«نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا از وزارت امور خارجه این کشور خواسته است تا مراتب اعتراض رسمی این کشور را به دولت آمریکا ابلاغ کند.
وی تاکید کرد، بدون شک این حمله ای است که ونزوئلا گام به گام و به طریقی اثربخش و متوازن به آن پاسخ خواهد داد.
وزارت خزانه داری آمریکا چند روز قبل، «طارق العیسمی» معاون رئیس جمهوری ونزوئلا و «سامارک خوزه بلو» از شرکای وی را تحریم کرد.
درج نام این دو فرد در فهرست تحریم های آمریکا، به معنای بلوکه کردن داراییهای احتمالی و ممنوعیت هرگونه معامله تجاری با آنها توسط شهروندان و یا شرکت های آمریکایی است.
العسیمی این اقدام دولت آمریکا را محکوم و آن را یک حمله امپریالیستی خوانده است.
نیکلاس مادورو، چندی پیش، العیسمی را که یک سیاستمدار سوری تبار است به عنوان معاون رئیس جمهوری ونزوئلا منصوب کرد.
این اقدام مادورو در پی بحران سیاسی این کشور و احتمال برکناری وی از قدرت صورت گرفت.
با بحران کنونی در ونزوئلا، در صورتی که مخالفان موفق به برکناری وی از قدرت شوند، مطابق قانون، معاون مادورو اداره امور را در دست خواهد گرفت.
ونزوئلا ماه هاست با بحران سیاسی و اقتصادی رو به رو است.
افزایش قیمت کالا، کمبود مواد غذایی و دارویی، رشد تورم، قطع مکرر برق از جمله مشکلاتی است که شرایط را برای زندگی شهروندان این کشور سخت کرده است.
این شرایط سبب شده مخالفان مادورو فشار را بر دولت و حزب حاکم افزایش داده و این کشور صحنه ناآرامیها و تنشهای سیاسی شود.
برگزاری تجمعات اعتراض آمیز و اقدامات مخالفان، بی ثباتی را در این کشور دامن زده است و آنان بیش از آنکه در تلاش برای حل مشکلات اقتصادی باشند به رو در رویی با دولت مادورو پرداخته اند.
این شرایط در حالی است که روابط کاراکاس و واشنگتن از بیش از یک دهه پیش، زمانی که «هوگو چاوز» رهبر فقید ونزوئلا، طرح انقلاب بولیواری خود را با هدف توجه به تودههای محروم و فقیر جامعه و مبارزه با امپریالیسم به اجرا گذاشت، همواره رو به تیرگی بوده است و طی ماه های اخیر با فرصت فراهم شده، فشارها و اعتراضات مخالفان راستگرا علیه دولت نیکلاس مادورو افزایش یافته است.
مادورو از سال 2013 که به قدرت رسیده، بارها آمریکا را به تلاش برای سرنگونی دولت ونزوئلا و به راه انداختن جنگ اقتصادی علیه این کشور متهم کرده است.
در بحران کنونی ونزوئلا نیز حزب حاکم و مادورو، واشنگتن را به تلاش، برای ایجاد بیثباتی در این کشور از طریق حملات رسانهای، توطئههای مالی و اقتصادی و حمایت از راستگراها با هدف سرنگونی مادورو متهم می کنند.
تحریم های گسترده امریکا علیه ونزوئلا
علاوه بر حمایت از اپوزیسیون و فشار بر ونزوئلا از طرق مختلف، دولت آمریکا، در سال های اخیر تحریمهایی را نیز ضد مقامات ونزوئلایی از جمله نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا وضع کرده است.
موضوع باندهای قاچاق مواد مخدر و نقض حقوق بشر از جمله مهمترین بهانه مقامات آمریکایی برای اعمال تحریم علیه این کشور بوده است.
با این حال رییس جمهوری ونزوئلا همواره تحریم های واشنگتن را تحریم های امپریالیستی ارزیابی و توصیف کرده است.
آمریکا می خواهد، ونزوئلا را با تحریم و تهدید به چالش بکشد.
اگر چه با روی کار آمدن ترامپ، مادورو وی را بدتر از اوباما ندانست و گفت باید منتظر سیاست هایش بود اما تصمیم کنونی ایالات متحده در تحریم معاون رییس جمهوری ونزوئلا نشان می دهد، دولت ترامپ نیز در حال تکرار اشتباهات دولت اوباما است به طوری که این اقدام دولت آمریکا گام خصمانه دیگری در راستای سیاست خارجی آمریکا با ونزوئلا محسوب می شود.116/110
بیشتر بخوانید:
محکومیت ادامه تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا توسط جنبش غیرمتعهدها/تحلیل
موضع ضد امریکایی عدم تعهد درباره تحریم های ونزوئلا