قیمت اجناس و انرژی در انگلیس بر اثر عواملی مانند برگزیت، همهگیری کرونا و شرایط ناشی از جنگ در اوکراین طی ماههای اخیر تا 60 درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شرکت کنندگان در تظاهرات مردم لندن ابتدا مقابل ساختمان رسانه دولت انگلیس (بیبیسی) تجمع کرده و با سردادن شعارهایی خواستار اقدام جدی برای کاهش هزینههای زندگی شدند.
معترضان سپس با حمل پلاکاردهایی که روی آن نوشته بود جنگ را متوقف کنید و به فقر پایان دهید، به سمت میدان مقابل پارلمان راهپیمایی کردند.
این حرکت اعتراضی از سوی فدراسیون کارگران انگلیس سازماندهی شده بود.
«فرانسیس اوگریدی» دبیر کل این سازمان در جمع تظاهرات کنندگان گفت: "قیمتها در کشور سر به فلک کشیده است، اما کارگران انگلیس طولانیترین و سختترین فشار بر درآمد خود را در تاریخ مدرن متحمل میشوند." وی هشدار داد که اگر دستمزد کارگران افزایش پیدا نکند، کشور دچار بحران خواهد شد.
اوگریدی حزب «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس را «حزب کاهش دستمزدها» نامید و گفت: "آنها به کسانی که در ایام همهگیری کرونا «فداکاریهای خارقالعادهای» انجام دادهاند، پشت کردهاند."
مطالعات صورت گرفته نشان میدهد که در طول یک سال آینده از هر 20 شهروند انگلیسی، یک نفر قادر به خرید مواد غذایی و پرداخت قبوض انرژی نخواهد بود.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس میگوید که اقتصاد این کشور در حال گذراندن یک «دوران سخت» است، اما نسبت به زمانی که از رکودهای قبلی رنج می بُرد، انعطاف پذیرتر شده است، این درحالیست که تحلیلگران اقتصادی معتقدند که انگلیس در آستانه رکود اقتصادی قرار دارد و شرایط سختی در انتظار مردم این کشور در اواخر سال جاری خواهد بود.
بانک مرکزی انگلیس پنجشنبه گذشته برای پنجمین بار متوالی تصمیم گرفت تا نرخ بهره بین بانکی را که دوسال پیش برای کاهش تأثیرات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به 0/1 درصد کاهش داده بود، افزایش دهد و به بالاترین حد در 13 سال گذشته برساند.
طبق پیشبینی بانک مرکزی نرخ تورم امسال به 11 درصد خواهد رسید که در نیم قرن گذشته بی سابقه است. موسسه پخش مواد غذایی انگلیس هم پیشبینی کرده که تورم مواد غذایی در ماههای آینده به 15 درصد میرسد که در راس آن محصولات گوشت، غلات، لبنیات، میوه و سبزیجات هستند.
117