این سازمان با صدور بیانیه ای گزارش های منتشر شده در رسانه های پاکستانی مبنی بر فعالیت جنگجویان خارجی عضو داعش در پاکستان را شایعه خواند.
این موضع گیری سازمان مبارزه با تروریسم پاکستان واکنشی به اخبار و گزارش های منتشر شده در رسانه های این کشور مبنی بر بازگشت اتباع پاکستانی عضو داعش از عراق و سوریه و همچنین حضور نیروهای خارجی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و افغانستان در خاک پاکستان است.
هفته قبل نیز گروه تروریستی داعش در رسانه رسمی خود فردی را به نام "داود محسود" به سمت فرماندهی این گروه در «ولایت الباکستان» معرفی کرد.
در ماههای اخیر و همزمان با پیروزی های جدید ارتش سوریه برابر تروریست ها، روند عقب نشینی عناصر داعش از این کشور سرعت گرفته است تا جایی که بازگشت برخی از عناصر این گروه به کشورهای اروپایی و کانادا در محافل این کشورها نیز سر وصدای زیادی به پا کرد.
با این وجود، از آن جایی که درهای بسیاری از کشورهای فرستنده تروریست به سوریه و عراق دیگر به روی این تروریستها باز نیست و همچنین گردانندگان این عناصر در صدد بهره برداری از آنها در مناطق دیگر هستند، مدتهاست که پاکستان و افغانستان در معرض تردد و حضور مخفیانه سرکردگان داعشی قرار گرفته است.
اعلام بیعت برخی از گروههای تروریستی داخل پاکستان و یکسری عوامل دیگر از جمله شرایط جغرافیایی و امنیتی مناسب برای تحرکات تروریستها فرصت مناسبی برای تحرکات داعش در این کشور پرجمعیت در جنوب آسیا ایجاد کرده است.
البته واقعیت این است که دولت پاکستان به علل مختلف از اذعان به این واقعیت که برخی مناطق این کشور به محل تاخت و تاز عناصر داخلی و خارجی داعش تبدیل شده، خودداری کرده است.
خبرگزاری صدای افغان "آوا" گزارش داد، "هرچند حضور داعش در پاکستان کتمان میشود، اما نشانههایی از فعالیت این گروه در شهرهای بزرگ مانند "لاهور"، وجود داشته و حضور برخی از اقشار تحصیلکرده و دانشجو، اعضای قبلی تحریک طالبان پاکستان، لشکر جهنگوی، جماعتالحرار، احرارالهند، جنگجویان ازبک، جنگجویان چچنی و جنگجویان آسیای مرکزی همگی نشانههایی از حضور عناصر داعش در پاکستان است."
البته واقعیت این است که پاکستان از گذشته دستخوش فعالیت گروههای دهشت افکن برای یارگیری، جذب و پرورش نیروهای تندرو بوده و سازمانهای جنایتکار در گذشته از شرایط بیثبات این کشور بهره بردهاند.
اکنون نیز که هر روز گزارش های مختلفی درباره بازگشت عناصر داعشی به پاکستان منتشر می شود، این انباشتگی تروریست ها در این بخش حساس جهان میتواند زمینه جذب گسترده تر نیرو از سوی داعش و سر برآوردن آن از جغرافیایی دیگر را فراهم آورد.
در چنین شرایطی طبیعی است که جلوگیری از ریشه گرفتن و تقویت داعش در پاکستان دشوارتر خواهد شد چرا که جمعیت 200 میلیون نفری، تجهیزات هستهای، نزدیکی به افغانستان و کشمیر و شرایط بد اقتصادی زمینه های مناسبی برای تحرکات گروه های تروریستی از جمله داعش است.
نویسنده: محمودبلنداختر
139/117
بیشتر بخوانید:
هشدار پاکستان در خصوص خطر داعش
تشدید فعالیت داعش در پاکستان/تحلیل