ایران پرس- معاون وزیر امور خارجه چین گفت: آمریکا در جنگ تجاری به "تروریسم اقتصادی آشکار" روی آورده است.

ژانگ هان هوی روز پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران در پکن گفت: این نوع مناقشات تجاری تعمدی در واقع تروریسم اقتصادی آشکار و قلدری اقتصادی است.

وی تاکید کرد، چین مخالف توسل به تهدید نظیر تحریم های تجاری، تعرفه های گمرکی و سیاست های اقتصادی حمایت گرایانه است.

این مقام چینی درباره جنگ تجاری چین با آمریکا گفت: پکن مخالف جنگ تجاری با واشنگتن است  اما از آن هراسی ندارد.

اظهارات این مقام چینی یکی از صریح ترین و شدیدترین اظهارات یک مقام چینی در مقابل آمریکاست. چین و آمریکا در ماههای اخیر بارها با هم بر سر مسایل تجاری و سیاسی سرشاخ شده اند اما مقامات دولت چین هیچ گاه تاکنون  به این صراحت علیه آمریکا لب به سخن نگشوده اند. 

واکنش تازه معاون وزیر امور خارجه چین از سویی نشانه بن بست شدید در مذاکرات دو کشور و از سوی دیگر واکنشی به اقدامات تهاجمی تازه دولت دونالد ترامپ علیه چین است. 

تحریم شرکت چینی هوآوی، دیدار مشاور امنیت ملی ترامپ با مقامات تایوانی که در 40 سال گذشته بی سابقه خوانده می شود، عبور ناوهای آمریکا از تنگه تایوان و نزدیک شدن به قلمرو چین و تعرفه های تازه بر 200 میلیارد دلار کالای چینی تنها بخشی از اقدامات اخیر آمریکا ضد چین است.

دولت دونالد ترامپ همچنین در نظر دارد ورود دانشجویان چینی را به آمریکا محدود سازد. همچنین هفته گذشته پاتریک مورفی معاون وزیر امور خارجه آمریکا در آسیای جنوب شرقی از جزایر اقیانوس آرام خواست از به رسمیت شناختن دیپلماتیک تایوان عقب نشینی نکنند.

این اقدامات بخوبی نشان می دهد چالش آمریکا با چین تنها بر سر مسایل تجاری نیست و واشنگتن، پکن را تهدیدی جدی و واقعی برای جایگاه و موقعیت آمریکا می داند. 

دقیقا از همین روست که رفتار چین نیز در روزهای اخیر در مقابل آمریکا تهاجمی تر شده است. گویا مقامات چینی به این جمع بندی رسیده اند که حل اختلافات تجاری با نرمش پکن در مذاکرات هم، رویکرد ضد چینی آمریکا را تعدیل نخواهد کرد.

رسانه های وابسته به حزب حاکم و دولت چین در هفته های اخیر از مواردی همچون فروش اوراق قرضه آمریکا، ممنوع کردن صادرات عناصر خاکی کمیاب به آمریکا و‌ محدود کردن سفر گردشگران چینی به آمریکا به عنوان شماری از برگ برنده های این کشور در مقابل آمریکا یاد کرده اند. 

روزنامه ملی گرای گلوبال تایمز اخیرا هشدار داد این کشور راه های زیادی برای مقابله به مثل ضد آمریکا دارد از جمله تهدید به توقف صادرات خاک های کمیاب.

به گفته پژوهشگران در "بنک آو آمریکا مریل لینچ"، چین سال گذشته 78 درصد عناصر خاکی کمیاب جهان را تولید کرد. 

بر اساس گزارشها 80 درصد عناصر خاکی کمیاب وارد شده به آمریکا در سال  های 2014 تا 2017 از چین بوده است.

روزنامه گلوبال تایمز اوایل این هفته در سرمقاله خود نوشت "اگر آمریکا خویشتنداری از خود نشان ندهد، خواهد دید که چین برگ برنده کم نمی آورد و پکن عزم و اراده مبارزه با آمریکا را تا پایان دارد."

در واقع اقدامات چین نشان می دهد، همزمان با سرعت گرفتن اقدامات ضدچینی آمریکا، پکن هم واکنش و پاسخ به گامهای آمریکا را تشدید کرده است. 

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس امروز در گزارشی تلویحا به برگ برنده های چین در مقابل آمریکا اذعان کرد و گزارش داد:  "چین هنوز همه سلاح هایش را در جنگ تجاری با دولت ترامپ، رو نکرده است."

در مجموع می توان گفت که بیش از یکسال از آغاز جنگ تجاری آمریکا و چین، دو کشور نه تنها به حل اختلافات نزدیک نشده اند که اختلافات به حوزه های دیگر نیز تسری پیدا کرده است.

135/118

نویسنده: محمود بلند اختر

بیشتر بخوانید:

چین: آمریکا مشوق تروریسم اقتصادی است

تائید شکست مذاکرات تجاری پکن و واشنگتن از سوی چین/ تحلیل

چین: منفعت طلبی آمریکا باعث شکست مذاکرات تجاری شد