ایران پرس- با شکست اقدامات آمریکا و مخالفان داخلی ونزوئلا علیه نیکلاس مادورو رییس جمهوری این کشور و بن بست در بحران سیاسی ونزوئلا، در تلاشی جدید برای پایان دادن به بحران کنونی این کشور، نمایندگان دولت مادورو و مخالفان به رهبری خوان گوایدو در اسلو (پایتخت نروژ) مذاکره می کنند.

این دیدار در حالی برگزار می شود که هفته گذشته هیئت های اعزامی دو طرف به طور جداگانه با مقامات نروژ که نقش میانجیگری در بحران ونزوئلا را دارند گفت وگو کردند، اما با یکدیگر دیداری نداشتند.

اکنون در دور جدید مذاکرات قرار است طرفین، پای میز مذاکره با حضور مقامات نروژ تلاش برای یافتن راه حل دیپلماتیک را به منظور پایان دادن به بحران ونزوئلا آغاز کنند.

مقامات نروژی در این زمینه تاکید کرده اند که به تعهدشان برای یافتن راه حلی میان طرف ها در ونزوئلا ادامه می دهند.

مادورو با اشاره به اینکه این گفت وگویی میان دولت انقلابی، نیروهای انقلابی و مخالفان افراط گرا است که ادعا می کنند دولت را سرنگون و از منافع امپریالیسم تبعیت می کنند، گفت: ما حسن نیت خود را به کار می گیریم تا بر اساس برنامه روزانه کاملی که دو طرف بر سر آن به توافق رسیده اند، راه حلی دموکراتیک، مسالمت آمیز و هم زیستی ملی برای اختلافات و بحران ونزوئلا پیدا کنیم.

موضع گیری دولت ونزوئلا و استقبال از مذاکرات در حالی است که مقامات این کشور همواره بر حل بحران از طریق مذاکره و یافتن راه حل های دیپلماتیک در این خصوص تاکید کرده و خواستار پایان دادن به مداخلات واشنگتن در امور داخلی ونزوئلا شده اند.

"خورخه آریزا"، وزیر امور خارجه ونزوئلا در این باره گفت: ما از آمریکا می خواهیم دیپلماسی، گفت وگو، درک و احترام متقابل را به اجرا در بیاورد و به تهدید نظامی‏، رفتار استکباری و تحریم اقتصادی پایان دهد.

واکنش مثبت دولت ونزوئلا از مذاکرات در حالی است که "گوایدو" رهبر مخالفان ابتدا استقبالی از این نشست نداشت و بر مواضع خود از جمله برکناری "مادورو" تاکید کرد.

گوایدو که از حمایت آمریکا برخوردار است همچنان خواستار برکناری نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا، ایجاد دولت موقت و برگزاری انتخابات آزاد است.

آمریکا و متحدان داخلی اش به رهبری گوایدو طی ماه های گذشته از حربه های مختلف از جمله جنگ تبلیغاتی، تحریم های گسترده، کودتای نافرجام وتهدید نظامی برای برکناری دولت قانونی ونزوئلا استفاده کرده اند، اما این اقدامات تاکنون نتیجه ای نداشته است.

مقاومت مادورو که با حمایت ارتش و مردم این کشور صورت گرفته، سبب شده تا دولت ترامپ نیز بر ناکارامدی سیاست های خصمانه خود عملا اذعان کند، به طوری که هفته گذشته مقامات آمریکایی در یک عقب نشینی آشکار اعلام کردند که واردات نفت خود را از ونزوئلا از سر گرفته اند.

اگرچه از ابتدا بسیاری از کارشناسان و مقامات کشورهای مختلف خواستار حل اختلافات پای میز مذاکره بودند، اما جنگ طلبی و سیاست های خصمانه واشنگتن روند سیاسی ونزوئلا را تغییر داد.

اکنون پس از گذشت ماه ها، به نظر می رسد "مذاکره" برای رسیدن به توافقی برای پایان دادن به بحران ونزوئلا، راهکاری است که طرفین داخلی و بین المللی به آن رسیده اند.

در این راستا قرار است مذاکرات در اسلو با حضور هیات هایی از سوی دولت و مخالفان برگزار شود.

اگر چه باز هم مخالفان صف آرایی کرده و بر مواضع خود تاکید دارند و واشنگتن نیز همچنان با اعمال سیاست های مداخله جویانه خود برای تاثیر گذاری بر روند مذاکرات تلاش می کند، اما برگزاری این نشست و حضور نمایندگان دو طرف را می توان گامی جدید در مسیر حل و فصل سیاسی بحران سیاسی ونزوئلا دانست.138/118

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

بیشتربخوانید:

نروژ: نمایندگان دولت و مخالفان ونزوئلا مذاکرات اسلو را ادامه می دهند

اعلام آمادگی روسیه برای ایفای نقش در مذاکرات صلح ونزوئلا

تلاش آمریکا برای به شکست کشاندن مذاکرات اسلو درباره بحران ونزوئلا /تحلیل