مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای از اسرائیل خواست تا ظرف ۱۲ ماه به «حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطین» پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این قطعنامه روز چهارشنبه به وقت محلی، با ۱۲۴ رای موافق، ۴۳ رای ممتنع و ۱۴ رای منفی که اسرائیل و آمریکا در میان آنها بودند، به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید.

این قطعنامه از نظر مشورتی دادگاه لاهه در ماه ژوئیه استقبال می‌کند که اعلام کرده اشغال سرزمین‌ها و شهرک‌های فلسطینی توسط اسرائیل غیرقانونی است و این رژیم باید از آنها خارج شود.

در نظر مشورتی دادگاه عالی سازمان ملل آمده است که خروج اسرائیل از سرزمین های اشغالی باید "در اسرع وقت ممکن" انجام شود، اگرچه قطعنامه مجمع عمومی مهلتی ۱۲ ماهه تعیین کرده است.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از کشورها می‌خواهد که «گام‌هایی را در جهت توقف واردات محصولات منشا شهرک‌های اسرائیل و همچنین تهیه یا انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات مربوطه به اسرائیل بردارند. این کار باید در مواردی انجام شود که  دلایل منطقی برای استفاده این تسلیحات  در اراضی اشغالی فلسطین وجود داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران در این نشست، در تداوم حمایت‌های همیشگی خود از آرمان ملت مظلوم فلسطین و در مقابله با سیاست‌های اشغالگرانه و تجاوزگرانه رژیم اسرائیل به این قطعنامه رای مثبت داد.

نماینده جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که جامعه جهانی باید رژیم اسرائیل را متعهد به اجازه دادن به تمامی فلسطینی‌های آواره برای بازگشت به سرزمین‌شان و بازگرداندن اموال آن‌ها و نیز پرداخت غرامت به تمامی افراد آسیب‌دیده در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کند.

حمایت جمهوری اسلامی ایران از این قطعنامه بدون تاثیر بر موضع ملی دیرینه و ثابت ایران در خصوص مساله فلسطین است که شامل عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل و تاریخ آغاز اشغالگری آن است.

حمایت عربستان و قطر از قطعنامه سازمان ملل برای پایان اشغال فلسطین

وزارت خارجه عربستان سعودی و قطر نیز در بیانیه‌های جداگانه‌ای حمایت خود را از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای پایان اشغال فلسطین اعلام کردند.

در بیانیه وزارت خارجه عربستان سعودی آمده است: ما از تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد برای پایان دادن به حضور غیرقانونی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین استقبال می‌کنیم.

وزارت خارجه قطر نیز اعلام کرد: قطعنامه سازمان ملل متحد که خواستار پایان حضور (رژیم) اسرائیل در سرزمین‌های فلسطین است، به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت فلسطینیان محسوب می‌شود.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) هم در بیانیه‌ای از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که طی آن خواستار پایان اشغال اراضی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی شده است، استقبال کرد.

جنبش حماس در این بیانیه تاکید کرد که تصویب این قطعنامه بیانگر اراده حقیقی بین‌المللی در حمایت از ملت فلسطین و حقوق مشروع آن و در راس آن حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشوری مستقل به پایتختی قدس است.

حماس افزوده است: ما از کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند قدردانی می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم که اقدامات و تصمیمات بیشتری اتخاذ کنند که باعث انزوای رژیم اشغالگر فاشیست و فشار برای توقف جنگ نسل کشی علیه مردم ما شود که حدود یک سال است بدون توجه به قطعنامه‌های سازمان ملل مبنی بر توقف آن، ادامه دارد.

توجیه انگلیس درباره رای ممتنع این کشور به قطعنامه سازمان ملل درمورد اشغال فلسطین

«باربارا وودوارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد در بیانیه ای با بیان این ادعا که قطعنامه مجمع عمومی درمورد پایان دادن به اشغال فلسطین، مسیر ایمنی را برای تحقق راه‌حل موسوم به دو دولتی ارائه نمی‌کند، اعلام کرد که به این قطعنامه رای ممتنع داده است.

باربارا وودوارد، گفت: بریتانیا به قطعنامه امروز رای ممتنع داد، نه به این دلیل که از نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری حمایت نمی‌کند، بلکه به این دلیل که قطعنامه امروز برای پیشبرد مؤثر هدف مشترک ما در مورد صلح مبتنی بر یک راه‌حل دو دولتی مذاکره‌محور، یک راه‌حل امن ارائه نمی‌کند.

وی همچنین نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به شدت ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که تحرکات این رژیم چشم‌انداز صلح را تضعیف می‌کند.

117