علت این توجه، اصرار مقام های ریاض به ادامه سیاست های ابلهانه در منطقه و ائتلاف سازی های بی محتوا و پوچ علیه ایران است.
اما لفاظی های سخیف و تحریک آمیز «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان جریانی هدفمند است که همسو با لفاظی های «ترامپ» در امریکا و «نتانیاهو» در اسراییل تنظیم شده است.
این هماهنگی دلایل خصومت ورزی ریاض علیه تهران را آشکارساخته است.
تلاش عربستان برای اغوای ترامپ علیه ایران
«محمد ایوب» استاد روابط بین الملل دانشگاه میشیگان و از اعضای اندیشکده «گلوبال پالیسی» در یاد داشتی در تحلیل سیاست های عربستان می نویسد:
"...ریاض به گونه ای مداوم سعی در اغوای دونالد ترامپ برای رویارویی نظامی با ایران را دارد".
وی در بخش دیگری می افزاید: "علیرغم اینکه ذخایر نفت عربستان سعودی حدود یک پنجم ذخایر جهان را تشکیل می دهند اما تلاش های اخیر ریاض برای نفوذ در منطقه به شکست انجامیده است. همچنین تلاش عربستان سعودی برای قرنطینه و منزوی کردن قطر (در جهان عرب) نه تنها شکست خورده، بلکه دوحه را به سمت ایران سوق داده است."
نشست مقامات ایران، ترکیه و قطر، شکستی دیگر برای عربستان
نشست دیروز مقام های اقتصادی ایران، ترکیه و قطر در تهران و توافق برای تسهیل ترانزیت کالا از مسیر ایران به قطر شکست دیگری برای عربستان به شمار می آید.
اکنون دوران بازی عربستان با کارت داعش به پایان رسیده و عربستان به خوبی می داند که دراین قمار بزرگ بازنده است.
سعودی ها پس از شکست داعش در سوریه و عراق با بیرون کشیدن «سعد حریری» نخست وزیر لبنان از هرم سیاسی لبنان تلاش کردند تا محور مقاومت را در لبنان گرفتار تنش کنند.
عربستان در یمن هم سعی کرد نهایت بهره برداری را از ادامه محاصره فشار بر یمن و تغییرمسیر روند تحولات نماید اما در عمل به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
«محمود محمدی» سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه در یادداشتی در روزنامه اعتماد در توصیفی در این زمینه می نویسد:
".... در حال حاضر عربستان خود را عقاب منطقه میبیند که به منقار اسراییل و چنگال امریکا مسلح است، اما عقابی کور است و به سوی کوه در حرکت که قطعا به صخرهها برخورد میکند."
واقعیت ها را شاید بتوان برای مدتی نادیده گرفت؛ اما نمی توان آنها را ازمیان برد. گره کار عربستان نیز در همین جاست.
مقام های ریاض برا ی رسیدن به اهدافشان در منطقه دست به هر اقدامی از حمایت از داعش تا شبیه سازی محاصره غزه در یمن و دادن رشوه به سازمان ملل برای خارج شدن از لیست رژیم های کودک کش انجام داده اند و برای ائتلاف سازی علیه ایران هزینه های زیادی کرده اند.
آنها با انعقاد قرار داد چهارصد میلیارد دلاری با امریکا تلاش کردند زیر چتر ایران هراسی ترامپ قرار گیرند؛ اما همه این سیاست ها و اقدامات به در بسته خورده است.
عربستان باید اشتباهات خودرا بپذیرد زیرا خطاهای ریاض واقعیتی انکار ناپذیراست. هرگونه تلاش در جهت ادامه رفتارهای ناپخته وهمپیمانی علیه تهران میتواند تبعات گران تری برای عربستان داشته باشد.
نسرین خویی
133/110
بیشتر بخوانید:
تکرار ادعاهای وزیر خارجه عربستان ضد حزب الله لبنان و ایران
نمایندگان مجلس ایران حملات عربستان به یمن را محکوم کردند
تکاپوی عربستان برای صفبندیهای جدید علیه ایران/ تحلیل
ادامه فرافکنی عربستان ضد ایران در سازمان ملل
نامه ایران به دبیر کل سازمان ملل؛ تاکید بر ضرورت توقف اقدامات تجاوز کارانه عربستان/تحلیل
امیل لحود: عربستان ضعیفتر از آن است که به ایران حمله کند/ اگر حزبالله نبود، لبنان اشغال میشد
تکرار ادعاهای عربستان و متحدانش علیه ایران