تحلیل:

ایران پرس: در حالی که کشورهای مهم عربی در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه و وقوع فاجعه انسانی در این باریکه موضع انفعالی در پیش گرفته‌اند، دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا رسما از ورود به جنگ علیه رژیم صهیونیستی خبر داد.

یمنی‌ها در ۲۰ اکتبر اولین حمله هوایی خود را به اسرائیل انجام دادند و تعدادی پهپاد و موشک بر فراز دریای سرخ شلیک کردند. این حمله توسط یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا خنثی شد. 

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز ۳۱ اکتبر به صورت رسمی از هدف قراردادن برخی اهداف در اراضی اشغالی خبر داد. یحیی سریع گفت: "حمله ۳۱ اکتبر سومین حمله بوده است."

علت اصلی ورود یمنی‌ها به جنگ غزه، تداوم جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه بود و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی نیز عامل دیگری بود.

«سیدعبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن پس از حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود: "با محور مقاومت هماهنگ هستیم و اگر آمریکا به صورت مستقیم دخالت نظامی کند، حتی در حملات موشکی و پهپادی حاضر به مشارکت هستیم."

یحیی سریع هم تاکید کرده بود: "در برابر حملات وحشیانه آمریکا و اسرائیل به نوار غزه باید با توکل به خدا و برای یاری به ملت مظلوم و عزیز فلسطین به وظیفه خود عمل می‌کردیم."

ورود رسمی یمن به جنگ غزه معانی و پیام‌های مختلف دارد:

پیام نخست این است که ورود مستقیم انصارالله به جنگ علیه اسرائیل به معنای باز شدن جبهه سوم (بعد از حزب الله) است. جبهه سوم می تواند بخشی از توان پدافندی و عملیاتی اسرائیل را به خود معطوف کند و عملیات علیه جبهه اول و دوم را تضعیف کند. بنابراین، ورود یمنی‌ها به جنگ به منزله یکپارچگی و وحدت در جبهه مقاومت است.

پیام دیگر، هشدار به رژیم صهیونیستی و حتی آمریکا برای تداوم و گسترش جنگ است. اگرچه تاکنون حزب الله از بخش کوچکی از توان خود استفاده کرده و یا یمنی‌ها حملات محدودی انجام دادند، اما اگر رژیم صهیونیستی به جنایت‌های خود همچنان ادامه دهد، گروه‌های مقاومت می‌توانند و آمادگی دارند تا از همه ظرفیت خود برای مقابله با رژیم اشغالگر قدس بهره گیرند.

پیام دیگر این است که یمنی‌ها در حدود ۹ سال اخیر درگیر جنگ بوده و از جنگی دیگر هراس هم ندارند. انگیزه لازم را هم دارند زیرا رژیم صهیونیستی بخشی از جغرافیای جنوب یمن را اشغال کرده است.

نداشتن هراس از جنگ، موضوعی مهم در تحلیل رفتار یمنی‌ها است. در این زمینه، «فابیان هینز» محقق موسسه مطالعات بین المللی گفت: "برای بازیگران منطقه‌ای که می‌خواهند اسرائیل را هدف قرار دهند، یمن «یک سکوی پرتاب کامل» است."

از نظر سیاسی و استراتژیک، یمن برای «محور مقاومت» فوق‌العاده است، زیرا خطر یک جنگ فاجعه‌بار مانند لبنان وجود ندارد. وی با اشاره به احتمال حملات هوایی تلافی جویانه اسرائیل یا آمریکا، گفت که چنین اقداماتی احتمالاً یمنی‌ها را منصرف نمی‌کند، چرا که هر چقدر هم که وحشتناک به نظر برسد، آن‌ها به آن عادت کرده اند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

ورود رسمی یمن به جنگ غزه/ حمله‌های موشکی و پهپادی علیه رژیم صهیونیستی

جنگ غزه؛ تاکید علمای یمن بر دفاع از مردم فلسطین

 

جنگ غزه؛ آمادگی یمنی‌ها برای جانفشانی در راه خدا