عکس آرشیوی

ایران پرس: شیخ «نبیل قاووق» عضو شورای مرکزی جنبش حزب‌الله لبنان تأکید کرد: دخالت‌های سفارت عربستان سعودی در انتخابات ریاست جمهوری لبنان بر هیچ کس پوشیده نیست.

چهارمین تلاش پارلمان لبنان برای تعیین رئیس جمهور جدید این کشور نیز نتیجه نداشته است. پارلمان لبنان امروز با حضور 110 نماینده از 128 نماینده برگزار شد. 

در این رای گیری، 50 برگه سفید به صندوق افتاد؛ 39 رای برای «میشل معوض»، 13 رای برای «لبنان الجدید» و 10 رای برای «عصام خلیفه» به صندوق انداخته شد و 2 رای نیز باطله اعلام شد. انتخاب رئیس جمهور لبنان نیاز به رای دو سوم نمایندگان پارلمان دارد. این درحالی است که در چهارمین نشست پیشتازی آراء سفید در مقابل نامزدهای ریاست جمهوری جلب توجه می‌کرد. 

نقش عربستان در بن بست سیاسی لبنان

اگرچه دلایل متعددی در خصوص ناکامی پارلمان لبنان برای تعیین رئیس جمهوری جدید وجود دارد، اما شیخ «نبیل قاووق» عضو شورای مرکزی جنبش حزب‌الله لبنان خاطرنشان کرد: "دیگر برای لبنانی‌ها پنهان نیست که سفارت عربستان سعودی در لبنان در امر انتخاب رئیس جمهور دخالت می‌کند همانگونه که در انتخابات مجلس نمایندگان دخالت کرد اما این بار دخالت مستقیم و بدون واسطه است تا جایی که برخی نمایندگان از اینکه در معرض فشارهایی از جانب سفارتخانه‌های آمریکا و عربستان قرار گرفته‌اند، شاکی هستند."

«ولید البخاری» سفیر عربستان در لبنان، دیدارهایی با برخی از نمایندگان پارلمان لبنان در خصوص تعیین رئیس جمهور جدید داشته است. دلایل عربستان سعودی برای مداخله در امر معرفی رئیس جمهور جدید لبنان شامل چند مورد است.

عربستان سعودی به لبنان به عنوان کشوری کوچک می‌نگرد که باید به خصوص در سیاست خارجی مانند برخی دیگر از کشورهای عربی، تابع ریاض باشد.

در حالی که ریاض در عرصه انتخابات پارلمانی به هدف خود نرسید، اکنون با مداخله در رایزنی‌های پسا انتخاباتی تلاش می‌کند چینش قدرت به گونه‌ای انجام شود که متحدان عربستان یا دست کم افرادی که نزدیکی با حزب‌الله لبنان ندارند، در مناصب قرار گیرند.

بنابراین، عربستان، رقابت‌های انتخاباتی در لبنان را به دوره پس از انتخابات و به مرحله چینش قدرت رسانده است. 

علاوه بر این، عربستان سعودی صحنه سیاسی در غرب آسیا را صحنه‌ای برای رقابت با دیگر قدرت‌های منطقه‌ای و به خصوص جمهوری اسلامی ایران می‌بیند. تلاش ریاض این است که مانع تداوم و تقویت نفوذ تهران در منطقه غرب آسیا شود. برای نیل به این هدف، مداخله و کارشکنی در امور داخلی برخی کشورهای عربی از جمله لبنان در دستور کار آل سعود قرار دارد تا افرادی که متحد جمهوری اسلامی هستند، وارد ساختار قدرت نشوند. 

عامل دیگر مداخله و کارشکنی عربستان در لبنان این است که این کشور همسو به آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا حرکت می‌کند. اگرچه در ماه‌های اخیر روابط عربستان و آمریکا شاهد بروز تنش‌هایی است، اما ریاض با واشنگتن و تل‌آویو در برخی حوزه‌ها از جمله لبنان همسو هم‌نظر است.

عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی در کنار زدن یا تضعیف موقعیت حزب‌الله و متحدانش در ساخت قدرت لبنان اجماع نظر دارند. 

با توجه به این دلایل، شیخ «نبیل قاووق» تأکید کرد: "سفارتخانه‌های آمریکا و عربستان و وابستگان آن‌ها به دنبال رئیس جمهوری هستند که با مقاومت مقابله کرده و در پی جلب رضایت این دو کشور باشد."

نویسنده: سيدرضی عمادی

117