به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، انسیه خزعلی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما به بیان مطالبی پیرامون لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی و ارتقاء امنیت زنان در برابر سوء رفتار و تصویب کلیات آن در مجلس شورای اسلامی پرداخت و با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری و مطالبه ایشان در خصوص لزوم رفع ظلم از زنان خاصه در درون خانواده، اظهار کرد: حتی در دیدار اخیر چند ماه پیش که خدمت ایشان بودیم، با اینکه سخنرانان و مطالبه گران خانم مطالب متعددی را در این دیدار مطرح کردند، ولی به لزوم رفع ظلم از زنان خاصه در درون خانواده کسی اشاره نکرد. دغدغه خود آقا این بود که این مساله باید در حکومت اسلامی که مدافع حقوق زنان است و رحمت و رافت ویژه نسبت به زنان دارد، مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: معلوم بود ایشان خیلی نگران هستند چرا قانونی که حمایت گر از زنان در جامعه اسلامی و در جمهوری اسلامی باشد، پیگیری نمیشود و به نتیجه نمیرسد؟. البته میدانیم قریب به ۱۲ سال است پیش نویس این کار به فرمان ایشان و با توجه به مطالبهای که ایشان مطرح کرده بودند تهیه شده، اما در کش و قوسهای متعدد و به علل متفاوت این کار روی زمین مانده است. آنچه آقا تاکید دارند رفع ظلم به زن است و ما میبینیم که آقا رفع ظلم به زن را در بیش از ۴۰۰ مورد در سخنرانیهایشان ذکر میکنند و خواهان این هستند. هرچند این مساله در جامعه کم هست و آقا ذکر میکنند در بعضی خانوادهها ممکن است این مساله باشد، اما باید رفع شود و جلویش گرفته شود؛ بنابراین آقا نگاه به زن را به صورت ویژه دارند.
نگاه لایحه «امنیت زنان» دقیقا اسلامی و قرآنی و نه فمینیستی است
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا نگاه و روح حاکم بر این لایحه میتواند فمینیستی باشد؟ توضیح داد: گاهی اوقات برخی مطرح میکنند اینکه دائما «زن» ذکر میشود و برای زن میخواهند قوانین وضع شود، نوعی فمینیست و نگاه ویژه به زن است. میگویند چرا باید به زن به صورت ویژه نگاه شود؟. در حالی که اینگونه نیست و این نگاه دقیقا اسلامی و قرآنی است. ما میخواهیم عدالت برای همه فراگیر باشد و زن و مرد را شامل شود و همه بتوانند در شرایطی قرار گیرند که مورد آزار و ستم قرار نگیرند و اجحاف در حقشان نشود، اما در جاهایی قوانین خاص میگذاریم برای کسانی که شرایط ویژهای دارند و بیشتر ممکن است در معرض آسیب قرار گیرند و کمتر بتوانند از خود دفاع کنند. دقیقا تعبیری که رهبر انقلاب دارند؛ میفرمایند مرد به دلیل شرایط جسمی که دارد ممکن است بتواند در برخی از موارد زور بگوید، ظلم کند و زن مظلوم شود. باید جلوی این مطالب را بگیریم. قرآن کریم نیز به طور خاص در مورد زنان میگوید که به آنها ضرر نزنید و به آنها ظلم نکنید. حتی خود فلسه حجاب این است که زنان مورد آزار قرار نگیرند و به طور خاص به دلیل شرایط جسمی و موقعیتی که زن دارد روی زن تاکید میکند.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره توجه لایحه امنیت زنان به مباحث آموزشی و فرهنگی، عنوان کرد: در برخی سرفصلها به مساله حمایتی و در برخی به آموزش و مهارت آموزی توجه شده است. بخش عمده پیشگیری در آموزش تجلی پیدا میکند لذا نهادهای مختلف و دستگاههای اجرایی موظف شدهاند که این آموزشها را در مقاطع مختلف داشته باشند. در بحث حمایتی نیز از زنانی که توان مالی کمتر دارند یا زنان بد سرپرست که مورد آسیب قرار میگیرند و کسانی که مورد تهدید قرار میگیرند یا ممکن است مورد سوء استفاده برای مسائل قاچاق قرار گیرند باید حکومت و دولت به طور خاص حمایت کند. وزارتهای مختلف در این راستا موظف هستند و نیروی انتظامی نیز از اینها حمایت میکند و باید جاهایی برای اینها در نظر گرفته شود و حمایتهای قانونی و اخلاقی و تربیتی برای خانوادههایشان انجام شود.
خزعلی افزود: ضمن اینکه ما میتوانیم در همین لایحه الگویی را برای کشورهای اسلامی ارائه دهیم. لایحه کاملا با نگاه اسلامی و با توجه به مسائل شرعی نوشته شده است. البته نمیگوییم نقص ندارد، قطعا نقصهایی دارد که باید تکمیل و اشکالاتش رفع شود. امیدواریم اینها به سرعت انجام گیرد و با رفع نواقص و تکمیل خلاءها شاهد دستورالعملها و آیین نامهها و اجرای آن در دستگاههای اجرایی باشیم. اگرچه مورد سوال است که آیا برخی از این دستگاههای اجرایی توان لازم را برای اجرای مواد این لایحه دارند و یا بودجه لازم برای اجرا هست؟، اما طبیعتا ممکن است در سالهای اول همه مواد و بندهای قانون اجرا نشود، اما کم کم همانطور که قوانین دیگر به نسبت بودجهای که هرسال به آنها تخصیص داده میشود، در هر سال پیشرفت عملیاتی دارند و امیدواریم این قانون هم ختم خیری برای اجرا پس از تصویب داشته باشد.
116