آیا زن بدون دلیل قانونی میتواند طلاق بگیرد؟
زن نمیتواند بدون دلیل طلاق بگیرد، اما تحت شرایطی و با راهنمایی بهترین وکیل طلاق در شیراز همچنین با ارائه دلایل زیر میتواند درخواست طلاق بدهد:
- استفاده از شروط ضمن عقد: هرگاه هر یک از شروط 12 گانه ضمن عقد رسمی که به امضای زوجین رسیده است، تحقق یابد، زن میتواند با استناد به یکی از آنها به دادگاه مراجعه کرده و با اثبات موضوع درخواست طلاق بدهد.
- اثبات عسر و حرج: اگر ادامه زندگی مشترک برای زن با سختی همراه باشد و دچار عسر و حرج شود با اثبات این موضوع در دادگاه میتواند درخواست طلاق دهد.
- وکالت در طلاق: یکی از روشهای طلاق زن بدون نیاز به اثبات دلایل عسر و حرج، وکالت در طلاق است که باید به صورت وکالت رسمی بلاعزل از طرف مرد به زن داده شود.
- اقدام به طلاق توافقی: اگر زوجین حاضر به جدایی باشند و در مسائلی نظیر: مهریه، نفقه، حضانت فرزند و ... به توافق رسیده باشند، از طریق طلاق توافقی از هم جدا می شوند.
همه چیز درباره طلاق بدون دلیل از طرف زن؛ قوانین و راهکارها
زن برای درخواست طلاق باید دلایل قانونی ازجمله: عسر و حرج، تحقق شروط 12 گانه عقد یا وکالت در طلاق را به دادگاه ارائه دهد و بدون دلیل نمیتواند طلاق بگیرد، طبق ماده 1130 قانون مدنی، اگر زن ثابت کند، زندگی برایش مشقتبار و غیرقابل تحمل است، امکان طلاق وجود دارد. عسر و حرج یکی از دلایلی است که ادامه زندگی را برای زن دشوار میکند.
مصادیق عسر و حرج شامل: سوء رفتار مرد، اعتیاد شدید به مواد مخدر یا مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی لطمه بزند. ترک زندگی مشترک به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در یک سال بدون عذر موجه همچنین محکومیت قطعی مرد به حبس 5 سال یا بیشتر و ضرب و جرح زن که منجر به آسیب جسمی یا روحی او شود، ناباروری و عقیم بودن مرد پس از گذشت 5 سال از زندگی مشترک و… است.
همچنین در سند ازدواج 12 شرط برای حمایت از حقوق زن درج شده که تحقق هر یک از آنها امکان طلاق را برای او فراهم میکند که شامل: عدم پرداخت نفقه، بدرفتاری غیرقابل تحمل مرد، ابتلا به بیماری ناعلاج، و حبس طولانی، ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر اول و… است؛ البته شرایط 12 گانه میتواند از دلایل وقوع عسر و حرج باشد، اما عسر و حرج مصادیق دیگری نیز دارد که با تشخیص قاضی قابل اثبات و استناد برای طلاق زن است.
معرفی راهکارهای طلاق بدون دلیل از جانب زن به شرح زیر است:
⭐طلاق توافقی:سریعترین راه است که با رضایت زوجین و بدون نیاز به اثبات دلیل انجام میشود.
⚖️ استفاده از شرط وکالت در طلاق:اگر زن هنگام عقد نکاح یا بعداً، از شوهر وکالت در طلاق گرفته باشد، میتواند بدون ارائه دلیل از مرد جدا شود.
❤️ اثبات عسر و حرج:مواردی مانند: آزار روحی، عدم تأمین مالی، نبود رابطه زناشویی و… مصداق عسر و حج و مشقتبار شدن زندگی برای زن است
✔️ استفاده از سابقه اختلافات خانوادگی ثبتشده:گزارشهای کلانتری، شکایات یا جلسات مشاوره قبلی میتواند به عنوان سندی برای طلاق از طرف زن استفاده شود.
