به گزارش خبرگزاری ایران پرس، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سیدجواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مرکز نوآوری و شتاب دهی «دیپوینت» آغاز به کار کرد.
مرکز نوآوری و شتاب دهی «دیپوینت» با ایجاد هم افزایی و اتمسفر سازنده بین نخبگان دانشگاهی، تیم های استارتاپی و نخبگان صنعتی به عنوان مرکز پیشرو و دانش محور با موضوعیت توسعه محصولات لوازم خانگی نوآورانه فعالیت خود را آغاز کرد.
صاحب صنعت شویم
سورنا ستاری در این بازدید با اشاره به اینکه صنعت با کارخانه داری فرق دارد، گفت: باید تلاش کنیم به جای کارخانه دار شدن، مالک صنعت شویم. یعنی طراحی و خط تولید آن متعلق به خودمان باشد. در این صورت است که کشور به متخصص و فناور نیاز دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: روح ایرانی حاکم بر محصولات باید حفظ شود و نمادی باشد از هویت و فرهنگ داخلی، نوآوری هم در کنار آن می تواند نقشی اثرگذار در معرفی توانمندی های ایران به دنیا داشته باشد.
رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین عنوان کرد: نوآوری را باید پایه تحولات فناورانه بدانیم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حامی توسعه این نوآوری ها در کشور است. تحقق نوآوری با کمک استارتاپ ها میسر می شود. خانه های خلاق همین ماموریت را دنبال می کنند و در پی تحقق نوآوری و خلاقیت در صنایع فرهنگی هستند.
به گفته ستاری، باید روح فرهنگ ایرانی در محصولات ایران ساخت نمایان شود و این تولیدات معرف روح و فرهنگ کشورمان به دنیا باشد. در حال حاضر یکی از نیازهای صنعت تولید کمپرسور است که تلاش مجموعه «دیپوینت» با تولید کمپرسورهای اینورتر می تواند در این زمینه راهگشا باشد. ایرانیزه کردن محصولات و معرفی آن به دنیا می تواند فرهنگ پربار ایران را احیا و به دنیا معرفی کند.
توسعه فناوری نقشی موثر در بروز خلاقیت و نوآوری دارد
همچنین جواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به تلاش های دکتر ستاری برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور، گفت: حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاثیر زیادی در توسعه بازار داخلی و دانش و فناوری در کشور دارد. باید لوازم خانگی تولید شده در ایران باکیفیت باشد تا هم در بازار جهانی قابل رقابت باشند و هم اطمینان بازار داخلی را جلب کند.
به گفته ساداتی نژاد، توسعه فناوری نقش زیادی در بروز خلاقیت و نوآوری دارد. به همین دلیل باید به هر دو مفهوم به یک اندازه اهمیت دهیم.
«دیپوینت» چه فعالیتی انجام میدهد
مرکز نوآوری و شتاب دهی دیپوینت عزم جدی و مستمر در خلق محصولات تلفیقی با بکارگیری هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، الکترونیک و علوم نانو دارد تا با ایجاد طیف جدید محصولات هوشمند و تکنولوژیک، سبک جدید زندگی و تجریه ای جذاب را برای کاربران رقم زند.
در حال حاضر هسته های فناور مستقر در مرکز نوآوری و شتاب دهی «دیپوینت» بر روی پروژه های متعددی همچون، سیستم هوشمند تشخیص موارد غذایی و سیستم هوشمند تشخیص فساد به کمک هوش مصنوعی و پردازش تصویر، سیستم های سرمایشی جدید با تکنولوژی نیمه هادی ها(ترموالکتریک)، طراحی و توسعه ی پلتفرم های نرم افزاری شبیه ساز یخچال و فریزر و نسل جدید یخچال های اینترنت اشیا به عنوان اولین پیشگام این حوزه در کشور متمرکز است.
112
بیشتر بخوانید:
ستاری: ایران به قدرت اول علمی و فناوری منطقه تبدیل شده است
ستاری: بیش از ۷ هزار شرکت دانشبنیان و خانه خلاق از افتخارات دولت است
ستاری: بیش از ۲ هزار نخبه در ۴ سال گذشته به کشور بازگشتن