ایران پرس- ارسال 350 کامیون سلاح از سوی آمریکا برای شبه‌ نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک» در شمال سوریه با هدف ادامه درگیری های داخلی در درون این کشور انجام می شود.

جنگ ارتش سوریه و متحدانش با تروریستها مراحل پایانی را طی می کند.

عملیات آزادسازی استان ادلب از اشغال گروههای تروریستی از ماه مه 2019 آغاز شد. پس از آزادسازی "خان شیخون" از اشغال گروههای تروریستی در ماه گذشته میلادی، این گروهها در ادلب تحت فشار قرار گرفتند. 

آمریکا که از براندازی نظام سوریه پس از 9 سال حمایت از تروریستها ناامید شده است، دو راهبرد را اکنون در قبال بحران سوریه پیگیری می کند:

نخست اینکه، واشنگتن با تداوم حمایت از گروههای تروریستی و کارشکنی در فرآیند عملیات آزادسازی ادلب تلاش می کند بحران در سوریه همچنان ادامه داشته باشد.

دوم اینکه، آمریکا تلاش دارد با حمایت از شبه نظامیان به خصوص شبه نظامیان کُرد، درگیری های داخلی در سوریه ایجاد کرده و اجازه بازگشت ثبات و امنیت را به این کشور ندهد و سوریه را بار دیگر در مسیر از هم پاشیدگی سیاسی و تجزیه جغرافیایی بازگرداند. 

نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) و یگان های مدافع خلق از جمله گروههای شبه نظامی کُرد هستند که تحت حمایت آمریکا قرار دارند و کنترل بخش های وسیعی از شمال و شرق سوریه تا مرزهای ترکیه را در اختیار دارند. 

آمریکا ضمن اینکه از طریق گذرگاه "سیمالکا" در مرز عراق و سوریه 350 کامیون سلاح برای شبه نظامیان کُرد در یک هفته گذشته ارسال کرده، نیازهای غیرنظامی این شبه نظامیان را نیز تامین می کند. 

گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» جولای 2019 اعلام کرد، شمار کامیون‌ هایی که سلاح‌های آمریکایی را به شرق سوریه منتقل کرده اند، به بیش از هزار و 730 کامیون رسیده و واشنگتن طی ماه‌های اخیر، مناطق کرد نشین شرق سوریه را غرق سلاح کرده است.

یکی از دلایل اهمیت مناطق شرقی سوریه مربوط به چاه‌ های نفت و گاز این منطقه است که از مهمترین منابع مالی نظام سوریه محسوب می شود.

آمریکا با کمک متحدانش تلاش می کند منابع مالی نظام سوریه را محدود سازد و نظام سوریه پس از موفقیت در حفظ تمامیت ارضی، با مشکلات مالی و نارضایتی مردمی مواجه شود. در همین راستا، روزنامه لبنانی "الاخبار" پیش از این با انتشار نامه ای، از توطئه مشترک شبه نظامیان کُرد و یک تاجر صهیونیست با نام "موتی کاهانا" برای غارت نفت سوریه خبر داده بود. 

خرید اس- 400 روسی از سوی آنکارا نیز سبب افزایش حمایت واشنگتن از شبه نظامیان کرد سوریه شده است تا بدین نحو بر امنیت ترکیه نیز تاثیر منفی بگذارد. نکته مهم این است که عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نیز همسو با آمریکا از شبه نظامیان کُرد در سوریه حمایت می کنند. 

نکته پایانی این است که حمایت آمریکا از شبه نظامیان کُرد سوریه در حالی است که مردم در مناطق شرقی سوریه از جمله کردهای این کشور با حمایت از نظام سوریه، با شبه نظامیان کرد مقابله می کنند. در همین راستا، شبه‌ نظامیان کُرد در شرق و شمال شرق سوریه که در جهت جذب اجباری جوانان و اعزام آنان به جبهه‌ های عملیاتی اقدام می کنند با واکنش مردم از جمله عشایر این مناطق مواجه شدند. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

116/117

بیشتر بخوانید:

ایجاد منطقه امن در سوریه و پافشاری اردوغان/ تحلیل

تاکید سوریه بر حتمی بودن آزاد سازی ادلب/ تحلیل