تهران- ایران پرس: معاون علمی رئیس جمهور از طراحی دستیار هوش مصنوعی برای رئیس‌جمهور، معاونان رییس جمهور و وزرای دولت خبر داد و اعلام کرد: این دستیار به عنوان همکار نزدیک رئیس‌جمهور و وزرا عمل خواهد کرد و نظرات کارشناسی را به سرعت در اختیار آنها قرار می دهد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش ‌بنیان رییس ‌جمهور در نشستی خبری که امروز سه شنبه در محل معاونت علمی برگزار شد با اشاره به تصویب طرح جامع هوش مصنوعی در ۱۱ مهرماه از تلاش برای ارزیابی دقیق الزامات و قوانین آن خبر داد و افزود: ما در این مسیر بررسی کرده ‌ایم که جهان در حوزه هوش مصنوعی چه اقداماتی انجام داده است، تا ما نیز بتوانیم در رقابت جهانی سهمی اساسی ایفا کنیم.

افشین به اهمیت جهانی این موضوع اشاره کرد و گفت: مبحث هوش مصنوعی به قدری در سطح بین ‌المللی اهمیت دارد که ایالات متحده قانونی به نام CHIPS Act را به تصویب رسانده است. این قانون، ، بودجه ‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار برای پیشرفت‌های نوین از جمله هوش مصنوعی، اختصاص داده است.

وی افزود: تصویب این قانون در آمریکا نشان ‌دهنده اهمیت بی ‌حد و حصر هوش مصنوعی در دنیای امروز است و ما نیز در ایران با تصویب طرح جامع خود، به دنبال بهره ‌برداری از پتانسیل ‌های این فناوری و جایگاه ‌یابی مناسب کشورمان در نقشه فناوری جهانی هستیم.

وی از ایجاد نخستین دیتا سنتر و مزرعه جی پی یو در اوایل سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این اقدام به‌عنوان یک گام اساسی در جهت تقویت زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور به شمار می‌رود و نشان‌دهنده عزم جدی برای فراهم آوردن بستر لازم برای توسعه فناوری‌های پیشرفته اس.ت این تجهیز می‌تواند موانع زیرساختی که تاکنون پیشرفت‌های ما را متوقف کرده بود، برطرف کند

افشین تصریح کرد: تاکنون به هیچ یک از شرکت‌هایی که درخواست جی پی یو داشتند پاسخ مثبت ندادیم و تمرکز ما بر ایجاد یک معماری مشخص در زمینه استفاده و توسعه GPUها است؛ ما به دنبال تعیین یک چارچوب منسجم هستیم تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بتوانند با اطمینان در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

معاون علمی رئیس‌جمهور از تدوین دستیار هوش مصنوعی برای آقای رئیس‌جمهور، معاونین رییس جمهور و وزرای دولت خبر داد و اعلام کرد: این دستیار در تمامی حوزه‌ها به‌روز می‌شود و قادر است در صورت نیاز به مدلسازی، این کار را نیز انجام دهد. این دستیار به عنوان همکار نزدیک رئیس‌جمهور عمل خواهد کرد و نظرات کارشناسی را به سرعت فراهم می‌کند.

افشین همچنین بیان کرد : این پروژه برای هر یک از وزرا و معاونین رییس جمهور نیز تدوین خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که تا شش ماه آینده به دست مسئولین مربوطه برسد.

وی این اقدام را نقطه شروعی خوب برای بهره‌برداری از ابزارهای هوش مصنوعی در کشور دانست و تاکید کرد: همزمان با آغاز هفته پژوهش، پروژه نهایی‌ دستیار هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه‌ها انجام خواهد شد.

/114