ایران پرس- دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در سه سال اخیر سیاست خود در قبال ونزوئلا را در چارچوب براندازی دولت و سرنگونی "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور چپگرای این کشور به اجرا درآورده است.

واشنگتن در حال حاضر بر استفاده ابزارهای اقتصادی علیه دولت چپگرای ونزوئلا و مادورو تمرکز کرده و در عین حال تهدید به استفاده از قدرت نظامی می کند.

تداوم اقدامات خصمانه و براندازانه واشنگتن واکنش شدید "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا را برانگیخته است.

در این راستا مادورو در جدید ترین موضع گیری خود تصریح کرد، واشنگتن منابع مالی بلوکه شده ونزوئلا را برای پیشبرد برنامه های تروریستی و خرابکاری علیه ونزوئلایی ها به کار می برد.

رئیس جمهور ونزوئلا در تجمع هزاران نفراز مردم کشورش مقابل کاخ ریاست جمهوری گفت: میلیون ها دلار درآمد نفتی ونزوئلا که واشنگتن با تحریم و یا عناوین دیگر آنها را توقیف کرده، برای پیشبرد برنامه های تروریستی در این کشور استفاده می شود.

مادورو افزود، آمریکا در پی کشتن شخص رئیس جمهوری ونزوئلا است و "خوان گوایدو" رهبر مخالفان این کشور نیز به این هدف دولت آمریکا، کمک کرده و همراه شده است.

گوایدو هفته پیش اعلام کرد، در حال آغاز مرحله جدیدی در مسیر اقدامات خود برای براندازی دولت "نیکلاس مادورو" رییس جمهور قانونی ونزوئلا است.

وی روز یکشنبه نیز سقوط دولت مادورو را نزدیک دانست.

گوایدو در 23 ژانویه خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند و آمریکا بلافاصله او را به رسمیت شناخت.

مردم و ارتش ونزوئلا و نیز بسیاری از کشورهای جهان، این اقدام "گوایدو" را کودتا علیه دولت قانونی این کشور تلقی و با آن مخالفت کرده اند.

نیکلاس مادورو،  نیز این اقدام غربی ها  را به مثابه کودتایی علیه خود اعلام کرده است.

واشنگتن با توجه به "دکترین مونرو" به صراحت آمریکای لاتین را حوزه نفوذ خصوصی آمریکا دانسته و بر حق مداخله در امور داخلی کشورهای این منطقه از جمله ونزوئلا تاکید کرده است.

با این حال، این رویکرد آمریکا مخالفان جدی در سطح جهان دارد.

از دیدگاه کشورهای مخالف مداخله آمریکا مانند روسیه، دولت ترامپ قصد دارد تا هر چه زودتر به اصطلاح کار ونزوئلا را تمام کند تا در گام های بعدی به براندازی دیگر دولت های چپگرای آمریکای لاتین به ویژه نیکاراگوئه و کوبا بپردازد.

هر چند واشنگتن اقدامات مخرب خود در قبال ونزوئلا را در قالب حمایت از منافع مردم این کشور توجیه می کند، اما در پس پرده، آمریکا مقاصد دیگری را در سر می پروراند.

از دیدگاه مادورو، واشنگتن و مخالفان تحت حمایت آمریکا به دنبال سیطره بر منابع طبیعی ونزوئلا به ویژه نفت این کشور هستند، چرا که ونزوئلا دارای یکی از بزرگترین ذخایر نفتی در جهان است.

این دیدگاه مادورو را روس ها نیز مطرح کرده اند و"نیکلای پاتروشف" Nikolai Patrushev دبیر شورای امنیت روسیه معتقد است که اقدام واشنگتن علیه ونزوئلا با هدف کنترل بازار انرژی جهان صورت گرفته است.

پاتروشف در مصاحبه ای گفت: اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا، برنامه هایی سیاسی در راستای منافع اقتصادی این کشور است.

از دیدگاه مسکو، هدف استراتژیک واشنگتن در ایجاد فشار بر کاراکاس، دستیابی به نفت خام ونزوئلا است تا بدین وسیله بتواند در سال های آینده رهبری صادرات نفت را بر اساس قواعد خود دردست گیرد و خواسته هایش را به اوپک دیکته کند.

مقامات ارشد روسیه بر این گمان هستند که دولت ترامپ از "گوایدو" رهبر مخالفان  برای رسیدن به اهداف خود در ونزوئلا استفاده ابزاری می کند.

پاتروشف می گوید: آمریکا به یک بازیچه مانند "خوان گوایدو" در مساله ونزوئلا نیازمند است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

138/117

بیشتربخوانید:

مادورو مردم ونزوئلا را به اتحاد ملی دعوت کرد

ونزوئلا: آینده بشریت با ترامپ و پنس در خطر است

گزارش: ناکامي آمريکا در تحقق توطئه خود در ونزوئلا

آمریکا دوباره ونزوئلا را تحریم کرد