به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست خبری دهمین جایزه جهانی اربعین امروز (22 دیماه) با حضور حجتالاسلام مصطفی حسینینیشابوری، دبیر دائمی این جایزه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام حسینینیشابوری به تشریح روند برگزاری جایزه جهانی اربعین و بخشهای مختلف آن و همچنین، آثار ارائه شده به دبیرخانه پرداخت.
حجتالاسلام حسینینیشابوری گفت: مراسم دهمین دوره جایزه جهانی اربعین ۲۶ دیماه از ساعت ۹ تا ۱۲ و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برپا میشود، در این مراسم جمعی از مهمانان داخلی و سفرای کشورهای اسلامی نظیر یمن، لبنان، عراق، عمان و اندونزی حضور خواهند داشت.
وی افزود: امسال آثاری از ۴۲ کشور به دبیرخانه جایزه رسیده و بررسی شده است. دراین دوره در بخش بینالملل با گستره جغرافیایی قابل توجهی روبرو بودیم که تقریبا تمام قارهها را شامل میشود، از اروپا تا آمریکای شمالی و آسیا.
دبیر علمی دهمین دوره جایزه جهانی اربعین ادامه داد: سال گذشته ۱۲ هزار اثر به دستمان رسید که امسال بنابر استقبال بیشتر شرکتکنندگان به ۱۷ هزار اثر رسیده است. در دوره حاضر با افزایش کمی و کیفی خوبی روبرو شدهایم. برخی آثار ارسالی در سطحی فاخر خلق شدهاند که اینها در رتبههای اول تا سوم قرار میگیرند.
حجتالاسلام حسینینیشابوری توضیح داد: داوری آثار از دهم آذرماه آغاز شد، بررسی برخی بخشها به دلیل نیاز به دقت و تحلیل بیشتر، زمانبر بوده است. از جمله میتوان به بخش کتاب اشاره کرد.در این دوره علاوه بر بخشهایی مانند فیلم، فضای مجازی و کتاب، بخش جدیدی به این جایزه اضافه شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال شرکتکنندگان در دورههای گذشته، بخش نواهای اربعینی به دهمین دوره این جایزه اضافه شد تا فرصتی برای بررسی آثار موسیقایی و نواهای اربعینی نیز فراهم شود.
جایزه جهانی اربعین با هدف ایجاد یک بستر مناسب برای تبادل فرهنگی و هنری میان کشورهای مختلف برگزار میشود و انتظار میرود که آثار ارائهشده از سوی شرکتکنندگان، بازتابدهنده عمق احساسات و عواطف مرتبط با اربعین حسینی باشد.
رشتههای این دوره شامل عکس، فیلم، فعالان فضای مجازی، کتاب، سفرنامه و دلنوشته، شعر و نواهای اربعینی است. هر یک از این رشتهها بهطور خاص به ترویج ارزشهای انسانی و معنوی مرتبط با واقعه عاشورا میپردازد و به نفرات اول، دوم و سوم هر رشته جوایز نقدی تعلق خواهد گرفت.
این جوایز نه تنها بهعنوان تقدیر از تلاشهای هنرمندان و نویسندگان محسوب میشود، بلکه انگیزهای برای تولید آثار بیشتر در راستای ترویج فرهنگ حسینی خواهد بود.
116