در این راستا منابع رسانهای اعلام کردند که شبکه آمریکایی ام.اس.ان.بی.سی سه مجری مسلمان خود را در بحبوحه ناآرامیهای غرب آسیا و در سکوت خبری از مجریگری کنار گذاشته است.
پایگاه خبری سمافور بامداد شنبه از «مهدی حسن»، «ایمن محیالدین» و «علی ولشی» به عنوان سه مجری مسلمانی نام برد که در این شبکه آمریکایی کنار گذاشته شدهاند.
این اقدام شبکه تلویزیونی آمریکایی آشکارا به دلیل موضع گیری های انتقادی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی و یا امتناع این مجریان از اتخاذ مواضع هم سو با حمایت از اسرائیل صورت گرفته است.
موج اخبار جعلی علیه حماس
هم چنین شبکه های خبری آمریکایی از جمله سی ان ان از ابتدای درگیری های اخیر بین رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت فلسطینی رویکرد حمایت آشکار از اسرائیل و نادیده گرفتن جنایات آن علیه مردم مظلوم غزه را در پیش گرفته و در عوض با انتشار اخبار جعلی و دروغ تلاش گسترده ای را برای ارائه چهره ای خشن و غیر انسانی از گروه های جهادی فلسطینی به ویژه حماس در پیش گرفته اند.
البته در موارد بسیاری این دروغ پردازی ها افشا شده و این شبکه ها ناچار به تصحیح اخبار جعلی خود شده اند.
از جمله «سارا سیدنر» خبرنگار شبکه خبری سیانان که در گزارشی مدعی شده بود حماس سر کودکان را بریده است در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس حرفش را پس گرفت.
او نوشت: «دیروز دفتر نخستوزیر اسرائیل گفت این موضوع را تأیید میکند که حماس سر نوزادان و کودکان را بریده است.» وی اضافه کرده است: «دولت اسرائیل حالا امروز میگوید که نمیتواند تآیید کند که سر کودکان قطع شده است. لازم است من درباره کلماتم دقت بیشتری داشته باشم و متأسفم.»
پیش از این برخی رسانههای غربی مدعی شده بودند تصاویری از ذبح کودکان به دست حماس در دست دارند.
این در حالی است که کشورهای غربی تلاش وسیعی برای کنترل محتوای شبکه های اجتماعی البته بیشتر با هدف جلوگیری از انتشار هر گونه محتوای حاوی مواضع حماس و دیگر گروه های فلسطینی ویا حمایت مردمی از آنها آغاز کرده اند.
این کار با این بهانه صورت گرفته که با تشدید درگیریها میان نیروهای مقاومت فلسطین در سرزمینهای اشغالی و حملات هوایی تلافی جویانه رژیم صهیونیستی به غزه، شبکههای اجتماعی شاهد افزایش اطلاعات نادرست مربوط به این درگیری شامل تصاویر دستکاری شده و ویدئوهایی با برچسب نادرست و همچنین تصاویر دلخراش بوده اند.
محدودیت های تازه ایکس
«تیه ری برتون» کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا روز سه شنبه خطاب به ایلان ماسک تصریح کرد که اطلاعات غلط در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) را محدود کند و هشدار داد پس از خشونت های اخیر در غرب آسیا، این شبکه اجتماعی برای انتشار محتوای غیرقانونی و اطلاعات غلط مورد استفاده قرار گرفته است.
برتون هشدار مشابهی به مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا داده و از این شرکت خواسته است رعایت قانون اروپایی را تضمین کند. این اقدام اتحادیه اروپا به بهانه اجرایی شدن قانون خدمات دیجیتال صورت گرفته است. قانون خدمات دیجیتال که اخیرا اجرایی شده است، پلتفرمهای آنلاین از جمله ایکس و فیس بوک را ملزم میکند محتوای غیرقانونی را حذف کرده و اقداماتی را برای مقابله با ریسک های متوجه امنیت عمومی و گفتمان مدنی انجام دهند.
در این چارچوب سخنگوی کمیسیون اروپا اعلام کرده که محتوای آنلاینی که مرتبط با حماس باشد، به عنوان محتوای تروریستی شناخته شده و غیرقانونی است و باید تحت قانون خدمات دیجیتال و مقررات محتوای تروریستی آنلاین، حذف شود.
بدین ترتیب انتظار می رود با پیروی شرکتهای مالک شبکه های اجتماعی ایکس و متا از قوانین اتحادیه اروپا در عمل اخبار و گزارش ها و موضع گیری های در راستای حمایت از فلسطینی ها و ویا انعکاس اخبار مرتبط با جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در این شبکه ها به ویژه در کشورهای اروپایی با محدودیت های زیادی مواجه شود.
*یادآور میشود در روزهای گذشته وب سایتهای بین المللی خبرگزاری ایران پرس که از آغاز عملیات طوفان الاقصی، خبرها و تصاویر مربوط به عملیات حماس و نیز حملات غیرانسانی اسراییل به غزه را به طور گسترده منتشر کرده؛ تحت شدیدترین حملات سایبری قرار گرفته است.
سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
آخرین ویدئوی خبرنگار فلسطینی قبل از شهادت
بمباران خودروی خبرنگاران در جنوب لبنان