تهران- ایران پرس: حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت: متخصصان کشورمان در حال ساخت ماهواره آیات هستند که هدف آن پیش بینی زلزله است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در نشست خبری امروز سه شنبه  با اشاره به ایجاد توانمندی ساخت ماهواره با اجرای پروژه مصباح، گفت: ماهواره مصباح با ۵ هزار ترمینال مخابراتی، بومی‌سازی شده است و ما این توانمندی را رها نکردیم.زمانیان با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره «آیات» سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، افزود: زیرساخت ماهواره آیات با اجرای ۱۳ زیرپروژه پروژه در حال اجراست و بعد از اتمام اجرای این زیرگروه‌ها وارد مرحله ساخت می‌شویم. با بیان اینکه فاز ساخت ماهواره «آیات» نیاز به دو میلیون دلار اعتبار ارزی دارد، عنوان کرد: در صورت تامین این سرمایه می‌توانیم پروژه را به خوبی پیش ببریم.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه شورای حکیمانه‌ای در این سازمان راه‌اندازی شده است، گفت: درحال حاضر این شورا اجرای ۲۴ طرح کلان در حوزه‌های مهم کشور را برعهده گرفته است.

زمانیان با بیان اینکه این سازمان توانسته در بین سازمان‌های پژوهشی رتبه اول در همه شاخص‌ها را در پایگاه ISC کسب کند، ادامه داد:  سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی، ۷ پژوهشکده دارد و در صدد هستیم دو پژوهشکده دیگر را راه‌اندازی کنیم؛ تاکنون مصوبات هیات امنا را گرفتیم و با مصوبه شورای گسترش نسبت به ایجاد دو پژوهشکده شیمی دارویی و پژوهشکده اکتشاف و استحصال عناصر استراتژیک اقدام خواهیم کرد.

به گفته وی، پژوهشکده شیمی با هدف و ماموریت ساخت داروهای خاص و پژوهشکده اکتشاف برای کشف عناصر مختلف ایجاد می‌شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یکی دیگر از دستاوردهای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، گفت: دستگاه دیالیز پرتابل به عنوان ششمین نسل دستگاه‌های دیالیز از محصولات ساخته شده توسط محققان این سازمان بوده است.

به گفته وی، نسل پنجم این دستگاه در کشور تجاری‌سازی شده است، ضمن آنکه ۸۰۰ دستگاه نیز به کشور اندونزی صادر شده است.

زمانیان، راه‌اندازی پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را یکی از پروژه‌های بزرگ این سازمان نام برد و گفت: در حال حاضر، مراحل راه‌اندازی این پارک طی شده است؛ به این پارک ۶ هزار متر مربع در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و ۴۵ هزار مترمربع در جوار مرقد امام خمینی (ره) اختصاص پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این فضا امکان استقرار شرکت‌های ایرانی و خارجی در کنار هم را فراهم می‌کند.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه این پارک با هدف تعامل شرکت‌های داخلی و خارجی راه‌اندازی می شود، بیان کرد: شرکت‌هایی در این پارک پذیرش می‌شوند که گردش مالی آنها بیش از ۲۰ میلیارد تومان باشد.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد ساختمان اصلی پارک ساخته شده است، گفت: در حال حاضر شرکت‌های چینی و روسی از این موضوع استقبال کرده‌اند، به طوری‌که یک شرکت چینی خواستار دریافت ۱۳ هکتار زمین از این پارک برای راه‌اندازی کارخانه بوده است.

وی یادآور شد: این پارک باعث می‌شود از باب فناوری و نوآوری با کشورهای خارجی مراوده داشته باشیم تا دیپلماسی علمی و فناوری داشته باشیم. 

زمانیان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان با گردش مالی بالا را کاندیدا کردیم که در پردیس این پارک مستقر شوند.

زمانیان در ادامه با اشاره به راه‌اندازی شواری حکیمان، گفت: ما توانستیم دانشمندان سازمان را در این شورا گرد هم آوریم تا از باب پژوهش، ماموریت‌هایی را در حوزه‌های مورد نیاز کشور اجرایی کنیم.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران خاطرنشان کرد: وظیفه این سازمان راهبری امر پژوهش در کشور است، بنابراین طی پژوهشی با بررسی نیازها تا ۲۰۵۰، ۲۴ طرح کلان را تعریف کردیم.

وی گفت: تغییرات اقلیمی، سوخت‌های هیدروژنی، منابع هیدروکربنی، آب، محیط زیست، صنایع غذایی و ... از جمله حوزه‌هایی هستند که در این شورا مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از تولید محصولی با عنوان «آزمایشگاه روی دیسک» خبر داد و گفت: این محصول یک دیسک تفلونی است که دارای شیارهای خاصی است که با وارد کردن یک قطره خون بر روی شیارهای آن می‌توان مشخصات بیوشیمیایی خون را بر روی کامپوتر مشاهده کرد.

به گفته وی، این محصول برای مناطق محروم که دسترسی به آزمایشگاه دشوار است، کاربرد دارد.

زمانیان با بیان اینکه در برگزاری جشنواره‌ خوارزمی تغییراتی اعمال شده است، گفت: شاخه‌ فناوری و نوآوری به این رویداد اضافه شده است، صمن آنکه جوایز برگزیدگان نیز افزایش یافته است.

زمانیان خاطر نشان کرد: تاکنون به برگزیدگان جشنواره خوارزمی ۲۰۰ و ۱۵۰ میلیون تومان اهدا می‌شد که با هماهنگی‌های صورت گرفته جوایز برگزیدگان این جشنواره به یک میلیارد تومان افزایش یافته است.

زمانیان یکی از ماموریت‌های سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران را رفع نیازهای صنعتی اعلام کرد و ادامه داد: در این راستا با نهادهای متناظر، کرسی‌های ارتباط با صنعت را راه‌اندازی کردیم. همچنین در راستای ارتقای کیفیت فرایندها، سامانه ملی «اتف» (ارزیابی توانمندی فناوری) با همکاری وزارت صمت راه‌اندازی شد. 

به گفته وی، این سامانه در راستای رتبه‌بندی شرکت‌های تولیدی و ارائه‌دهنده خدمات فنی ایجاد شده و گواهی سطح فناورانه برای آن‌ها صادر می‌کند.

زمانیان با بیان اینکه این گواهی‌نامه، گواهی‌نامه‌ تحقیق و توسعه شرکت‌ها است، گفت: این گواهی‌نامه برای کلیه شرکت‌های تحت پوشش وزارت صمت صادر می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، صدور گواهی‌نامه ارزیابی عمق فناوری برای شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی و الکترونیک را از دیگر خدمات این سازمان نام برد و افزرود: در حال حاضر ۲۰ هزار شرکت در این حوزه فعال هستند و گواهی عمق ساخت و یا تزریق فناوری در محصولات آنها صادر می‌شود. 

وی با اشاره به اهمیت این گواهی‌نامه تاکید کرد: وزارت صمت بر اساس این گواهی‌نامه تسهیلاتی همچون ارز نیمایی اعطا می‌کند، چراکه تسهیلات بر اساس این رتبه‌بندی اعطا می‌شود. 

112