حزب «جمهوری به پیش» که موسس آن «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه است، در توجیه این اقدام خود اعلام کرد: "براساس خط مشی این حزب در کشور سکولار جایی برای نمایش آشکار نمادهای مذهبی در مبارزات انتخاباتی وجود ندارد."
اقدام این حزب درحالی است که روند اسلام ستیزی و تشدید فشارها علیه مسلمانان دراروپا به ویژه در فرانسه در ماه های اخیر تشدید شده است.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه طی ماه های گذشته در رویکردی لجوجانه و غیرمنطقی از هرگونه اقدامی علیه مسلمانان در این کشور حمایت کرده است و این موضع گیری ها از موضوع توهین به مقدسات اسلامی از سوی نشریه فکاهی شارلی ابدو بیش از پیش تشدید و همچنان ادامه دارد.
این موضع گیری ها سبب شده حتی قوانینی در پارلمان فرانسه در راستای افزایش فشار بر مسلمانان تصویب شود چنان که چندی پیش با رای مجلس سنای فرانسه حجاب برای دختران زیر 18 سال ممنوع شد.
این شرایط در حالی است که مقامات فرانسه همواره مدعی وجود آزادی های مختلف به ویژه آزادی های مذهبی، سیاسی، نژادی در این کشور بوده و بسیاری از کشورها را متهم به نقض این موارد کرده اند، اما در عمل نه تنها آزادی های فردی را نقض کرده بلکه از اهرم های مختلف قانونی نیز در این راستا استفاده می کنند.
مکرون در توجیه اقدامات خود همواره شعار سکولاریسم و پایبندی به آن را سر می دهد در حالیکه اقدامات وی علیه مسلمانان، آنها را بیش از پیش در انزوا قرار داده و با تشدید اسلام ستیزی بسیاری از آنها در معرض خطر جانی قرار دارند.
این شرایط به گونه ای است که عفو بین الملل در این زمینه هشدار داده است: "این قوانین و موضع گیری ها حمله جدی به حقوق و آزادی ها در فرانسه است."
فرانسه گرفتار در بحران های سیاسی و اقتصادی
در حالی اسلام ستیزی بیش از پیش در فرانسه ترویج شده است که این کشور در شرایط بد اقتصادی قرار دارد، وعده های مکرون طی سال های ریاست جمهوری محقق نشده، بحران بیکاری همچنان در این کشور جدی است و همه گیری کرونا و نحوه مدیریت آن انتقاد بسیاری از فرانسویان را در پی داشته است.
در این راستا نظر سنجی ها حاکی از کاهش محبوبیت مکرون و حزبش است.
در این شرایط به نظر می رسد، اسلام ستیزی و حمله به مسلمانان، به سیاستی برای جلب آرای عمومی در انتخابات پیش رو تعریف شده، در این راستا مقامات فرانسه لبه حملات خود را متوجه مسلمانان کرده و آنها را مسبب مسائلی مانند تروریسم، بیکاری و ناامنی معرفی کرده و ترویج کننده خشونت علیه مسلمانان هستند.
این رویکرد همواره توسط احزاب راستگرای اروپا به ویژه در فرانسه از سوی «مارین لوپن» سیاستمدار راست افراطی و رهبر جبهه ملی فرانسه به کار گرفته می شود؛ وی همواره با موضعگیری های تند علیه مسلمانان تلاش می کند طرفداران خود را تحریک نماید اما اکنون به نظر می رسد با توجه به نزدیکی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در آوریل 2022، مکرون تلاش می کند مواضعی تندتر از«لوپن» رقیب جدی انتخاباتی اش در انتخابات پیش رو، علیه اسلام و مسلمانان اتخاذ کند.
چنانکه رویکرد اسلام هراسی و رفتارهای متناقض امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در قبال مسلمانان، افکار عمومی و حتی نظامیان این کشور را نیز حساس کرده است بطوری که اخیراً جمعی از ژنرالهای بازنشسته و نظامیان فرانسه در نامهای به مکرون نسبت به ایجاد بی نظمی و نفرت در فرانسه هشدار دادهاند.
«افضل خان» نماینده پارلمان بریتانیا با اشاره به اینکه گزارش شورای حقوق بشر سازمان اعلام کرده که سوءظن، تبعیض و نفرت آشکار علیه مسلمانان در حال «اپیدمی» شدن است، گفت: "نگران آن هستم که فرانسه در مدار خطرناکی قرار گرفته و جمعیت مسلمان را از خود دور کند."
به نظر می رسد، ادامه اقدامات و تصمیمات اسلام ستیزانه مکرون به هر بهانه ای، دیگر مورد توجه و پذیرش افکار عمومی این کشور و حتی جهان نیست و در صورت ادامه این رویکرد، افکار عمومی توجیهات و شعارهای مکرون و حزب وی را نپذیرفته و بیش از پیش جایگاهشان را از دست خواهند داد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
تظاهرات در پاریس علیه تشدید اسلامستیزی