ایران پرس- رئیس جمهور چین عازم ایتالیا شد.

"وانگ چائو" Wang Chao معاون وزیر خارجه چین در جمع خبرنگاران در ارتباط با سفر "شی جین پینگ" به ایتالیا گفت: رئیس جمهور چین بنا به دعوت رئیس جمهور ایتالیا، به این کشور سفر کرد.

رئیس جمهور چین سپس به کشورهای موناکو و فرانسه نیز سفر می کند.

"وانگ چائو" افزود، سفر "شی جین پینگ" به این سه کشور اروپایی برای روابط  چین و اروپا حائز اهمیت است.

سفر رئیس جمهور چین به ایتالیا در چارچوب توسعه مناسبات دوجانبه به خصوص گفت وگوهای دو کشور درباره مشارکت رم در پروژه بین المللی پکن موسوم به "یک کمر بند، یک جاده" که بیش از 130 کشور را شامل می شود بسیارمهم ارزیابی شده است.

پیوستن ایتالیا به پروژه بزرگ "یک کمربند، یک جاده" مسئله ای است که در داخل این کشور موافقان ومخالفان زیادی دارد.

در داخل دولت ائتلافی ایتالیا حزب اتحاد و معاون نخست وزیر این کشور که از این حزب در دولت حضور دارد مخالف پیوستن رم به طرح کمربند یک جاده است و مشارکت در این طرح را ناقض روابط و شراکت ایتالیا در اروپا به خصوص در چارچوب ناتو می داند.

"جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا، که با فشارهایی از سوی حزب اتحاد در دولت ائتلافی این کشور همزمان با سفر رئیس جمهوری چین قرارگرفته است تلاش کرد با ارائه توضیحاتی درباره مشارکت کشورش در پروژه "یک کمربند یک جاده" از میزان انتقادها در این زمینه بکاهد.

نخست وزیرایتالیا گفته امضای تفاهم نامه با چین یک موافقتنامه بین المللی نیست و تنها مختصات روابط اقتصادی دو کشور را با در نظر گرفتن معیارهای  شفافیت، پایداری مالی و مسائل زیست محیطی مشخص می کند.

از نظر موافقان مشارکت ایتالیا در پروژه "یک کمربند یک جاده" موجب تحرک در رشد اقتصادی این کشور خواهد شد بدون آنکه به مناسبات رم با اروپا صدمه بزند و حتی بر روابط سیاسی با این اتحادیه تاثیرمنفی بگذارد، البته مخالفت ها با امضای تفاهم نامه بین رم و پکن برای همکاری در پروژه یک کمربند یک جاده تنها محدود به داخل ایتالیا نیست.

علاوه بر برخی کشورهای اروپایی؛ دولت آمریکا نیز با همکاری ایتالیا با چین مخالف است و آن را موجب توسعه نفوذ این کشور در زیرساخت های اروپایی به خصوص بخش سایبرنتیک می داند.

چالش های اخیر بین آمریکا و برخی کشورهای اروپایی درباره فعالیت شرکت چینی هواوی که درحال تبدیل شدن به یک غول بزرگ ارائه خدمات در بخش تجهیزات مخابراتی است در چارچوب چنین نگرانی های قابل ارزیابی است.

با توجه به مشکلات اقتصادی ایتالیا در سال های اخیر به ویژه پس از بحران مالی فراگیر در اروپا دولت این کشور امیدوار است با مشارکت در پروژه بین المللی "یک کمربند یک جاده" بتواند ازطریق سرمایه گذاری چین در بندر"جنوا" Genova در شمال ایتالیا و بندر "تارانتو" Taranto در جنوب این کشور برنامه های تجاری و غیر تجاری خود در اروپا را توسعه دهد.

با وجود آنکه پروژه بزرگ یک کمربند یک جاده با مدیریت چین موجب توسعه نفوذ این کشور در نظام اقتصاد بین الملل است اما فواید اقتصادی پیوستن به این پروژه، موجب شده تا بسیاری از کشورها مسئله گسترش نفوذ پکن را امری طبیعی بدانند که در مقابل این مشارکت می تواند برای آنان صرفه های متنوع اقتصادی و تجاری داشته باشد.

138/117

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتربخوانید:

به رغم نگرانی‌های آمریکا؛ ایتالیا به طرح «یک کمربند یک جاده» چین می پیوندد