منابع مطلع از مطرح شدن درخواست کی یف برای موضوع انتقال جنگنده‌های «اف- 18» از استرالیا به اوکراین خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در حالیکه در زمینه کارآمدی جنگنده‌های «اف- 16» اهدایی غرب به اوکراین در نبرد با روسیه ابهاماتی وجود دارد، یکی از مقامات اوکراین از تقاضای این کشور از استرالیا برای دریافت جنگنده «اف- 18» خبر داد.

«واسیل میروشنیچنکو» سفیر اوکراین در استرالیا روز سه‌شنبه گفت: کی‌یف از استرالیا درباره وضعیت ده‌ها جنگنده اف- 18 زمین گیر شده این کشور اطلاعاتی خواسته است. کی‌یف بر این باور است که انتقال احتمالی این تسلیحات می‌تواند به طور قابل توجهی قدرت هوایی اوکراین را در نبرد با روسیه تقویت کند.

تاکنون دولت استرالیا 340 میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.

این خبر در حالی منتشر شده که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن «325 میلیون سلاح و تجهیزات» دیگر در اختیار اوکراین قرار می‌دهد، افزود: این بسته کمکی امنیتی شامل تجهیزات حیاتی دفاع هوایی، مهمات بیشتر برای سامانه هایمارس، توپ، سلاح‌های ضدتانک، خودروهای زرهی و سایر تجهیزات حیاتی برای تقویت نیروهای اوکراینی در میدان نبرد است.

با ارائه این بسته 325 میلیون دلاری، میزان کمک‌های امنیتی و نظامی آمریکا به اوکراین از ابتدای جنگ تاکنون به 40 میلیارد دلار رسید.

این در حالی است که بریتانیا نیز اعلام کرده است، 116 میلیون دلار کمک‌های نظامی شامل سامانه‌های دفاع هوایی در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

بسته‌های جدید کمکی در شرایطی به کی‌یف داده می‌شود که اوکراین ضدحمله خود را علیه روسیه آغاز کرده و مدعی پیشروی و بازپس‌گرفتن کنترل برخی از مناطق شده است.

در این میان و تجهیز تسلیحاتی اوکراین و ضدحمله های این کشور، « رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: نگران هستم که نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین در عملیات تهاجمی این کشور گرفتار شود.

بنا بر اعلام مقامات روسی، نیرو‌های اوکراین حملات خود را در منطقه زاپوریژیا افزایش داده اند و واحد توپخانه و خودرو‌های زرهی را به نزدیکی این محل آورده اند.

هم اکنون نیروگاه زاپوریژیا به دلیل تخریب سد کاخوفکا در حالت آماده باش قرار دارد.

سد کاخوفکا آب مورد نیاز برای خنک کردن نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را تامین می‌کرد.

گرچه در حال حاضر مقامات آژانس می‌گویند آب کافی برای خنک سازی نیروگاه در حوضچه تعبیه شده در نزدیکی آن وجود دارد، اما تبادل آتش میان دو طرف در نزدیکی این نیروگاه می‌تواند باعث آسیب به نیروگاه و خطر نشت هسته‌ای به محیط شود.

روسیه در سپتامبر گذشته با برگزاری همه پرسی در چهار منطقه در شرق اوکراین اقدام به انضمام آن‌ها به خاک خود کرد. یکی از این مناطق استان زاپوریژیا بود. این استان به دلیل وجود نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا محسوب می‌شود شهرت دارد.

با این حال، با ادامه روابط خصمانه میان طرفین، آینده فعالیت این نیروگاه و نیز خطر وقوع حادثه برای آن مقامات بین المللی را نگران کرده است.

از سوی دیگر، «ولادیمیر روگوف» رئیس جنبش «ما با روسیه هستیم» گفت: دو انفجار شامگاه سه شنبه در مناطق تحت کنترل نیروهای اوکراینی در منطقه زاپروژیا رخ داده است. 

با آغاز جنگ روسیه و اوکراین در 24 فوریه 2022،  کشورهای غربی با تشدید فشار تحریم‌ها علیه مسکو، مسدود کردن دارایی ها و تنش های دیپلماتیک و عرضه انواع تسلیحات به اوکراین به آتش‌ ناآرامی‌ها دامن زده‌اند.

117