چرا مهم است؟
این اجلاس فرصتی برای کشورهای اسلامی است تا با همکاری و تبادل تجربیات، به تقویت نهادهای آمبودزمان و بهبود حکمرانی و حقوق بشر در منطقه بپردازند. در شرایط کنونی که چالشهای متعددی در جهان اسلام وجود دارد، برقراری عدالت و شفافیت در امور دولتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
زمینه خبر:
چهارمین اجلاس مجمع آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و دوازدهمین جلسه هیاتمدیره در ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت امسال در تهران برگزار میشود و کشورهایی که در این اجلاس دو روزه حاضر شدند نمایندگانی از اندونزی، پاکستان، ترکیه، ساحل عاج، اوگاندا، آذربایجان، بورکینافاسو، سودان، عراق، گینه، لیبی، موزامبیک و... به صورت حضوری هستند و برخی از کشورها مثل مراکش، بحرین، جیبوتی، اردن به صورت برخط حضور دارند.
او چه می گوید:
کاظم غریبآبادی برگزاری این اجلاس و حضور رئیس قوه قضائیه ایران و دیگر نمایندگان کشورهای اسلامی را نمادی از عزم مشترک برای تحقق حکمرانی عادلانه، وحدت اسلامی و دفاع از حقوق مظلومان دانست.
وی افزود: نهادهای آمبودزمان بهعنوان بازوی نظارتی مستقل، نقشی محوری در تحقق حکمرانی خوب، پاسخگویی دولتها، و صیانت از حقوق شهروندان ایفا میکنند.
نکات کلیدی:
- تدوین سند راهبردی به منظور ایجاد چارچوبی برای همکاریهای عملیاتی بین نهادهای آمبودزمان کشورهای عضو بهویژه در حوزههای مبارزه با فساد، و نظارت بر اجرای قوانین و مقررات؛
- ظرفیتسازی و آموزش از طریق برگزاری دورههای مشترک آموزشی و کارگاههای تخصصی برای ارتقای توانمندی نهادهای آمبودزمانی کشورهای عضو؛
- ترویج گفتمان حقوقی اسلامی از طریق تبادل تجربیات در زمینه تطبیق سازوکارهای نظارتی با موازین اسلامی و مقابله با چالشهای مشترک.
- محکومیت کشتار غیرنظامیان، ارتکاب نسلکشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل زدایی توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی
- پیشنهاد راهاندازی سامانههای شکایت آنلاین برای افزایش مشارکت مردمی و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی سریعتر موارد فساد
نگاه عمیق تر:
امروز، بیش از هر زمان دیگری، وحدت جهان اسلام یک ضرورت است. برای هماهنگی هرچه بیشتر بین کشورهای اسلامی باید از ظرفیت نهادهای آمبودزمان استفاده شود تا در برابر چالشهای مشترک جهان اسلام واکنشی یکپارچه و منسجم اتخاذ شود.
samira akbari