کمیته انتخابات تونس در ادامه بی‌رغبتی رای دهندگان تونسی، مشارکت در دور دوم انتخابات پارلمانی در این کشور را ۱۱.۳ دهم درصد اعلام کرد.

دور اول این انتخابات ۱۷ دسامبر (۲۶ آذرماه) برگزار شد که میزان مشارکت پایین ۱۱.۲۲ دهم درصد رای دهندگان جنجال گسترده‌ای را در محافل سیاسی تونس به راه انداخت و احزاب مخالف این انتخابات را شکست پروژه سیاسی «قیس سعید» رئیس جمهور تونس دانستند و خواستار ابطال نتایج و تعویق انتخابات شدند.

 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دور دوم انتخابات زودهنگام پارلمانی تونس صبح روز یکشنبه در فضایی بی رمق و در سایه تحریم احزاب و جریان‌های سیاسی مخالف در سراسر این کشور آغاز شد.

مراکز رای گیری در ۱۳۱ حوزه انتخابیه ساعت ۸ به وقت محلی گشوده شد و تا ساعت ۱۸ اقدام به اخذ آرای شرکت کنندگان در این دور از انتخابات کرد.

بر اساس آمارهای رسمی، ۲۶۲ نامزد در دور دوم انتخابات پارلمانی تونس با هم رقابت می‌کنند که ۳۴ نفر آنها زن هستند.

این اولین انتخابات پارلمانی تونس است که پس از تعلیق فعالیت پارلمان در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ و سپس انحلال آن توسط «قیس سعید» رئیس جمهور این کشور در ۱۷ دسامبر همان سال، برگزار می‌شود.

دور اول این انتخابات درحالی برگزار شد که بسیاری از احزاب از جمله حزب النهضه مخالف آن بودند؛ این حزب اکثریت کرسی‌های پارلمان قبلی را قبل از تعلیق فعالیت آن در اختیار داشت.

تحریم گسترده انتخابات از سوی احزاب و شهروندان تونسی، درخواست‌ها برای برکناری فوری «قیس سعید» رئیس جمهور کنونی این کشور را افزایش داده و جبهه رهایی ملی تونس از تلاش خود برای سرنگونی او در آینده نزدیک خبر داده است.

جبهه رهایی ملی تونس از ائتلاف جنبش النهضه، جنبش امل، جنبش اراده تونس، ائتلاف کرامت، قلب تونس، جنبش شهروندان ضدکودتا، ابتکار دموکراتیک و چندین تشکل و گروه دیگر تشکیل شده است.125