ایران پرس- نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه تحت عنوان گفتگوی امنیتی منطقه ای با حضور ایران، روسیه، چین، هند و افغانستان امروز چهارشنبه در تهران برگزار می شود.

در این نشست یک روزه که به ابتکار و میزبانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود، راه های مبارزه با تروریسم، افراطی گری و تهدیدات جدید تروریسم در منطقه غرب آسیا، مورد بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد. 

سلسله  حوادث تروریستی در  افغانستان، عراق، سوریه و دیگر کشورهای منطقه؛ سرپل های ارتباطی تروریست ها و منابع تجهیزات عملیات تروریستی را آشکار می سازد. 

سیاست آمریکا؛ اسرائیل و عربستان، حمایت از تروریسم و استفاده ابزاری از گروه های تروریستی برای اهداف منطقه ای  است. این روند برای  همه کشورهای منطقه  یک تهدید مشترک است. از اینرو مبارزه با تروریسم نیازمند همکاری منطقه ای است و برای خشکاندن  ریشه­ های آن باید هماهنگ و در کنار هم عمل کرد.

در ایران بیش از 17 هزار نفر قربانی تروریسم شده اند. واقعه تلخ تروریستی روز شنبه در اهواز نیز بار دیگر نشان داد که ایران یکی از قربانیان تروریسم است. جمهوری اسلامی ایران  بیش از هرکشوری مصمم به مقابله با تروریسم و ریشه کن کردن  گروه های تروریستی است.

جمهوری اسلامی ایران همکاری و مبارزه حقیقی با تروریسم را به اثبات رسانده است. کارنامه  ایران در مبارزه با تروریسم شفاف و موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در جنگ با تروریسم، تاییدی بر این واقعیت است.

شواهد نشان می دهد که اکنون منطقه با تروریسم مهاجر مواجه شده است. گزارش هایی تایید می کند که امریکا و برخی کشورهای منطقه تلاش می کنند تروریست هایی را که در عراق و سوریه تحت فشار قرار گرفته اند درمکان های دیگر از جمله در افغانستان فعال شوند.

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران دراین خصوص می گوید: ملاحظات و نگرانی‌های امنیتی کشورهای منطقه غرب آسیا درهم تنیده است و نمی‌توان امنیت آنها را از یکدیگر تفکیک کرد. یعنی امنیت ملی کشورهای منطقه در چهارچوب امنیت کل منطقه تعریف می‌شود.

در شرایط پرخطر کنونی منطقه و تهدید هایی که در حال جابجایی است همکاری میان کشورهای منطقه به یک ضرورت تبدیل شده است.

جمهوری اسلامی ایران، روسیه، سوریه و عراق از سال 2015 ائتلافی چهارجانبه برای مبارزه با تروریسم تشکیل داده اند.

در همین راستا نشست چهارجانبه سران ایران، روسیه و ترکیه ماه  گذشته در تهران  برگزار شد. این همکاری ها می تواند تاثیر قابل توجهی  از نظر هماهنگی  و تبادل تجربیات در زمینه مبارزه با تروریسم داشته باشد. برهمین مبنا سیاست ایران تقویت همگرایی در جهت مقابله همه جانبه با تروریسم است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در بخشی از سخنرانی خود در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به مبارزه ایران با تروریسم در منطقه اشاره کرد و گفت: ایرانیان به عنوان قربانیان دیروز و امروز تروریسم همواره در صف مقدم مبارزه با تروریسم بوده و خواهند بود.

این موضوع اکنون به یکی از محورهای  همکاری های ایران با کشورهای منطقه تبدیل شده است. 

انتظار می رود که  کشورهای دیگری هم  به  روند این همکاری ها بپیوندند. از این دید گاه نشست امروز تهران  گام مهم دیگری در جهت  کمک به تصمیم گیری و دست یابی به نقطه نظر مشترک است که نقشه راه  همکاری  میان کشورهای منطقه  را  مشخص خواهد کرد. 113/110

نویسنده: جمشید امین زاده