تحلیل؛

ایران پرس: برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت و تجارت پاکستان با حضور شرکت‌های خارجی فرصت بسیار مهمی را برای شرکت های ایرانی فراهم کرد تا با حضوری قدرتمندانه با سایر شرکت های صنعتی رقابت کنند.

جمهوری اسلامی ایران با یک پاویون اختصاصی در نمایشگاه سه روزه پاکستان در کراچی به عنوان قلب اقتصاد پاکستان حضور دارد‌.

پایون ایران در کنار سه کشور پاکستان، چین و بلاروس در نمایشگاه بین المللی کراچی میزبان تولید کنندگان، سرمایه گذاران و شرکت هایی داخلی و خارجی است که درصدد همکاری و مشارکت با طرف های ایرانی هستند.

این بدان معنا است که ایران به عنوان قطب اقتصادی مهم منطقه ای از شرایط ایده ال و مناسبی برای مدیریت سرمایه گذاری ها برخوردار است و می تواند در کنار سایر کشورهای قدرتمند اقتصادی همچون چین در عرصه اقتصادی و تجاری خودنمایی کند.

«محسن رویی صفت» کارشناس مسایل منطقه در این باره می گوید: "به اذعان دوست و دشمن، جمهوری اسلامی ایران به رغم تحمل بیش از چهار دهه تحریم های امریکا موفق به ارایه الگوی پیشرفت اقتصادی در سطح منطقه ای و بین المللی شده و اکنون جهان شاهد ان است که ایران می‌تواند در مهمترین نمایشگاه های تجاری جهان نیز به عنوان عامل جذب مشارکت های اقتصادی عمل کند."

نمایشگاه کراچی بزرگترین رویداد بین المللی پاکستان در حوزه صنعت و تجارت محسوب می‌شود و شرکت‌های ایرانی توانمندی های خود را در این عرصه به نمایش گذاشته‌اند.

در واقع می توان گفت بیستمین نمایشگاه صنعت و تجارت پاکستان اولین رویداد نمایشگاهی در این‌ کشور همسایه با حضور مقتدرانه شرکت‌های ایرانی پس از نمایشگاه بین المللی اخیر صادرات به پاکستان در بندر چابهار است.

برگزاری این گونه نمایشگاهها فرصت بسیار مهمی برای شناخت ظرفیتهای تجاری کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران است.

از اینرو در دوسال اخیر 4 رویداد نمایشگاهی با حضور ایران در شهر کراچی و 2 نمایشگاه نیز به ترتیب در لاهور و اسلام‌آباد برگزار شده است.

ایران و پاکستان از همسایگانی هستند که روابطشان همواره رو به پیشرفت بوده اما هیچ گاه مبادلات تجاری انها رضایت دو طرف را جلب نکرده است.

یکی از مهمترین دلایل ان اشنا نبودن تجار ایران و پاکستان از ظرفیتهای تجاری یکدیگر است و انتظار می رود با برگزاری نمایشگاه های تجاری آشنایی تجار از ظرفیت های تجاری صنعتی و فناوری دو طرف بیش از پیش افزایش یابد.

بازار 240 میلیون نفری پاکستان و مرز حدود یکهزار کیلومتری مشترک با جمهوری اسلامی ایران، از ویژگی های تاثیرگذار در تجارت بین دو کشور همسایه است، به شرط انکه بازارچه های مرزی بیش از پیش فعال شوند.

جمهوری اسلامی ایران به رغم تحریم های گسترده غرب در بخش های مختلف صنعتی کشاورزی فناوری و نفت و گاز به پیشرفت های بسیار خوبی رسیده و همواره آمادگی خود را برای توسعه روابط و انتقال فناوری اعلام کرده است.

از اینرو می توان گفت مشارکت فعال ایران و پاکستان در نمایشگاه های تجاری و صنعتی دو طرف افق روشنی را فرا روی توسعه روابط دوجانبه می گشاید.

در همین حال سایر شرکت ها و تجار از کشورهای مختلف هم با توانمندی و ظرفیتهای اقتصای و تجاری جمهوری اسلامی ایران آشنا می شوند که با تکیه بر توانایی داخلی می توان به رشد ایده ال در همه بخش ها رسید.

نویسنده: مجید وقاری

115