روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، روز دوشنبه به نقل از منابع عالی رتبه ریاض نوشت، دیوان پادشاهی عربستان به روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی این کشور دستور داده است از حمله به جمهوری اسلامی ایران خودداری کنند.

به گزارش ایران پرس،  این دستورات در چارچوب سیاست نزدیکی میان دو کشور پس از تفاهم دوجانبه در خصوص مسائل حج صورت می گیرد.

ایران و عربستان در ماه های اخیر تفاهمنامه دوجانبه در خصوص مسائل حج امضا کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «علی قاضی عسگر» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اخیرا با بیان اینکه ایران تلاش کرد تا فریضه حج تعطیل نشود، افزود: هیات نمایندگی ایران به ریاست «حمید محمدی» رئیس سازمان حج زیارت در چند دور مذاکره بسیار صریح، سازنده و منطقی با طرف سعودی به نتیجه مطلوب رسید.

عربستان سعودی‌ سال 2016 به دلایل واهی مانع حضور زائران برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران و سوریه در مناسک حج شد.

ممانعت سعودی‌ها از اعزام زائران ایرانی به حج ابراهیمی در حالی بود که هزاران زائر از جمله 464 زائر ایرانی عید قربان سال 2015 در حال انجام مناسک حج در سرزمین منا به دلیل سوء تدبیر مسوولان آل سعود جان خود را از دست دادند.

رسانه ها همچنین روز دوشنبه گزارش دادند، یک هیات سعودی قرار است برای بازدید از سفارت عربستان به تهران بیاید. منابع مذکور  بازگشایی سفارت عربستان در تهران طی چند ماه آینده را بعید ندانستند.

پس از 6 سال ناتوانی تروریست‌های مورد حمایت عربستان در سرنگون کردن نظام سوریه و شکست تهاجم نظامی ریاض به یمن، زمزمه هایی مبنی بر تغییر رویکرد خصمانه عربستان به گوش می رسد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیرا خاطر نشان کرد، اگر عربستان در سیاست‌های منطقه خود بازنگری کند، با عکس‌العمل مثبت ایران روبه‌رو می‌شود.

محمد جواد ظریف خاطرنشان کرد: ایران معتقد است سیاست‌های منطقه‌ای عربستان مُخرب بوده و حتی به ضرر این کشور تمام شده است.117

 

قاسمی تاکید کرد: آمادگی ایران برای گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس / وحشت بیهوده عربستان از ایران

عربستان در برابر ایران ناکام است

ظریف: ایران از تغییر در سیاست‌های منطقه‌ای عربستان استقبال می‌کند