مراحل طلاق زن بدون دلیل؛ چگونه وکیل شما را در این مسیر یاری میکند؟
طلاق زن بدون دلیل در حقوق ایران با محدودیتهایی مواجه است، با این حال وکیل میتواند با استفاده از راهکارهایی به زن در این امر یاری برساند؛ در ادامه مراحل طلاق یک طرفه زن را بررسی میکنیم:
- مشاوره با وکیل دعاوی خانواده: اولین گام، مشاوره با وکیل خبره برای بررسی شرایط و انتخاب بهترین استراتژی قانونی است. گاهی اوقات او با تنظیم دقیق دادخواست و ارائه دلایلی میتواند عسر و حرج زن یا کراهت او از مرد را به اثبات برساند.
- بررسی شروط ضمن عقد ازدواج: اگر زوجین هنگام عقد، شروط 12 گانه ضمن عقد را پذیرفته و امضا کرده باشند، وکیل میتواند در صورت عدم انجام تعهدات و شرایط ضمن عقد توسط مرد به آن استناد کرده و براساس آن اقدامات لازم برای طلاق زن را انجام دهد.
- طرح دعوای عسر و حرج و ارجاع به داوری و جلسات مشاوره: وکیل در صورت خشونت مرد، بی مسئولیتی، حبس او و... از این موارد به عنوان مصادیق عسر و حرج استفاده کرده و با اثبات مشقتبار شدن زندگی برای زن، طرح دعوای عسر و حرج را مطرح میکند، دادگاه، زوجین را به جلسات مشاوره و داوری ارجاع میدهد و وکیل نیز در این جلسات از حقوق زن دفاع مینماید؛ در غیر این صورت، پرونده به دادگاه ارسال میشود.
- مراحل صدور حکم طلاق توسط دادگاه: رسیدگی به پرونده طلاق ابتدا در دادگاه بدوی با حضور زوجین یا وکلای آنها صورت میگیرد. پس از صدور حکم، وکیل ظرف 20 روز میتواند به رأی صادره اعتراض کند و پس از آن پرونده به دادگاه تجدیدنظر میروند و تنها با لوایح دفاعیهای که زوجین به دادگاه خانواده ارسال میکنند، رسیدگی میشود تا حکم صادر شود؛ در صورت اعتراض به این حکم، وکیل 20 روز برای فرجام خواهی و رسیدگی پرونده در دیوان عالی کشور فرصت دارد تا حکم نهایی صادر شود.
چالشها و موانع در مراحل جدایی بدون دلیل زن؛ آشنایی با نقش وکیل طلاق در رفع این موانع
زن نمیتوانند بدون دلیل موجه و قانونی درخواست طلاق بدهد و در این مسیر با چالشها متعددی مواجه میشود. مشاوره با وکیل قبل از ازدواج و گرفتن حق طلاق این چالش مهم در مسیر طلاق را برطرف میکند؛ در غیر این صورت به دلیل نداشتن حق طلاق، فرآیند جدایی برای او مشقت بار و طولانی خواهد شد؛ زیرا اثبات عسر و حرج در دادگاه کار آسانی نیست.
وکیل خبره با ارائه مستنداتی نظیر: شهادت شهود برای رفتارهای خشونت آمیز مرد، گزارشهای پزشکی قانونی، پیامکها یا فیلمهایی که دلیل رفتارهای ناپسند مرد است، عسر و حرج زن را به اثبات میرساند. یکی دیگر از این چالشها، مراحل قضایی پیچیده شامل: ثبت دادخواست از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی در سامانه ثنا، حضور در جلسات مشاوره و دادگاه است که بدون راهنمایی وکیل، زمان بر و تنشزا خواهد بود.
حرف آخر
یکی از مشکلات زنان در هنگام جدایی اثبات دلایل طلاق است. اگر چه آنها میتوانند با داشتن حق طلاق بدون دلیل از همسرشان جدا شوند، اما در سایر موارد به مشاوره با وکیل طلاق مجرب برای اثبات دلایل طلاق نیاز دارند. اگر شما هم میخواهید بدون دلیل طلاق بگیرید، میتوانید برای مشاوره با وکیل طلاق مجرب به وبسایتهایی نظیر: وکیل چی (vakilchi.com)، وکیل جو و… مراجعه کنید؛ به نظر شما آیا وکیل میتواند بدون دلیل، پرونده طلاق زن را پیش ببرد؟ لطفاً پاسخ خود را در قسمت دیدگاهها برای ما کامنت بگذارید.
saeed osloub