ظریف و کامل اف در این دیدار در خصوص مسائل منطقه ای از جمله فعالیت برخی گروههای تروریستی بویژه در افغانستان به عنوان یک تهدید مشترک گفت وگو و راههای همکاری مشترک در این زمینه را بررسی کردند.
در این سفر همچنین دعوتنامه مشترک وزیران امور خارجه ازبکستان و افغانستان به وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی افغانستان که مارس 2018 در تاشکند برگزار می شود، به ظریف ارائه شد.
افغانستان سال های زیادی است که پس از حمله آمریکا و اشغال این کشور گرفتار نا امنی و تروریسم شده است و از بی ثباتی تحمیل شده براین کشور رنج می برد.
افغانستان در شرایط کنونی به شدت نیازمند حمایت منطقه ای و بین المللی است و در عین حال باید از فرصت های منطقه ای برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی استفاده کرد.
افغانستان اکنون با خطر انتقال داعش به این کشور از سوریه و عراق از سوی آمریکا مواجه است و باید نسبت به این توطئه هوشیارانه عمل کرد و مقابل آن ایستاد.
ازبکستان علاقمند کمک به حل مسایل افغانستان با تکیه بر نقش تاثیر گذار ایران است
سفر وزیر امور خارجه ازبکستان به تهران و تسلیم دعوتنامه مشترک به وزیر امور خارجه ایران برای حضور فعالانه در نشست تاشکند را باید در این راستا ارزیابی کرد؛ این تعامل منطقه ای نشان میدهد که ازبکستان علاقمند کمک به حل مسایل افغانستان با تکیه بر نقش تاثیر گذار ایران است.
اظهارات وزیر امور خارجه ازبکستان در دیدار با رییس جمهوری اسلامی ایران و جهتگیری وی در خصوص ضرورت مقابله مشترک با تروریسم بیانگر آن است که تهران و تاشکند در جهت کمک به صلح و امنیت در افغانستان و منطقه مصمم هستند؛ تبدیل کردن چالشها به فرصتها در واقع بخشی از مسوولیت کشورها در سیاست خارجی محسوب میشود.
«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در همین راستا در دیدار وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به اهمیت توسعه همکاریهای همه جانبه بین تهران و تاشکند، گفت: ایران و ازبکستان به عنوان دو کشور مسلمان میتوانند اسلام رحمانی و توأم با رأفت و مهربانی را در مقابل خشونت و افراطیگری ترویج دهند.
روحانی همچنین گفت و گو و رایزنی نزدیک و تنگاتنگ ایران و ازبکستان در مسایل منطقهای را مورد تأکید قرار داد و گفت: تهران اهمیت بسیار زیادی برای ثبات و امنیت در کشورهای همسایه و منطقه، بویژه افغانستان قایل است و در این راستا دو کشور میتوانند برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم و افراطیگری، همکاریهای مشترکی داشته باشند.
«باگابت کنوسوف» عضو تحلیلگران دانشکده مطالعات دانشگاه ملی اوراسیا با اشاره به روابط تهران و کشورهای آسیای مرکزی، از ایران به عنوان کشوری الگو یاد کرده و می گوید: «..ایران در منطقه یک بازیگر مهم است وهمکاری با آن میتواند برای کشورهای منطقه جذاب باشد؛ از اینرو کشورهای آسیای مرکزی علاقمند به برقراری روابط با ایران هستند.»
بدیهی است، جمهوری اسلامی ایران نیز از داشتن بهترین روابط با همه کشورهای منطقه استقبال می کند و خواهان صلح و امنیت در افغانستان بوده و با نگاهی مثبت برای کمک به برقراری امنیت دراین کشور آماده همکاری است.115/111
نویسنده: نسرین خویی
بیشتر بخوانید:
روحانی: تهران از شتاب در مسیر توسعه همه جانبه روابط با تاشکند استقبال میکند
افزایش حجم مبادلات ایران و ازبکستان تا سقف یک میلیارد دلار
دیدار وزیر امور خارجه ایران با رئیس جمهوری ازبکستان