ایران پرس- جمهوری اسلامی ایران قابلیت های دفاعی خود را بر مبنای ارزیابی واقعی از تهدیدهای موجود طراحی کرده و تا هر کجا که لازم بداند آن را تقویت خواهد کرد.

امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع روز شنبه در اظهاراتی در این زمینه افزایش توانمندی نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی را از مهم‌ترین محورهای راهبرد نظامی برای مقابله با تهدیدات عنوان کرد و افزود: قدرت بالای دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی ایران جرات هرگونه تعدی و تعرض نظامی را از دشمن گرفته است.

سرتیپ حاتمی با بیان اینکه دشمنان ایران به ویژه آمریکا و صهیونیست‌ها از هر حادثه‌ای در منطقه مانند انفجار چند نفت کش در بندر الفجیره امارات به دنبال اتهام زنی و فضا سازی سیاسی ضد ایران هستند، خاطر نشان کرد: منافع دشمنان در ایجاد آشوب و ناامنی در منطقه علاوه بر ایران‌هراسی، فروش تسلیحات، به تاراج بردن ثروت منطقه و در نهایت فراموش شدن مساله فلسطین است.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول راهبردی خود همواره به دنبال صلح و امنیت جهانی بوده است. از اینروجنگ و خشونت هرگز در دکترین نظامی ایران جایی نداشته و ندارد. همین ویژگی  سبب شده است که نقش  ایران از نگاه تحلیلگران مستقل و واقع گرا بعنوان بازیگری فعال در زمینه صلح و امنیت جهانی مطرح شود.

در سیاست کلان نظامی جمهوری اسلامی ایران؛ راهبرد دفاعی به‌معنی دفاع از استقلال و تمامیت ارضی و منافع ملی کشوراست، اما شرایط منطقه و تحرکات مستمر دشمنان برای نا امن سازی محیط پیرامونی ایران ایجاب می کند جمهوری اسلامی ایران متناسب با تهدیدها قدرت نظامی خود را بر اساس شاخص های علمی و توان تخصصی نیروها و تجهیزات ارتقاء دهد.

لذا در این جهت دو هدف مهم دنبال شده است:

هدف نخست؛ ایجاد تحول ساختاری در ظرفیت های دفاعی نیروی های مسلح است که نقشی راهبردی در دفاع از امنیت و مقابله با تهدید ها را دارد.

هدف دوم؛ تاکید بر اجرای کامل اصل بازدارندگی است. 

بر اساس این اصل؛ اکنون ایران از نظر قدرت بازدارندگی و در صورت لزوم در عملیات تهاجمی ظرفیت آنرا دارد که با تکیه بر توان نظامی خود مقابل تهدیدها و جریان های نا امن کننده درمنطقه بایستد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیاناتشان در سی‌امین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با تشریح ابعاد و اجزاء «راه و منطق مقاومت و ایستادگی» به‌عنوان درس بزرگ امام برای ملت و مسئولان تأکید کردند: این فکر و راه پرجاذبه هر روز بیش از پیش ملتها را به خود جلب می کند و ملت ایران و مسئولان نظام نیز این راه روشن الهی را تا رسیدن به نقطه‌ی بازدارندگی در همه‌ ابعاد اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی ادامه خواهند داد. در واقع همانگونه که وزیر دفاع ایران  تصریح کرده است جمهوری اسلامی ایران قابلیت های دفاعی خود را بر مبنای ارزیابی واقعی از تهدیدهای موجود طراحی کرده است. تا جاییکه برخی تحلیلگران آمریکایی نیز به این واقعیت اذعان کرده‌اند.

مجله آمریکایی نشنال اینترست درنوامبر 2017 در گزارشی در زمینه  توانایی نظامی ایران نوشت:

"ارزیابی واقعی مواضع منطقه ای ایران نشان می دهد که  دکترین امنیت ملی ایران بر رسیدن به بازداری موثر علیه تهدیدها متمرکز  است."

مسئله دیگری که  تقویت توانمندی و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدید ها را به یک ضرورت مهم تبدیل کرده، نقش بحران ساز قدرت‌های مداخله گردرمنطقه است که با هدف فروش سلاح به برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به شدت افزایش نشان می دهد.

ایالات‌متحده‌ آمریکا و برخی کشورهای اروپایی درحالی با تقویت قدرت دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران مخالفت و آن را بهانه‌ای برای اعمال تحریم‌های جدید عنوان می‌کنند که بیشترین صادرات سلاح به منطقه‌ی پرآشوب غرب آسیا را انجام می‌دهند.

113/118

نویسنده: جمشید امین زاده 

بیشتربخوانید:

امیر حاتمی: منفعت بی ثباتی و ناامنی‌ها در منطقه ‌به رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها می‌رسد

امیر حاتمی: ملت ایران جبهه آمریکایی - صهیونیستی را شکست می دهد

امیر حاتمی: تروریسم و افراط‌ گرایی تهدیدی برای جنوب و غرب آسیا است