"مودی" در پارلمان کشور مالدیو گفت: تروریسم تنها تهدیدی برای یک کشور نیست بلکه تهدیدی برای تمامی جهان است.
نخست وزیر هند به تلاش های جامعه جهانی برای رسیدن به یک توافق بینالمللی درخصوص تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و اظهار داشت، برای مقابله با تروریسم نیز باید اینگونه رفتار شود.
انتخاب زمان و مکانی که نخست وزیر هند خواستار تشکیل کنفرانسی جهانی درباره تروریسم شده است معنادار است.
مالدیو در اقیانوس هند در جنوب کشور هند و در مسیر حجم گسترده ای از مبادلات دریایی در جهان واقع است. همین چند ماه پیش بود که حوادث تروریستی در نیوزیلند و سریلانکا، اهمیت مقابله جهانی با این پدیده شوم را یادآور شد.
از سوی دیگر بنظر می رسد نخست وزیر هند که بتازگی از سوی پارلمان این کشور برای بار دوم به این سمت انتخاب شده است، می خواهد در دور دوم نخست وزیری خود به برخی اولویت های هند توجه بیشتری نشان دهد. به خصوص اینکه زخمی که تروریسم بر پیکر هند وارد کرده تنها محدود به کشته و زخمی شدن شماری از افراد نیست بلکه سرمایه گذاری در هند و مسائل کلان اقتصادی و راهبردی را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
در ماه های اخیر نیز حوادثی همچون حمله تروریستی در کشمیر تحت کنترل هند و همچنین حملات تروریستی در سریلانکا باعث شده است تا هند به عنوان قدرتی منطقه ای و رو به رشد درباره تداوم این تهدید ابراز نگرانی کند.
در واقع، "مودی" هم با نگاه به جایگاه و نقش کشورش در آسیا و هم با نیم نگاهی که به حوادث تررویستی اخیر دارد بر آن شده است تا برگزاری کنفرانسی جهانی درباره تروریسم را خواستار شود.
این درخواست اگرچه بارها و از سوی کشورهای دیگر نیز مطرح شده است اما طرح آن از سوی هند قابل توجه است و می تواند زمینه ساز توجه بیشتر جهانی به معضل تروریسم باشد.
با اینحال نباید از نظر دور داشت که یکی از موانع اصلی فراروی اجماع کشورها در مقابله با این پدیده شوم فقدان تعریفی دقیق و جامع از تروریسم است.
موریس فلوری Flory Maurice در کتاب "حقوق بین الملل: ابزاری برای مقابله با تروریسم" می نویسد:
"مطالعه تاریخ معاصر بین الملل به ویژه در خلال دهه های گذشته نشان می دهد که هیچ یک از راهبردها نتوانسته اند با چالش تروریسم به طور جدی مواجه شوند. دلیل اصلی این موضوع فقدان تعریف دقیق و مقبول از خود تروریسم است. این موضوع اتخاذ تاکتیک حقوقی شایسته را با معضلات پیچیده و مهمی روبرو می سازد. از آن جایی که جامعه جهانی نتوانسته وفاق عمومی و اجماع قابل قبولی را در این باره داشته باشد، توسل به ابزارهای سیاسی به طور جدی عقیم مانده است."
البته حتی بر فرض همکاری کشورها در تعریف و مقابله با تروریسم، نباید از نظر دور داشت که پدیده هایی همچون رفتارهای یکجانبه برخی قدرت های بزرگ، اشغالگری، فقر و همچنین بکارگیری رفتارهای سرگوبگرانه و مقابله با حق تعیین سرنوشت ملتها زمینه ساز افراطی گری و بروز تروریسم است. در سالهای اخیر تحلیلگران زیادی در جنوب آسیا به این موضوع اشاره کرده اند که مقابله با افراطی گری و تروریسم در جنوب آسیا بدون حل مساله کشمیر دشوار و حتی غیرممکن است.
117
بیشتر بخوانید:
هند خواستار برگزاری کنفرانسی جهانی برای مقابله با تروریسم شد
امام جماعت مسجد النور "کرایست چرچ": حمله به مساجد نیوزیلند جنگ علیه جهان اسلام بود
حمله به چندین مسجد و مرکز اسلامی در سریلانکا