سید هادی سید افقهی، کارشناس و پژوهشگر مسائل بین‌الملل درباره دستاوردهای توافق گروه‌های یمنی در سوئد برای جنبش انصارلله یمن گفت، این توافق یک پیروزی سیاسی برای جنبش انصارالله است، چون قبلا طرفداران عربستان می‌گفتند اعضای این جنبش کودتاچی هستند. 

به گزارش پارس‌تودی؛ کارشناس و پژوهشگر مسائل بین‌الملل اظهار کرد، اما اکنون وقتی سازمان ملل از جنبش انصارالله یمن برای گفت وگو دعوت می‌کند، نشانه مهمی از به رسمیت شناختن نماینده بخش وسیعی از مردم یمن است که مناطق راهبردی را در این کشور تحت کنترل دارد. 

سید هادی سید افقهی تاکید کرد، پیروزی دیگر برای جنبش انصارالله مسائل انسانی است و در این میان، مساله الحُدیده مهمترین موضوع است. آتش‌بس در استان الحدیده برقرار خواهد شد. نیروهای بومی شهر الحدیده، مدیریت امنیت داخلی در این شهر را پس از خروج نظامیان دو طرف از الحُدیده برعهده خواهند داشت.  

«محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره کننده جنبش انصارالله یمن در مذاکرات صلح استکهلم سوئد روز پنج‌شنبه پس از پایان این دور از مذاکرات، از توافق برای برقراری آتش‌بس در بندر راهبردی الحدیده، غرب یمن، خبر داد. 

کارشکنی ریاض

«ضیف الله الشامی» وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در صنعا هم درباره توافق سوئد گفت، مذاکرات سوئد نسبت به موارد مشابه آن شاهد پیشرفت‌هایی بود، هر چند ما امیدوار بودیم به توافق کامل و جامعی برای پایان جنگ یمن دست یابیم.

«ضیف الله الشامی» تصریح کرد، متأسفانه هیات دولت مستعفی منصورهادی قدرت تصمیم‌گیری ندارد و باید به ریاض بازگردد و با مسئولان آمریکایی، سعودی و اماراتی مشورت کند و این مساله روند مذاکرات را با مشکل مواجه کرد.

وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در عین حال اظهار کرد، گام‌های مثبتی در بخش امور انسانی و پرونده اسیران برداشته شد که باعث اعتمادسازی بیشتر می‌شود. همچنین گام‌های نخست برای رسیدن به توافق بندر الحدیده و گشودن فرودگاه صنعاء با وجود برخی اشکالات و قصد طرف مقابل برای باج‌خواهی و تبدیل قضایای انسانی به قضایای سیاسی برداشته شد.

توافق استکهلم

چهارمین دور مذاکرات صلح یمن که از 6 دسامبر جاری با حضور طرف‌های یمنی در استکهلم سوئد آغاز شد و روز پنج‌شنبه با توافق اولیه برقراری آتش‌بس در الحدیده و تبادل اسیران بین دو طرف به کار خود پایان داد.

دور بعدی مذاکرات صلح یمن قرار است از اواخر ژانویه 2019 تحت نظارت سازمان ملل متحد شروع شود. 

گفت‌وگوهای سیاسی برای حل بحران یمن تاکنون بارها به دلیل کارشکنی عربستان سعودی  ومتحدانش با شکست روبه‌رو شده است.

عربستان‌‌ با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 به یمن حمله و سپس این کشور فقیر عربی را محاصره زمینی، دریایی و هوایی کرده است.

جنگ‌افروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از چهارده هزار یمنی، زخمی شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی میلیون‌ها یمنی منجر شده است.

بیشتر بخوانید: 

 استقبال ایران از تفاهمات اولیه مذاکرات صلح یمن

توافق های مهم در سوئد؛ یمن در انتظار صلح و کمک های بشردوستانه

توافق آتش بس در یمن: نیروهای نظامی از الحدیده خارج میشوند+ ویدئو