وزارت امور خارجه چین از سفر 4 روزه رئیس جمهوری فیلیپین به آن کشور خبر داد.

این نخستین سفر "رودریگو دوترته" رئیس جمهوری فیلیپین به چین از زمان آغاز فعالیتش در سمت ریاست جمهوری فیلیپین از ماه ژوئن تا کنون است. هیأت فیلیپینی متشکل از صد نفر به ریاست دوترته عصر روز سه شنبه وارد پکن شده است.
سفر دوترته به چین در شرایطی انجام گرفته است که روابط میان دو کشور به دلیل مناقشات ارضی در دریای چین جنوبی سرد است.
دوترته در این سفر با "شی جینپینگ" رئیس جمهوری، "لی ککیانگ" نخست وزیر و "ژانگ دژیانگ" Zhang Dejiang قانون گذار ارشد چین دیدار و گفتگو خواهد کرد. 
"وانگ یی" وزیر امور خارجه چین عصر دیروز در فرودگاه از هیأت فیلیپینی و دوترته استقبال کرد. 
وانگ پیشتر در روز سه شنبه گفت که سفر رئیس جمهوری فیلیپین به چین، فرصتی را برای آغاز مجدد روابط میان دو کشور به شیوه ای مثبت تر و بهتر فراهم خواهد آورد. 

دریای جنوبی چین، دریایی حاشیه ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می آید و ناحیه ای در حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگهٔ تایوان را در بر می گیرد. این دریا پس از پنج اقیانوس جهان، بزرگترین ناحیهٔ دریایی جهان است.

در این دریا همچنین، بالغ بر صدها جزیره وجود دارد که در مجموع یک مجمع الجزایر را تشکیل می دهند. این جزیره ها هر چند عمدتاً خالی از سکنه هستند ولی بدلیل وجود منابع نفت و گاز در نزدیکی این جزیرها (به ویژه جزایر اسپرتلی و پاراسل) و عبور و مرور یک سوم خطوط کشتیرانی دنیا از این آبراه، کشورهای حاشیه این دریا همگی ادعای تملک بر بخشی از این دریا و جزایر آن را دارند.

صرف نظر از منابع مهم غذایی و معدنی که سرآغاز اختلاف بر سر این دریا است، آنچه سبب شعله ورتر شدن آتش اختلافات میان هشت کشور ساحلی حاشیه این دریا شده، اکتشاف میادین بسیار غنی نفت و گاز است.

هر چند تمامی کشورهای حاشیه دریای جنوبی چین به نوعی مدعی مالکیت بخشی این دریا هستند ولی واقعیت این است که برخی کشورها در خصوص ادعای مالکیت همسایگان خود موضع بی طرفانه یا سکوت اتخاذ کرده اند.

سه کشور چین، ویتنام و فیلیپین به ترتیب اصلی ترین مدعیان مالکیت بر دریای جنوبی چین هستند.

درگیری چین با فیلیپین، ویتنام، برونئی، مالزی و تایوان بر سر این مناطق همواره روابط این کشورها را دست خوش ناملایمات قرار داده است.

تنش‌ها بر سر این موضوع در دو سال گذشته بسیار افزایش یافته است چرا که چین بر ادعای خود مبنی بر مالکیت بر این مناطق که سرشار از نفت و گاز است، بیشتر پافشاری می‌کند.

علاوه بر این، منطقه دریای چین جنوبی خط کشتی‌رانی میان شرق آسیا، اروپا و خاورمیانه محسوب می‌شود. در حالی که در جریان تمرکز نظامی دوباره آمریکا بر آسیا و افزایش روابط با فیلیپین و استرالیا این نگرانی تشدید شده است.

با این حال مقام های فیلیپینی همواره پکن را بخاطر اعزام نیرو به این منطقه که مورد مناقشه دو طرف است سرزنش کرده اند.