ایران پرس- درحالی که قرار بود انتخابات ریاست جمهوری نیجریه 16 فوریه برگزار شود، در اقدامی پیش‌بینی نشده، کمیسیون انتخاباتی این کشور تاریخ برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت.

این موضوع نه تنها بسیاری از شهروندان این کشور را نگران و خشمگین کرده، بلکه نامزدهای دو حزب اصلی رقیب در انتخابات نیز ضمن محکوم کردن این اقدام، هر یک دیگری را در ارتباط با تعویق انتخابات متهم کردند.

انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه درحالی به تعویق افتاد که "محمد بوهاری" رییس جمهوری کنونی این کشور با پشتیبانی حزب کنگره تمام ترقی خواهان "APC" حزب حاکم و "ابوبکر اکیتو" با حمایت حزب دموکراتیک مردم "PDP " دو نامزد اصلی این انتخابات هستند.

این نامزدها درحالی به رقابت با یکدیگر می‌پردازند که شائبه تقلب و عدم برگزاری سالم انتخابات از مدتها قبل دغدغه بسیاری از شهروندان و احزاب نیجریه است، به ویژه نامزدی دوباره بوهاری سبب شده تا بسیاری کمیسیون انتخابات و حزب حامی وی را متهم به تقلب برای انتخاب دوباره بوهاری نمایند.

"اولوسگون اوباسانجو" Olusegun Obasanjo رییس جمهوری پیشین نیجریه با اشاره به اینکه بوهاری تلاش می‌کند تا در انتخابات عمومی شانزدهم فوریه 2019 دومین بار به ریاست جمهوری برسد، در نامه‌ای سرگشاده نوشت: درمورد بی‌طرفی و صلاحیت کمیسیون ملی انتخابات کنونی در نیجریه برای برگزاری انتخاباتی عادلانه، آزاد و قابل اعتماد، تردید است.

اکنون تعویق بی‌مقدمه برگزاری انتخابات به موضوع تقلب در انتخابات دامن زده است، هرچند که کمیسیون انتخاباتی نیجریه پس از ساعاتی دلیل تعویق انتخابات را مشکلات تدارکاتی اعلام کرد.

با این حال هر دو حزب رقیب، از این روند شاکی هستند و هر یک دیگری را متهم به اعمال نفوذ در کار کمیسیون انتخاباتی می‌کنند؛ به طوری که حزب حاکم از کمیسیون انتخابات خواسته به حزب دموکراتیک خلق، فرصتی ندهد تا مردم را درگیر بحران کنند و مقابل ابوبکر نامزد دیگر انتخابات نیز حزب حاکم را متهم کرد که دراثر ناامیدی از شرایط کنونی هرکاری را برای جلوگیری از برگزاری انتخابات انجام می‌دهند.

در همین حال، محمد بوهاری رئیس جمهوری نیجریه پس از اعلام تعویق زمان برگزاری انتخابات، مردم را به آرامش دعوت و با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: "من تمامی مردم نیجریه را به خودداری از آشوب‌های مدنی دعوت می‌کنم و از آن‌ها می‌خواهم صلح‌طلبی و میهن‌پرستی خود را حفظ کرده و مراقب باشند که هیچ نیرویی و یا هیچ توطئه‌ای مانع توسعه دموکراتیک ما را متوقف نکند."

تنش‌های انتخاباتی در حالی در نیجریه افزایش یافته که این کشور درگیر ناامنی، فعالیت‌های تروریستی گروه بوکوحرام، فساد، کمبود منابع غذا و شرایط بد اقتصادی است.

بوهاری وعده داده بود که امنیت را به نیجریه بازمی‌گرداند و گروه بوکوحرام را ریشه‌کن می‌کند اما اکنون با پایان این دوره ریاست جمهوری وی، فعالیت‌های تروریستی همچنان چالش اصلی است.

در این شرایط، کمیسیون انتخاباتی نیجریه در تازه‌ترین اعلام خود، زمان جدید برگزاری انتخابات را 23 فوریه اعلام کرده است. اگرچه شهروندان نیجریه‌ای امیدوارند با برگزاری انتخابات و تغییرات حاصل از آن شرایط امنیتی، سیاسی و اقتصادی در این کشور بهبود یابد، اما به نظر می رسد در شرایط کنونی برگزاری به موقع و سالم انتخابات خود یک دغدغه جدی جای تردید دارد.118/120

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

اتهام تقلب به رئیس جمهوری نیجریه برای پیروزی در انتخابات

اعلام نامزدی رئیس جمهوری نیجریه، در انتخابات آینده این کشور