به گزارش خبرگزاری روسی «راشاتودی»، سران ۵ کشورعضو بریکس علاوه بر تمرکز برهمکاری با کشورهای آفریقایی، در نشست این گروه به بررسی موضوعاتی همچون مشکلات جنگ های تجاری، نقش «بریکس» در ایجاد صلح و امنیت در جهان و سایر موضوعات اقتصادی و سیاسی جهان می پردازند.
کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی 5 عضو گروه بریکس هستند و به عنوان قدرتهای اقتصادی نوظهور شناخته میشوند.
آفریقا، در کانون توجه قرار گرفته است
"ماکسیم اورشکین" وزیر توسعه اقتصادی روسیه اعلام کرد که اجلاس «بریکس» از 25 تا 27 ژوئیه در آفریقا برگزار می شود و محورهای اصلی این اجلاس عبارتند از: همکاری با کشورهای نوظهور برای دستیابی به یک رشد فراگیر در عصر انقلاب صنعتی چهارم.
دراین راستا، همکاری بریکس با کشورهای قاره آفریقا یکی از محورهای کلیدی این نشست خواهد بود.
همچنین رهبران نه کشور آفریقایی از سازمان های منطقه ای و مدیران اجرایی سازمان های اقتصادی و مالی این قاره در این اجلاس حضور دارند.
از سوی دیگر، برنامه کاری این اجلاس مبنی بر تقویت روابط چندجانبه؛ نقش کشورهای عضو بریکس در ایجاد صلح و امنیت در جهان؛ ثبات اقتصادی و مالی؛ چالش ها و فرصت های انقلاب صنعتی چهارم و همچنین قوانین بازی در اقتصاد دیجیتال، حذف موانع در تجارت، حمایت از مالکیت معنوی، تجارت الکترونیک، توسعه شرکت های کوچک و متوسط خواهد بود.
جنگ های تجاری
"ماکسیم اورشکین" تاکید کرد: «یکی از مشکلات اصلی این اجلاس در زمینه تجارت، «جنگ های تجاری» به ویژه بین آمریکا و چین است.»
"الکساندر ساوشنکو" تحلیلگر روسی در این زمینه گفت: «مدل پیشین جهانی شدن در آمریکا، همان جایی که ظهور یافت، از بین رفت. اما در حال حاضر یک جایگزین ارائه نشده است.»
وی همچنین افزود:«آنچه که اکنون اتفاق می افتد می تواند به جنگ تمام عیار منجر شود. بنابراین، "بدون شک" طی اجلاس سران، مساله جنگ تجاری مورد بحث قرار می گیرد.»
انتظار می رود که طی این اجلاس پروژه های مشترکی مانند بانک جدید توسعه بریکس، که در سال 2014 تأسیس شده است، مورد توجه قرار گیرد.
این بانک، تاکنون از 21 پروژه کشورهای عضو بریکس با مبلغی بالغ بر 5000 میلیون دلار حمایت کرده است.
گفتنی است که هدف از برگزاری این نشست آن است که نشان دهد کشورهای گروه بریکس فعالیت های خود را متوقف نمی کنند و در کلِ قاره آفریقا تأثیرگذارند و البته آفریقا به عنوان یکی از اولویت های روسیه به شمار می رود.
روسیه دربخش نفت و گاز همکاری خود را با کشورهای آفریقایی گسترش می دهد و فعالانه در ساخت و ساز سایت های هسته ای انرژی مشارکت می کند. مسکو همچنین به طور قابل توجهی در ایجاد سامانه های ارتباط ماهواره ای فعال است. همکاری در بخش نظامی و فنی نیز همچنان یکی از بخش های مهم این همکاری به شمار می رود.
بررسی نتایج دیدار "پوتین" و "ترامپ" در اجلاس «بریکس»
امروز (26 ژوئیه) طی اجلاس سران گروه بریکس، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه گزارشی از مذاکراتش با "دونالد ترامپ" همتای آمریکایی خود که در تاریخ 16 ژوئیه در هلسینکی انجام شده بود، ارائه می کند.
سران دو کشور، ابتدا بیش از دو ساعت به صورت رو در رو گفت و گو کرده و پس از مذاکرات، علاقه خود را به بهبود روابط میان دو کشور اعلام کردند.
