نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ تضمینی برای حل مشکلات بانکی با پیوستن به FATF نیست؛ پیوستن به آن بهانه‌ها را از طرف‌های غربی می‌گیرد.

به گزارش پارس‌تودی؛ مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی شنبه‌شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، با بیان اینکه نپیوستن به این کنوانسیون بین‌المللی باعث می‌شود که هیچ کشوری با ایران تعاملات بانکی نداشته باشد، تصریح کرد: FATF هیچ ارتباطی با برجام و تحریم‌ها ندارد.

کواکبیان، نپیوستن به FATF را به معنای خودتحریمی دانست و گفت: با شروطی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است نباید به هیچ وجه از پیوستن به FATF هراسی داشت.

این نماینده مجلس افزود: مسئولان بانک‌های کشور معتقدند در صورتی که به FATF نپیوندیم، مشکلاتشان حل نخواهد شد و بر اساس شروطی که در مجلس مشخص شده است،  در صورتی که با اجرای FATF قانون اساسی و منافع ملی ایران زیر سؤال برود از آن خارج خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: ذات تقابلی آمریکا با انقلاب اسلامی از بین نمی‌رود اما در صورت تصویب FATF برگ برنده در دست ما خواهد بود و در مجلس تأکید شده است اگر شروط ایران را نپذیرند به هیچ وجه به FATF نخواهیم پیوست.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه به تعلیق نشدن تحریم‌های ایران اشاره کرد و رد اینکه در صورت نپیوستن به FATF مشکلات بانکی ایران برطرف نمی‌شود، گفت: مشکل اصلی در CFT است که در آن تعریف تروریسم محل مناقشه است.

حاجی‌دلیگانی منشأ مشکلات بانکی ایران را تحریم‌های ثانویه و تحریم دلار از سوی آمریکا دانست و گفت: هیچ مقامی نمی‌تواند تضمین دهد در صورت تصویب لوایح چهارگانه و پیوستن به FATF مشکلات بانکی ایران حل شود.

وی افزود: طرف مقابل هیچگاه در بهانه گرفتن از جمهوری اسلامی ایران کم نمی‌آورد و بدون شک درباره حقوق بشر، برنامه هسته‌ای و اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی بهانه خواهند گرفت.

مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه در نخستین جلسه خود به ریاست آیت الله صادق‌ آملی‌لاریجانی، مصوبه مجلس در اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را تصویب کرده است.

ظریف: کسی درکشور با پولشویی همراهی نمی‌کند

غلامرضا مصباحی مقدم از اعضای مجمع تشخیص مصلحت به ایرنا گفت، این مصوبه برای ابلاغ از سوی مجمع تشخیص برای رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

این مصوبه یکی از چهار لایحه دولت در اجرای پیشنهادهای گروه اقدام ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف) است.

لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم CFT به‌عنوان یکی از لوایح چهارگانه مربوط به گروه ویژه اقدام مالی FATF است.

این مصوبه در صورت  تایید از سوی شورای نگهبان، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه می‌دهد؛ کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (مصوب 9 دسامبر 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد) مشتمل بر یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست را البته با شروطی مورد پذیرش قرار دهد.

در کنوانسیون‌های بین‌المللی، کشورها می‌توانند حق شرط و تحفظ داشته باشند که این امر برای لایحه CFT در نظر گرفته شده است. 113/120

بیشتربخوانید:

حجت الاسلام صدیقی: برجام را دوباره با FATF تجربه نکنید

ظریف: دنیا نمی‌تواند گروگان سیاست‌های آمریکا باشد/ عضو FATF نمی‌شویم+ صوت

تشریح جلسه غیرعلنی مجلس با حضور ظریف درباره FATF و CFT