تهران-ایران پرس: دهمین دوره جایزه جهانی اربعین با هدف ترویج فرهنگ عاشورا با همکاری نهادهای مختلف و با مشارکت گسترده علاقه‌مندان به فرهنگ حسینی، فرصتی را فراهم می‌آورد تا هنرمندان در هفت رشته مختلف آثار خود را به نمایش بگذارند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست خبری دهمین جایزه جهانی اربعین امروز (22 دی‌ماه) با حضور حجت‌الاسلام مصطفی حسینی‌نیشابوری، دبیر دائمی این جایزه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام حسینی‌نیشابوری به تشریح روند برگزاری جایزه جهانی اربعین و بخش‌های مختلف آن و همچنین، آثار ارائه شده به دبیرخانه پرداخت.

حجت‌الاسلام حسینی‌نیشابوری گفت: مراسم دهمین دوره جایزه جهانی اربعین ۲۶ دی‌ماه از ساعت ۹ تا ۱۲ و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برپا می‌شود، در این مراسم جمعی از مهمانان داخلی و سفرای کشورهای اسلامی نظیر یمن، لبنان، عراق، عمان و اندونزی حضور خواهند داشت.

وی افزود: امسال آثاری از ۴۲ کشور به دبیرخانه جایزه رسیده و بررسی شده است. دراین دوره در بخش بین‌الملل با گستره جغرافیایی قابل توجهی روبرو بودیم که تقریبا تمام قاره‌ها را شامل می‌شود، از اروپا تا آمریکای شمالی و آسیا.

دبیر علمی دهمین دوره جایزه جهانی اربعین ادامه داد: سال گذشته ۱۲ هزار اثر به دستمان رسید که امسال بنابر استقبال بیشتر شرکت‌کنندگان به ۱۷ هزار اثر رسیده است. در دوره حاضر با افزایش کمی و کیفی خوبی روبرو شده‌ایم. برخی آثار ارسالی در سطحی فاخر خلق شده‌اند که اینها در رتبه‌های اول تا سوم قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام حسینی‌نیشابوری توضیح داد: داوری آثار از دهم آذرماه آغاز شد، بررسی برخی بخش‌ها به دلیل نیاز به دقت و تحلیل بیشتر، زمان‌بر بوده است. از جمله می‌توان به بخش کتاب اشاره کرد.در این دوره علاوه بر بخش‌هایی مانند فیلم، فضای مجازی و کتاب، بخش جدیدی به این جایزه اضافه شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به استقبال شرکت‌کنندگان در دوره‌های گذشته، بخش نواهای اربعینی به دهمین دوره این جایزه اضافه شد تا فرصتی برای بررسی آثار موسیقایی و نواهای اربعینی نیز فراهم شود.

جایزه جهانی اربعین با هدف ایجاد یک بستر مناسب برای تبادل فرهنگی و هنری میان کشورهای مختلف برگزار می‌شود و انتظار می‌رود که آثار ارائه‌شده از سوی شرکت‌کنندگان، بازتاب‌دهنده عمق احساسات و عواطف مرتبط با اربعین حسینی باشد.

رشته‌های این دوره شامل عکس، فیلم، فعالان فضای مجازی، کتاب، سفرنامه و دلنوشته، شعر و نواهای اربعینی است. هر یک از این رشته‌ها به‌طور خاص به ترویج ارزش‌های انسانی و معنوی مرتبط با واقعه عاشورا می‌پردازد و به نفرات اول، دوم و سوم هر رشته جوایز نقدی تعلق خواهد گرفت.

این جوایز نه تنها به‌عنوان تقدیر از تلاش‌های هنرمندان و نویسندگان محسوب می‌شود، بلکه انگیزه‌ای برای تولید آثار بیشتر در راستای ترویج فرهنگ حسینی خواهد بود.

116