«ماتیس» به همراه وزیر دفاع دانمارک، میزبانی مشترک، مقاماتی بلندپایه از 15 کشور عضو این ائتلاف را به عهده داشت. ماتیس همچنین نشستی دوجانبه را با وزیر دفاع دانمارک برگزار و درباره امنیت اروپا و ناتو گفتگو کرد.
پس از برگزاری نشست ائتلاف ضد داعش، وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد تا جزئیات توافق اخیر آستانه درباره ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه را به دقت بررسی کند. در عین حال سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم اعلام کرد که دولت این کشور، پیشنهاد آمریکا برای اعزام نظامیان ناتو و همکاری آنها با ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه را بررسی می کند. این موضوع مورد تایید آلمان نبود، اما اکنون با تغییرات بوجود آمده در دولت آمریکا و شرایط در سوریه و عراق این پیشنهاد به بحث گذاشته شده است.
به نظر می رسد یکی از اهداف اصلی سفر وزیر دفاع آمریکا به دانمارک که در نشست ائتلاف ضد داعش نیز مطرح شد، تشویق کشورهای اروپایی عضو ناتو برای مشارکت هر چه بیشتر در عملیات این ائتلاف بوده است.
این مساله بویژه از آنجا حائز اهمیت است که پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا و موضع گیری های وی در قبال ناتو بویژه انتقاد از عدم مشارکت موثر اعضای اروپایی این پیمان در هزینه ها و اقدامات این سازمان، اختلافات بین اروپا و آمریکا بالا گرفته و برخی مقامات اتحادیه اروپا و نیز سران اروپایی انتقادات تندی علیه رویکرد ترامپ اتخاذ کردند.
اقدامات یک جانبه ترامپ/حمله موشکی به پایگاه هوایی شعیرات در سوریه
با این حال پس از برخی اقدامات یک جانبه ترامپ، مانند حمله موشکی به پایگاه هوایی شعیرات در سوریه ، مقامات آمریکایی اکنون درصدد هستند تا در ماجراجویی های نظامی خود در سوریه و عراق، اروپایی ها را نیز درگیر کنند. درخواست واشنگتن از اعضای اروپایی ناتو برای اعزام نظامیان بیشتر به عراق و سوریه برای مبارزه با داعش در این راستا صورت گرفته است. تصمیم نهایی در این باره در ٢٥ ماه مه در جریان نشست سران ناتو در بروکسل گرفته خواهد شد.
با این حال اگر پاسخ اروپایی ها به این خواسته واشنگتن مثبت باشد ، این مساله به منزله مداخله نظامی هر چه بیشتر آنها درکشورهای درگیر با داعش یعنی عراق و سوریه خواهد بود.با این حال، چنین امری نه فقط با مخالفت های احزاب اپوزیسیون در برخی از کشورهای اروپایی عضو ناتو مانند بریتانیا مواجه است، بلکه پیامد های چنین اقدامی نیز که به معنای همراهی اروپا با اقدامات آتش افروزانه آمریکا است، به معضلی برای دولت های اروپایی تبدیل خواهد شد که افزایش مخالفت های مردمی با این مساله از جمله آنها خواهد بود.
اقدامات داعش کاملا با هماهنگی آمریکا انجام می شود
درعین حال به رغم ادعای آمریکا در رهبری مبارزه با داعش، اساسا صداقت آن در این زمینه کاملا محل تردید است. داعش تاکنون چنین بار با چراغ سبز آمریکا، مبادرت به حملاتی علیه ارتش سوریه و متحدان آن از جمله در جریان اشغال مجدد شهر تدمر و حمله به مواضع ارتش سوریه در دیر الزور کرده است. این حملات نشان داد که اقدامات داعش کاملا با هماهنگی آمریکا انجام می شود و واشنگتن عملا عهده دار حمایت و مدیریت داعش است.
کما اینکه قبل از حملات اخیر داعش به نیروهای ارتش سوریه در دیرالزور، هواپیماهای آمریکایی عامدانه مواضع ارتش سوریه را مورد حمله قرار دادند. مساله حمایت آمریکا از داعش بارها ازسوی کشورهای مختلف بویژه روسیه که اکنون در صحنه سوریه حضور فعال دارد، مورد تاکید قرار گرفته است.
در واقع آمریکایی هاخود نقش مهمی در شکل گیری و گسترش داعش ایفا کرده اند وحتی با تشکیل ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش بیش از اینکه در صدد نابودی آن برآیند بیشتر در صدد محدود کردن داعش و حفظ آن برای استفاده ازاین گروه تروریستی در راستای اهداف منطقه ای خود هستند.118/111
بیشتر بخوانید:
ماتیس: آمریکا پیشنهاد ایجاد مناطق امن در سوریه را به دقت بررسی می کند
ماتیس و نتانیاهو، دیداری در راستای پروژه ایران هراسی/ تحلیل
به کارگیری بمبهای هدایت شونده در یمن؛ ماحصل سفر ماتیس به عربستان/تحلیل
جیمز ماتیس :دولت سوریه قصد امحاء سلاح های شیمیایی را ندارد