«یوسف بن احمد العثیمین»، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی

ایران پرس- دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از هند خواست؛ به نقض حقوق بشر و کشتار مردم منطقه کشمیر پایان دهد.

به گفته «یوسف بن احمد العثیمین»، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی، ھند باید از طریق مذاکره و طبق قطعنامه ھای سازمان ملل مسئله کشمیر را حل کند و به خواسته های به حق مردم این منطقه احترام بگذارد.

وی با انتقاد از نقض حقوق بشر در کشمیر تحت کنترل هند افزود، دهلی نو باید ھر چه سریع تر کشتار در این منطقه را متوقف کند.

مسلمانان منطقه کشمیر تحت کنترل هند از سازمان همکاری اسلامی انتظار دارند با ورود جدی به بحران این منطقه در جهت حل ان تلاش کند.

طولانی ترین مناقشات مردم کشمیر

هند و پاکستان که  در سال 1947 استقلال یافتند بر سر مالکیت کشمیر با هم اختلاف دارند و بحران این منطقه یکی از طولانی ترین مناقشات سرزمینی است که همچنان برای مردم کشمیر تحت کنترل هند بحران آفرین است.

در پی جنگ سال 1948 هند و پاکستان بر سر کشمیر شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه خواستار برگزاری همه پرسی تعیین سرنوشت کشمیر شد تا مردم این منطقه نظر خود را در مورد آینده تحولات کشمیر اعلام کنند.

این در حالی است که هند نه تنها با اجرای همه پرسی تعیین سرنوشت کشمیر مخالف است بلکه این منطقه را جز لاینفک خاک خود می داند و هر گونه  مذاکره با دولت پاکستان و نمایندگان مردم این منطقه را نیز رد می کند.

سیدرحمت الله ناصری استاد دانشگاه کابل در این باره می گوید:

 ضرب وشتم و کشتار مسلمانان کشمیر بدست پلیس هند، هیچگونه توجیه حقوقی ندارد.

چرا که اگر درجامعه ای احیاناً برخورد نا به هنجاری توسط افراد هنجار شکن به وجود بیاید باید طبق قانون عامل و یا عاملین آن به مجازات برسد.

اما اینکه در یک منطقه تعداد زیادی از شهروندان در پی مطالبات حقوق مشروع خود به صورت مسالمت آمیز بر آیند هیچ عقل ومنطقی مقابله نظام حاکم را که منجر به قتل و کشتار انبوهی از شهروندان معترض شود  تأیید نمی کند.

پاکستان مالکیت کشمیر را مورد مناقشه با هند می داند و براین اعتقاد است تا زمانی که این کشور برای حل بحران کشمیر گام برندارد سایه بحران و ناامنی بر منطقه جنوب اسیا همچنان حاکم خواهد بود.

اگر چه هند همواره بر گفتگو با گروههای کشمیری تاکید دارد اما  دهلی نو خواهان گفتگو براساس قانون اساسی هند است که گروههای کشمیری آن را رد می کنند و براین اعتقادند گفتگو در چارچوب قانون اساسی هند یعنی پذیرش حاکمیت این کشور براین منطقه که با ان مخالف هستند.

«پرکاش ملک»، کارشناس مسایل امنیتی در هند معتقد است:

رهبران سیاسی هند باید تمام توان خود را برای آغاز گفت وگو با مردم کشمیر و رفع سوءتفاهم ها به کار گیرند و دهلی نو  نباید برای حل مشکل کشمیر تنها به نیروی های مسلح تکیه کند.

زیرا ارتش به تنهایی قادر به حل مشکل کشمیر و پایان دادن به نارضایتی ها نیست و راه حل نهایی برای حل آن گفت وگوهای سیاسی است.

در هر حال، مردم مسلمانان کشمیر انتظار دارند سازمان همکاری اسلامی که پس از سازمان ملل بزرگترین سازمان بین المللی است با توجه جدی به بحران کشمیر در جهت حل ان تلاش کند.

اگر چه هند با ورود نهادهای بین المللی  برای کمک به حل بحران کشمیر مخالف است اما پاکستان به عنوان یکی از طرفهای مناقشه کشمیر بارها از سازمانهای بین المللی خواستار اعمال فشار بر دولت هند برای حل بحران کشمیر شده است که می تواند زمینه مناسبی برای ورود سازمان همکاری اسلامی به بحران کشمیر باشد.

138/110

نویسنده: مجید قادری

بیشتربخوانید:

نخست وزیر هند در سالروز استقلال: مساله کشمیر با گلوله حل نمی‌شود+ ویدئو

کشته شدن یک نظامی هندی در کشمیر تحت کنترل هند

اعتصاب عمومی در کشمیر تحت کنترل هند به دعوت کنفرانس حریت کشمیر