ایران پرس- وزیر کشاورزی رژیم صهیونیستی دوشنبه شب اعلام کرد، اگر اردن بخواهد مناطق "الباقوره" و "الغمر" را به این کشور بازگرداند، تل آویو، آب "امان" پایتخت اردن را قطع می کند.

"اوری ارئیل" روز دوشنبه افزود: اگر پرونده سازش میان اردن و رژیم صهیونیستی در خصوص مناطق الغمر و الباقوره لغو شود، تل آویو سهم آب امان را به کمتر از نصف کاهش خواهد داد.

"عبدالله دوم" شاه اردن روز یکشنبه گذشته در پی درخواست های گسترده مردمی  از تصمیم این کشور برای پایان دادن به الحاقیه های قرارداد سازش با رژیم صهیونیستی در استفاده از اراضی اردنی «الباقوره» و «الغمر» خبر داد.

وی تاکید کرد مدت معاهده ای که در سال 1994 میلادی با اسرائیل برای اجاره دو منطقه الباقوره و الغمر امضاء شده بود به پایان رسیده و تل آویو باید این اراضی را به اردن برگرداند. 

تصمیم شاه اردن برای لغو قرارداد اجاره اراضی «الباقوره و الغمر» به رژیم صهیونیستی، موجی از شادی را در میان مردم این کشور برانگیخت.

شنبه گذشته  نیز مردم اردن با برگزاری تظاهراتی مقابل مقر اتحادیه‌های صنفی این کشور، از دولت امان خواستند زمین‌های «الباقوره و الغمر» را از رژیم صهیونیستی پس بگیرد.

اگر دولت ها و نمایندگان کشورهای عربی بتوانند تصمیم های کارآمد و غیرنمایشی در مواجهه با توسعه طلبی ها و سیطره جویی های  اسرائیل اتخاذ کنند، چنین اقدامی می تواند زمینه کاهش شکاف میان مردم و دولت های این کشورها و افزایش مشروعیت آنها را فراهم کند.

دولت اردن در سال 1994 با رژیم صهیونیستی معاهده سازش موسوم به "وادی عربه" امضا کرد اما با وجود گذشت حدود 25 سال ، هنوز حاکمیت اردن بر تمامی خاک خود ناقص مانده است.

پس از امضای معاهده یاد شده، هنوز منطقه الباقوره در شمال اردن در سیطره رژیم صهیونیستی قرار دارد و این رژیم مدعی مالکیت بر این منطقه و منطقه الغمر در جنوب بحرالمیت است.

اردن به عنوان دومین کشور عربی پس از مصر، بعد از امضای قرار داد سازش  با رژیم صهیونیستی، مناسبات سیاسی و اقتصادی خود را با این رژیم آغاز کرده است.

برقراری این مناسبات پیامدی جز تهدید و باج خواهی و تشدید توسعه طلبی های رژیم صهیونیستی در اردن و سیطره بر منابع این کشور ازجمله منابع آب نتیجه دیگری نداشته است.

تبعات قرارداد سازش میان اردن و رژیم صهیونیستی برای اردنی ها  بیش از پیش این واقعیت را نمایان ساخته است که رفتارهای سازشکارانه در برابراسرائیل این رژیم را در توسعه طلبی ها و تثبیت اشغالگری هایش گستاخ تر می کند. به هرحال اقدامات امان در بازنگری در بخشی از معاهداتش با اسرائیل به شدت رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.

نکته مهم این است که اسرائیل که در موج جدید بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال آفریقا شاهد انزوای روزفزون خود است، اکنون در روابط خود با اردن نیز دچار مشکل شده است.

رژیم صهیونیستی به اردن به عنوان دروازه ورود مسالمت آمیز به کشورهای عربی می نگرد. سست شدن روابط اردن با رژیم صهیونیستی ضمن اینکه می تواند موجب بسته شدن دروازه ورود به جهان عرب شود می تواند توازن قوای منطقه ای را نیز برای اسرائیل وخیم تر کند.

در چنین شرایطی است که اسرائیل با تهدید کردن، درصدد است ضمن پیگیری  سیاست های باج خواهانه خود مقامات اردنی را به تسلیم در برابر توسعه طلبی های خود وادار کند. چنین رفتارهایی ضمن افشای ماهیت رژیم اشغالگر قدس، درستی نظر مردم اردن را که خواستار قطع کامل مناسبات با این رژیم سلطه جو هستند ، نمایان کرده است.     

نویسنده: نجفی 

117/120

رژیم صهیونیستی، اردن را به قطع آب «امان» تهدید کرد

پایان حق بهره‌برداری صهیونیست‌ها از اراضی «الباقوره» و«الغمر» در اردن

درخواست اردنی‌ها برای بازپس گیری اراضی «الباقوره و الغمر» از رژیم صهیونیستی/ تحلیل