به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدابراهیم رئیسی» در پیامی به کنگره گرامیداشت «15 خرداد»، تصریح کرد: بعد از 15 خرداد نهضت امام خمینی(ره) با اتکا بر مرجعیت دینی، اسلام سیاسی و مردم، ارزشهای بزرگی را آفرید که امروز در قالب فرهنگ بیدارگر انقلابی، پایههای «ایران قوی» را رقم زده است و امروز تکلیف ملی و دینی ماست که در قالب جهاد تبیین، ضمن بازخوانی ابعاد شخصیتی امام راحل(ره) و شهدای مظلوم این خرداد فراموش نشدنی، در ترویج و تعمیق هرچه بیشتر پیام تاریخی این رویداد بکوشیم و اجازه ندهیم این نهضت عظیم مردمی، با روایتهای مجعول مخدوش و واروه جلوه داده شود.
متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:
بسماللهالرحمن الرحیم
سالروز قیام تاریخی و جریانساز 15 خرداد 1342 را گرامی میدارم و به بیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و همه مجاهدانی که در این حرکت اصیل مردمی جانفشانی و نقشآفرینی کردند، درود میفرستم.
قیام 15 خرداد، طلوع نهضت اسلامی و حلقه پیوند روحانیت و مردم و همچنین گشاینده افقی نو برای ملت انقلابی و مبارز ایران بود که با آشکارتر کردن چهره خشن، دیکتاتور و بیرحم رژیم طاغوت، خط مبارزه را روشن کرد و در بهمن 1357، روشنایی و امید را برای این ملت آزاده به ارمغان آورد و الگویی برای بیداری ملتهای تحت ستم در منطقه و بسیاری از کشورهای جهان شد.
این نهضت ویژگیهای منحصر به فردی در تاریخ مبارزات مردم این سرزمین داشت که حضور مسئولانه و خودجوش مردم، شهادت طلبی، تحولخواهی توأم با عدالتطلبی و خودباوری از جمله این ویژگیها بود که به نمادی روشن و چراغی هدایتگر برای حرکت در مسیر عزت، استقلال و آزادی و نفی سیطره نظامهای سلطه بدل شد و امروز در پرتو هدایتها و رهنمودهای داهیانه رهبری معظم انقلاب پرفروغتر از همیشه به مسیر خود ادامه میدهد.
این خیزش مردمی آثار و برکات مهم دیگری نیز در پی داشت که تعمیق پیوند روحانیت با اقشار مختلف مردم، از جمله دانشجویان نواندیش و تحولخواه، ارتقا جایگاه سیاسی - اجتماعی زنان، رشد آگاهی انقلابی و تفکر جهادی بخشی از آثار این حرکت بود که هرچه از واقعه فاصله میگیریم، عظمت و ابعاد مختلف آن بیشتر نمایان میشود.
در حقیقت بعد از 15 خرداد، نهضت امام خمینی(ره) با اتکا بر مرجعیت دینی، اسلام سیاسی و مردم، ارزشهای بزرگی را آفرید که امروز در قالب فرهنگ تحولساز و بیدارگرانقلابی، پایههای «ایران قوی» را رقم زده است.
امروز تکلیف ملی و دینی ماست که در قالب جهاد تبیین، ضمن بازخوانی و بازنمایی ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره) و شهدای مظلوم این خرداد فراموش نشدنی، در ترویج و تعمیق هرچه بیشتر پیام تاریخی این رویداد بکوشیم واجازه ندهیم این نهضت عظیم مردمی، با روایتهای مجعول مخدوش و وارونه جلوه داده شود.
دولت مردمی که گفتمان خود را بازتابی از این حرکت انقلابی و اصیل میداند با اتکا به اهداف و آرمانهای این رخداد بزرگ، همه توان خود را برای خدمتگزاری به ملت عزیز ایران و ارتقاء جایگاه کشور بکار گرفته و بیوقفه به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
در پایان بار دیگر به روح پرفتوح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای مظلوم این قیام مردمی و ماندگار، درود میفرستم و از دست اندرکاران برگزاری این کنگره ارزشمند قدردانی میکنم. امیدوارم در پرتو عنایات الهی و اهتمام آحاد ملت ایران ، شاهد نهادینه شدن ارزشهای فرهنگی و دستاوردهای این میراث گرانبهای ملی در کشور باشیم.
در جریان قیام خونین 15 خرداد سال 1342 مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
117