لازم به ذکر است که روسای جمهوری ایالات متحده و روسیه در مورد مسائل بسیاری از تجارت تا مسائل هسته ای بحث کرده اند.
ترامپ همچنین طی دیدارش با پوتین گفته بود که مسائل زیادی وجود دارد که باید در این دیدار درباره آنها گفت وگو کنیم. مواردی از جمله تجارت، نیروهای نظامی، تسلیحات هستهای و دهها مورد دیگر وجود دارد که باید هر دو طرف، آنها را مورد بررسی قرار دهیم. هم اکنون فرصت خوبی ایجاد شده است که به عنوان دو کشور بزرگ چالشهایی را که بوده پشت سر بگذاریم. ما روابط بدی را تجربه کردهایم.
رئیس جمهوری روسیه نیز پیشنهاد داد که باید با ترامپ درباره مشکلات جهانی بحث کنیم و افزود: «از این قبیل مسائل که نیاز به مذاکره و توجه دارند، بسیار است.»
"یوری اوشاکو" مشاور سیاست خارجی کرملین گفت: «طبیعتا، همه منتظر اطلاعات ما درمورد نتایج نشست "پوتین" و "ترامپ" هستند و ما قصد داریم این اطلاعات را برای همکاران خود در این جلسه ارائه دهیم.»
"اوشاکو" اعلام کرد که انتظار می رود، رئیس جمهوری روسیه امروز در حاشیه اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی با "شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین دیدار و با وی درباره جنگ تعرفه ای آمریکا علیه سایر کشورها، همکاری های دو جانبه در همه زمینه ها و هماهنگی تلاش های مشترک در امور بین الملل رایزنی کند.
براساس این گزارش، پوتین همچنین در حاشیه این اجلاس با سایر رهبرانی که به این اجلاس دعوت شده اند از جمله "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه و یا "مائوریسیو ماکری" رئیس جمهوری آرژانتین دیدار می کند.
پیش بینی می شود که او با چندین رهبر آفریقایی از جمله "سیریل رامافوزا" میزبان این اجلاس و رئیس جمهوری آفریقای جنوبی دیدار کند و با وی در مورد همکاری در زمینه انرژی هسته ای، کشاورزی و استفاده از منابع آبی به بحث و گفت و گو بپردازد.
"الکساندر ساوشنکو" معتقد است که بریکس روشی برای همکاری بین المللی به صورت جدید و انعطاف پذیر است که شبیه به ناتو یا اتحادیه اروپا نیست و ما نباید انتظار راه حل یک جانبه ای از این اجلاس داشته باشیم.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: «در عین حال، تصمیماتی که در چارچوب نشست های بریکس گرفته می شود، تأثیر کمتری بر آنچه که در جهان اتفاق می افتد دارد، کمتر از تصمیماتی که در بروکسل و یا هر جای دیگر گرفته شده است.»
از سوی دیگر، "دیمیتری یگورچنکوف" معاون مدیر انستیتو مطالعات خاورمیانه و تحقیقات استراتژیک دانشگاه ملل روسیه بر اهمیت وجود گروه های همچون بریکس با هدف «ایجاد رویکردهای جدید اقتصادی و سیاسی در جهان» تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد، غربی ها با بهره مندی از روش های کلاسیک خود سعی می کنند تا جایگزینی برای حل مشکلات جهانی پیدا کنند.
کشورهای عضو بریکس همچنین در واکنش به اقدامات یک جانبه و سیاست های حمایت گرایانه آمریکا، همکاری خود را در سیاست اقتصاد کلان تقویت خواهند کرد. در همین راستا، شرکت کنندگان در نشست خطرات ناشی از تغییرات سیاست تجاری و اقتصادی آمریکا را مطرح می کنند تا لزوم احترام به قوانین سازمان تجارت جهانی از سوی تمامی کشورها را بیان کنند.118/112
مترجم: نگین فلکشاهی
بیشتر بخوانید:
نشست سران بریکس و انتقاد از یکجانبه گرایی آمریکا/تحلیل
هشدار رییس جمهوری چین به آمریکا در اجلاس بریکس / تحلیل
رئیس جمهور چین: کشورهای بریکس با یکجانبه گرایی آمریکا مخالفت کنند