موافقان و مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)، همزمان با دومین سالگرد برگزاری همه‌پرسی آن، تظاهرات کردند.

به گزارش پارس‌تودی؛ هزاران نفر از مردم بریتانیا روز شنبه در شهرهای مختلف این کشور به ویژه لندن (پایتخت) به خیابان‌ها آمدند و علیه اقدام کُند دولت «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا در پیشبرد برگزیت شعار سردادند. 

تظاهرکنندگان با در دست داشتن پرچم بریتانیا، دست نوشته‌ها و پلاکاردهایی از ترزا می خواستند، تا به روند در پیش گرفته شده در نهادهای متولی برگزیت سرعت بدهد تا بریتانیا هرچه زودتر از اتحادیه اروپا خارج شود.

در مقابل، مخالفان برگزیت نیز تظاهرات بزرگی در لندن برگزار کردند. آنان نیز  شعارهایی علیه دولت محافظه‌کار «ترزا می» سر دادند و خواستار توقف برگزیت شدند. دراین تجمع شماری از رهبران احزاب، اتحادیه‌های کارگری و فعالان مدنی نیز حضور داشتند. این در شرایطی است که «بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه بریتانیا هم خطاب به ترزا می، در توئیتی اعلام کرد، بریتانیایی‌ها، برگزیتِ دستمال توالتی نمی‌خواهند که نرم، تسلیم و نامحدود باشد.

جانسون در پیام خود با انتقاد از روند کنونی برگزیت افزود، مردم از دولت خود اجرای دستورشان را در این باره می‌خواهند؛ یعنی خروج کامل از اروپا.

در این شرایط، مجلس اعیان بریتانیا به تازگی لایحه جنجالی برگزیت را بدون برگزاری رأی‌گیری پذیرفت. «بارونس اوانز»، رئیس مجلس اعیان بریتانیا در این باره گفت: لایحه خروج از اتحادیه اروپا به میزان زیادی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مجلس اعیان اکنون وظیفه دارد دیدگاه مجلس عوام را تائید کند.

مجلس عوام بریتانیا چهارشنبه‌شب گذشته، دومین بار اصلاحیه طرح‌ شده در مجلس اعیان را نپذیرفت و سومین بار به مجلس اعیان ارجاع داد. نمایندگان مجلس اعیان اصرار دارند در لایحه برگزیت متممی گنجانده شود که به‌ موجب آن دولت بریتانیا موافقت معنادار پارلمان را درباره توافق نهایی برگزیت جلب کند.

در تازه‌ترین رأی‌گیری صورت گرفته 319 تن از قانون‌گذاران بریتانیایی در مقابل 303 تن دیگر به این اصلاحیه رأی مخالف دادند و اکنون با تائید مجلس اعیان، این لایحه برای طی مراحل نهایی به ملکه الیزابت ارسال‌شده است. با تصویب این لایحه، «قانون جوامع اروپایی 1972» از قوانین بریتانیا حذف خواهد شد و قوانین این کشور پس از برگزیت، مرجع اصلی قانون به شمار خواهند رفت.

نخست‌وزیر بریتانیا تصویب لایحه برگزیت را گامی حیاتی در روند خروج نرم از اتحادیه اروپا توصیف و اعلام کرده است، ظرف چند هفته آینده جزئیات بیشتری را درباره راهبرد دولتش درخصوص برگزیت ارائه خواهد کرد. بنابراعلام دولت بریتانیا، این کشور در مارس 2019 به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.

مردم بریتانیا شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی در سال ۲۰۱۶ با شرکت در همه‌‌پرسی، رأی به خروج از اتحادیه اروپا دادند. مذاکرات برگزیت، ماه مه ۲۰۱۷ آغاز شد و تا ماه مارس ۲۰۱۹ فرصت هست تا بریتانیا با اتحادیه اروپا به توافق دست یابند.

نتایج جدیدترین نظرسنجی موسسه یوگو که اخیرا در روزنامه «تایمز» منتشر شد، نشان می‌دهد اعتماد مردم بریتانیا درباره نحوه مدیریت برگزیت، به پایین‌ترین حد رسیده است. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد 46 درصد مردم بریتانیا در مقابل 43 درصد دیگر، از خروج از اتحادیه اروپا پشیمان شده‌اند و آن را اشتباه می‌دانند.118/120

بیشتر بخوانید: 

لوموند: دو سال از برگزاری همه پرسی «برگزیت» گذشت

ضرر چهار میلیارد یورویی شرکت های فرانسه از برگزیت

برگزیت، تهدیدی جدی برای اقتصاد بریتانیا/ تحلیل

اذعان لندن به زیان عظیم برگزیت برای بریتانیا/ تحلیل