به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ «دومینیک راب» در مصاحبه با روزنامه ساندیتلگرام، گفت پرداخت هزینه خروج بریتانیا از اتحادیهاروپا منوط به آن است که این اتحادیه با توافقنامه تجاری با انگلیس موافقت کند؛ درغیر اینصورت هیچ پرداخت هزینهای صورت نخواهد گرفت.
«دومینیک راب» به عنوان فردی شکگرا به وحدتپذیری کشورهای اروپایی درچارچوب اتحادیه اروپا و ایجاد ساختار سیاسی -اقتصادی فرا ملیتی که از آن با عنوان یورواسکپتیسیزم (Euroscepticism) نام برده میشود، در تاریخ 9 ژوییه امسال به جای دیوید دیویس به سمت وزیر امور خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رسیده است.
دیوید دیویس با سیاستهایی که ترزا می درخصوص خروج بریتانیا از اتحادیهاروپا در پیش گرفته است مخالف بود و به همین علت نتوانست با وی کار خود را ادامه دهد.
وی افزود، ساز و کار ماده 50 پیمان لیسبون که ناظر بر آغاز روند خروج اعضاء از اتحادیه اروپا است جزییات بیشتری را درباره توافقنامه خروج از اتحادیه اروپا پیش بینی کرده است که باید به اجرا گذاشته شود.
طبق این ماده هر عضو اتحادیه اروپا که تصمیم به خروج از اتحادیه بگیرد باید شورای اروپا را از این تصمیم خود مطلع سازد و این شورا نیز با انجام مذاکراتی با کشور متقاضی، تمهیدات لازم را برای خروج آن از اتحادیهاروپا فراهم خواهد کرد.
راب افزود، ماده 50 پیمان لیسبون ایجاد میکند که چارچوب توافقنامهای برای نوع رابطه که ما قرار است در آینده با اتحادیه اروپا داشته باشیم وجود داشته باشد. بنابراین در چنین حالتی انگلیس و اتحادیه اروپا بعد از انجام مراحل خروج متحد هم خواهند بود.
این وزیر انگلیسی افزود، اینگونه نمی شود که یک طرف همه شرایط را احراز کند و طرف دیگر هیچ کاری در این زمینه انجام ندهد یا خیلی آرام به پیش رود و هیچ کاری را تعهد نکند. از همین رو من بر این باورم که باید شرط و شروطی را بین خود ایجاد و بر اساس آن اقدام کنیم.
همه این تحولات در حالی روی می دهد که دولت انگلیس تاکنون پیام های ضد و نقیضی درباره حل مشکل مالی مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ارائه کرده است. خروجی که برای آخر ماه مارس سال 2019 پیش بینی شده است.
ترزا می در ماه دسامبر سال 2017 توافق مالی را به مبلغ 35 تا 39 میلیارد پوند معادل (39 تا 44 میلیارد یورو) به عنوان هزینه پرداخت خروج از اتحادیه اروپا پذیرفت. اما پرداخت این مقدار پول را منوط به نوع رابطه ای کرد که انگلیس در آینده باید با اتحادیه اروپا داشته باشد. با این حال این توافق خیلی سریع توسط شماری از اعضای دولت زیر سوال رفت.
فیلیپ هاموند، وزیر امور دارایی انگلیس که در واقع یکی از سخنگویان محافل تجاری انگلیس در دولت این کشور است این موضوع را که لندن به تعهدات مالی خود در قبال اتحادیه اروپا حتی در صورت به دست نیامدن توافق عمل نکند ناوارد می داند. وی تاکید کرد، این امر سناریوی معتبری برای انگلیس نیست.
انگلیس قرار است در تاریخ 30 ماه مارس آینده اتحادیه اروپا را ترک کند اما قبل از آن دو طرف باید تا آخر ماه اکتبر امسال به توافقنامهای درباره شرایط خروج برسند تا بر اساس آن، مراحل جدایی سازمان دهی شود، پایه های روابط سیاسی و اقتصادی دو طرف شالوده ریزی شود و زمان لازم برای پارلمان اروپا و پارلمان کشورهای اروپایی جهت تصویب این توافقنامه وجود داشته باشد.
در همین راستا، دومینیک راب روز گذشته نخستین بار با میشل بارنیه، مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا در امورجدایی انگلیس دیدار کرد.
اروپایی ها از اینکه مذاکرات مربوط به خروج انگلیس به درزا بشکد و به نوعی زمین گیر شود و همچنین از اینکه راهبرد ترزا می درخصوص خروج کشور از اتحادیه اروپا به طور مداوم از داخل دچار بن بست شود، نگران هستند. 139/120
بیشتر بخوانید:
بارنیه: لندن آیندهای غیرمطمئن در خصوص برگزیت پیشروی خود دارد+ ویدئو
اسپوتنیک: برگزیت سخت و افزایش فروش سلاح به سرکوبگران
پارلمان انگلیس خواهان همهپرسی مجدد درباره برگزیت شد+ ویدئو
بنبست برگزیت؛ هموار شدن مسیر همهپرسی جدید در بریتانیا
گام اصلی در تسریع مرحله آخر مذاکرات برگزیت برداشته شد
لیبراسیون: سفر «ترامپ» به بریتانیا و انتقاد از طرح «برگزیتنرم»