اردوغان طی سخنانی در مراسم افتتاح ساختمان بنیاد جوانان ترکیه همچنین ادعا کرد: دولت وی در فعالیت و ادامه کار هیچ کدام از گروههایی که در چارچوب قانون فعالیت داشتهاند، دخالت نکرده، زیرا فعالیت گروههای سیاسی در ترکیه در چارچوب قانون آزاد است.
رئیس جمهوری ترکیه همه مساعی خود را به کار گرفته تا از شرایط جاری و وضعیتی دردناکی که در کنسولگری عربستان در استانبول رخ داده است، درجهت منافع حزب حاکم ترکیه و دولت آنکارا بهره برداری کند.
دولت عربستان، «جمال خاشقجی» نویسنده منتقد دولت سعودی را مغایر با اصول کنوانسیون وین، در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسانده و مثله کرده است و باقیمانده جنازه این منتقد سعودی را در خرابه های این شهر رها کرده است.
در این شرایط، رئیس جمهوری ترکیه تلاش می کند از وضعیت جاری در ترکیه به عنوان بهشت روزنامه نگاران سود جوید.
با وجود این، باید گفت: اظهارات رئیس جمهوری ترکیه درحالی است که از زمان به قدرت رسیدن آقای اردوغان درترکیه درسال 2003 میلادی، آزادی رسانه ها و آزادی بیان دراین کشور به شدت محدود شده است.
نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان و رسانه ها بارها دراین ارتباط به دولت آنکارا هشدار داده اند.
به عنوان مثال، موسسه بینالمللی رسانه (IPI)، در سال 2015 میلادی از دولت ترکیه خواسته است به سرکوب رسانه ها و افزایش فشار برروزنامه نگاران در این کشور پایان دهد. شاید با استناد به همین وضعیت باشد که کارشناسان، ترکیه را جهنم روزنامه نگاران معرفی کرده اند.
در این ارتباط، «خورشید دلی» یک کارشناسان لبنانی در امور رسانه های ترکیه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی العالم درباره ایجاد محدودیت برای فعالیتهای رسانه ای درترکیه، گفته است: آمار و ارقام موجود نشان میدهد که اردوغان، سیاست قطع منبع درآمد فعالان رسانه ای و ایجاد ارعاب در میان آن ها را در پیش گرفته است تا آن ها از سیاستهای او درباره برخی مسائل ، به ویژه در امور داخلی ترکیه، انتقاد نکنند.
«سلیمان دمیرخان» عضو شورای عالی رسانه های دیداری و شنیداری ترکیه و دیگر کارشناس رسانه نیز در این باره تصریح کرده است: ما چگونه می توانیم از کثرت گرایی در کشور سخن بگویم. در حالی که همه شبکه های تلویزیونی ترکیه فقط سخنان رئیس جمهوری و اعضای حزب حاکم این کشور را به طور مستقیم پخش می کنند.
موضوع بازداشت روزنامه نگاران در ترکیه از سال 2003 میلادی همواره در صدر رسانه های این کشور قرار داشته است.
پیش از این و در سال 2013 میلادی، محافل بین المللی و روزنامه نگاران بدون مرز، ترکیه را بزرگ ترین زندان روزنامه نگاران در جهان معرفی کرده بودند.
مروری بر سیاست های دولت رجب طیب اردوغان در زمینه مواجهه با روزنامه نگاران طی بیش از 15 سال گذشته نشان می دهد که، دستگیری خبرنگاران همواره بخشی از برنامه های دولت ترکیه برای برخورد با معترضان قلمداد بوده است.118/110
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
ادامه بازداشتها در ترکیه
محکومیت یک خبرنگار در ترکیه به 90 ماه حبس