شماری از نمایندگان مجلس اردن روز شنبه در بیانیهای ضمن اعلام مخالفت با اعزام سفیر جدید این کشور به فلسطین اشغالی تاکید کردند، که اقدام واشنگتن در انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به شهر قدس ناقض مواضع اردن در رابطه با وضعیت این شهر است.
مخالفت نمایندگان پارلمان اردن با اقدام واشنگتن در انتقال سفارت آمریکا به قدس بیانگر تشدید اعتراضات افکارعمومی منطقه به اقدامات آمریکا در چراغسبز نشان دادن به توسعهطلبیها و سلطهجوییهای رژیم صهیونیستی بویژه در قدس است، که در قالب طرح توطئهآمیز سازشکارانه جدید موسوم به «معامله قرن» صورت میگیرد.
در چنین فضایی؛ منابع خبری از درخواست «امان» برای موافقت با سفیر جدید این کشور در تل آویو خبر دادند.
به گزارش روزنامه رأی الیوم، رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از منابع اردنی اعلام کرد «امان» از رژیم صهیونیستی خواسته است «غسان المجالی» را به عنوان سفیر جدید اردن در اسرائیل بپذیرد.
ماه گذشته دوره پنج ساله ماموریت دیپلماتیک «ولید عبیدات»، سفیر سابق «اردن» در اسرائیل به پایان رسید.
مقامات اردنی از پیشتازان روند سازش با رژیم صهیونیستی بودهاند، بطوریکه اردن پس از مصر دومین کشور عربی است که به طور رسمی با این رژیم مناسبات سیاسی و اقتصادی برقرار کرد.
قراردادهای سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطینی و برخی از دولتهای عربی نظیر اردن و مصر با رژیم صهیونیستی هرگز مقبولیت مردمی نداشته است و در سطوح مردمی جایگاهی نداشته است. اما مقامات اردنی بدون توجه به خواست مردم اردن در مسیر گسترش مناسبات با این رژیم اشغالگر گام بر داشتهاند.
«حسین بن طلال»، پادشاه پیشین اردن، پیمان صلح با اسرائیل را امضاء کرد و عبدالله دوم، پادشاه کنونی و پسر حسین بن طلال نیز به این پیمان پایبند مانده است. این پیمان یک الحاقیه در زمینه تجاری و بازرگانی نیز دارد که در سال 1995 به امضای دو طرف رسید.
بر اساس الحاقیه مذکور، اردن تبدیل به یکی از وارد کنندگان بزرگ محصولات صهیونیستی شده است. کمیته مبارزه با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اردن همواره با هشدار درباره طرح توطئه آمیز عادیسازی روابط این رژیم با کشورهای عربی هدف از این طرح را تسلط این رژیم اشغالگر بر منطقه ارزیابی کرده است.
فعال اردنی، توافق صلح اردن با رژیم صهیونیستی را عامل اصلی مشکلات اردن دانست.
«هدی فاخوزه» عضو کمیته اجرائی مبارزه با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اردن توافقنامه «وادی عربه» را که اردن با رژیم صهیونیستی امضاء کرده است، عامل اصلی مشکلات ملت اردن خواند.
«جمیل النمری»، از فعالان سیاسی و حزبی اردن نیز در گفت وگو با روزنامه اردنی العربالیوم، تاکید کرد، قرارداد سازش «وادی عربه» بین اردن و رژیم صهیونیستی، صلحی با خود نیاورد، بلکه با شروط خود دست و پای اردن را بست و به سیاست اسرائیل در ظلم کردن به ملت فلسطین تداوم بخشید.
با توجه به تبعات منفی روند سازش، مردم اردن بر لغو توافقنامه سازش با اسرائیل و قطع مناسبات با این رژیم اشغالگر تاکید دارند. 139/120
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
اردن و بازگشت هیات دیپلماتیک رژیم صهیونیستی به آن کشور
اردن برای رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
توطئه کودتا ضد شاه اردن با کمک عربستان و امارات