در پی آزادسازی شهر حلب از دست تروریست ها، حامیان گروه های تروریستی درسوریه، قطعنامه ای را در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رساندند که در ظاهر قصد دارد با جنایات جنگی در سوریه مقابله کند.

در قطعنامه پیشنهادی قطر و لیختن اشتاین که با آرای ضعیف به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید، تشکیل مکانیسم نظارتی و تیمی برای بررسی شواهد و مدارک جنایات جنگی در سوریه، 45 روز بعد از تصویب این قطعنامه پیش بینی شده است.

کشورهای غربی مدعی هستند در جریان آزاد سازی شهر حلب از دست تروریست ها توسط ارتش سوریه، جنایات جنگی رخ داده است.

رسانه های غربی در روزهای اخیر به موازات شکست های پی درپی تروریست ها در حلب، تصاویری را منتشر می کردند که حکایت از کشتار مردم غیر نظامی و حمله به مراکز درمانی و کاروان های امدادرسان داشت.

در حالی که این ادعاها بارها و بارها از سوی دولت سوریه تکذیب شده است.

البته کشته شدن غیر نظامیان در جنگ یا آسیب های غیر عمدی به مراکز درمانی، جز تفکیک ناپذیر عملیات جنگی در هر گوشه از جهان است.

با این حال، تصویب قطعنامه پیشنهادی قطر، چند روز بعد از آزاد سازی حلب، از برخورد سیاسی ائتلاف غربی - عربی علیه موفقیت های نظامی ارتش سوریه حکایت دارد.

جنگ داخلی در سوریه از سال 2011 و در پی اعزام تکفیری های تروریست از اقصی نقاط جهان به این کشور آغاز شد.

در مدت 5 سال، شورشیان که از سوی غرب به عنوان معارضان میانه رو شناخته می شوند، هر آنچه در توان داشتند در کشتار غیر نظامیان و تخریب شهرهای سوریه انجام دادند.

همچنین گروه تروریستی داعش با حمایت آشکار و پنهان ائتلاف ضد سوری، بویژه بخش عربی آن به هدایت عربستان، قطر و امارات، فجایع هولناکی را در سرتاسر سوریه انجام دادند.

زنده زنده سوزاندن انسان ها، به کنیزی بردن زنان، غارت کاروان های امدادرسان و تخریب موزه ها و آثار باستانی سوریه بخشی از اقدامات گروه هایی است که از سوی این کشورها  مورد حمایت قرار گرفته است.

با این حال، تا زمانی که دومین شهر بزرگ سوریه از دست تروریست ها خارج نشده بود، کسی در میان کشورهای غربی و عربی دغدغه جنایات جنگی در سوریه و راه های مقابله با آن را نداشت. اما اکنون حامیان داعش و دیگر گروه های افراطی در سوریه در تلاش هستند با بهره گیری از ابزار سازمان ملل، پیروزهای ارتش سوریه در برابر تروریست ها را تحت الشعاع قرار دهند.

این در حالی است که رسیدگی به هرگونه جنایات جنگی احتمالی در سوریه در صلاحیت دولت این کشور است. مقامات دولت سوریه بارها و بارها اعلام کرده اند که پس از شکست تروریست ها و پایان جنگ، به اتهامات هر گروه در قبال جنایات جنگی و کشتار جمعی غیر نظامیان رسیدگی خواهند کرد.

از این رو، اگر تلاش های  غربی - عربی به جای مقابله با اقدامات ضد تروریستی دولت دمشق، بر کمک به حل مشکل سوریه متمرکز شود، امکان رسیدگی به هرگونه اتهام جنایات جنگی در این کشور زودتر به سرانجام خواهد رسید.

به هر حال، بدل شدن متهمین حمایت از داعش به مطالبه گران ضد تروریستی، آن هم در صحن مجمع عمومی سازمان ملل، بر هزاران مشکل کنونی شهروندان سوری خواهد افزود و تروریست ها را در ارتکاب به جنایات در دیگر مناطق جهان از جمله در اروپا و آمریکا گستاخ تر خواهد  کرد.