هدف از تبلیغات گسترده رسانه های وابسته به جریان ترک گرایی در جمهوری آذربایجان، تلاش برای برچیدن تندیس یک فرمانده ارمنی جنگ های قره باغ در منطقه "آخالکالاکی" Akhalkalaki همزمان با برگزاری نشست مجلس ملی گرجستان اعلام شده است.
قرار است نشست نمایندگان مجلس ملی گرجستان فردا (سه شنبه) برگزار شود. این در حالی است که آذری زبان های گرجستان تاکنون در ارتباط با نصب مجسمه فرمانده ارمنی در جنگ قره باغ واکنشی از خود نشان نداده اند.
با مروری بر اخبار رسانه های باکو و تفلیس می توان گفت: این نخستین بار نیست که رسانه های جمهوری آذربایجان به تحریک قوم گرایی درگرجستان اقدام می کنند.
بدیهی است که مطرح کردن این تصور که قومیت برتر در منطقه قفقاز کدام اقوام هستند در تفکرات نادرست قوم گرایی و ملی گرایی جدید ریشه دارد.
بدون شک طرح این تفکر خطرناک می تواند وضعیت آشفته منطقه را به سمت آشفتگی هرچه بیشتر سوق دهد.
تنوع قومی در منطقه قفقاز در نوع خود بی نظیر است و درست به همین دلیل است که از این منطقه با عنوان "موزائیک اقوام" یاد می شود. یکی از ویژگی های مشترک کشورهای حوزه قفقاز جنوبی، ساختار قومی متکثر است که این امر بر فرآیند ملت سازی و حتی دولت سازی در این کشورها تاثیرات منفی قابل توجهی بر جای گذشته است.
صورت بندی قومیتها در منطقه قفقاز جنوبی نشان میدهد که جمعیت بومی در جمهوری آذربایجان شامل 20 اقلیت قومی، در ارمنستان 8 اقلیت قومی و در گرجستان 11 اقلیت قومی است. این تنوع قومی بدان معنا است که ، تحریک هر یک از اقوام می تواند یک کشور و یا حتی منطقه را به آشوب بکشاند.
دراین شرایط ، رسانه های قوم گرای فعال درباکو که عمدتا" توسط دولت جمهوری آذربایجان تامین مالی می شوند با تحریک آذری زبان های گرجستان ، تلاش می کنند خواسته ها و امیال قوم گرایی موردنظر دولت باکو را دراین کشور حوزه قفقازجنوبی به ظهور و بروز برسانند.
این درحالی است که ، منطقه قفقاز جنوبی به شدت مستعد نفوذ جریان های افراطی نظیر گروه تروریستی داعش است. دراین ارتباط ، "آرتور آتایوف" مدیر پژوهش های قفقاز موسسه تحقیقات استراتژیک روسیه درهمایش علمی "داعش؛ خطری برای امنیت بین المللی" در خبرگزاری "روسیا سگودنیا" با ابراز نگرانی از افزایش تاثیرات آشکار وهابی ها و گروه تروریستی داعش در منطقه قفقاز، هشدار داد: "مسلمانان منطقه "کوموکارتلی" گرجستان به علت ضعف آگاهی، به سرعت درحال پیوستن به این گروه ها هستند".
این پژوهشگر و کارشناس روس همچنین تصریح کرد: "عناصر تندرو از طریق ترکیه به آجارستان درخاک گرجستان منتقل می شوند. باید توجه داشت که قفقاز شمالی و جنوبی بخشی از هدف های استراتژیک داعش محسوب می شوند."
در مجموع ، باید گفت: تلاش رسانه های باکو برای به خیابان کشاندن آذری زبان های گرجستان می تواند به اختلاف های جاری میان دولت های منطقه قفقاز جنوبی هرچه بیشتر دامن بزند.
نویسنده: طالبی
117/118