ایران پرس: برگزاری اجلاس سران کشورهای صنعتی عضو گروه هفت در هیروشیمای ژاپن فرصت مهمی را برای مردم این کشور به خصوص ساکنان هیروشیما فراهم کرد تا بر سر حکام سرمایه داری به خصوص جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا فریاد بزنتد.

معترضان با برگزاری تجمعات گسترده در هیروشیما در محلی یادبود قربانیان جنایات اتمی آمریکا و همچنین نزدیک محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت شعارهای تندی را در محکومیت جنایات آمریکا و سیاست های استکباری آنها سر دادند.

با این‌ حال این اعتراض ها خوشایند حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن نبود و به همین دلیل نیروهای امنیتی ژاپنی حاضر به مدارا با معترضان نشدند و آنرا به خشونت کشاندند. این در حالی است که معترضان با در دست داشتن پلاکارد، شعار‌هایی در مخالفت با جنگ و سلاح‌های هسته‌ای در جهان سر دادند. بر روی یک پارچه نوشته شده بود، آمریکا باید از منطقه اقیانوس آرام خارج شود. نباید رزمایشی برای جنگ برگزار شود. شعارهایی که با سیاست های تظامی گرایی توکیو هم در تضاد است. زیرا دولت ژاپن در سال های اخیر تلاش های گسترده ای را برای تقویت قدرت نظامی خود، همکاری هایش را با آمریکا افزایش داده است.

اگر چه دولت ژاپن می کوشد جنایات آمریکا در کشتار صدها هزار نفر از مردم هیروشیما و ناکازاکی را که قربان بمباران اتمی آمریکا شدند، نادیده بگیرد اما ژاپنی ها هبچ گاه این جنایات و حتی خیانت هایی که به آنان می شود فراموش نمی کنند و همچنان با برگزاری تظاهرات به مناسبت های مختلف جنایت آمریکا را محکوم می کنتد و خواهان توقف همکاری های تظامی توکیو با واشنگتن هستند.

جیا سو میدانگ کارشناس مسایل سیاسی و بین المللی در این باره می گوید: "جنایات آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی فراموش شدنی نیست و با از بین بردن معترضان نمی توان بر آن سرپوش گذاشت یا کتمان کرد. از اینرو دولت ژاپن باید در برابر افکار عمومی این کشور پاسخگو باشد که چرا با نادیده گرفتن خون صدها هزار قربانی جنایت اتمی آمریکا همچنان روابط امنیتی خود را با این کشور افزایش می دهد".

نشست سران گروه هفت در هیروشیما از چند جهت برای مردم ژاپن تحقیر آمیز است اول آنکه از جو بایدن رییس جمهور آمریکا در منطقه ای و شهری استقبال می شود و برای آن فرش قرمز پهن شد که کشورش بزرگترین جنایت علیه بشریت را در هیروشیما انجام داد و دوم آنکه وی گستاخانه حاضر به عذر خواهی از مردم ژاپن در برابر این جنایت نشد. این در حالی است که نخست وزیر ژاپن از بایدن و همچنین همسر نخست وزیر ژاپن از همسر رییس جمهوری آمریکا در مراسم موسوم به چای نوشان پذیرایی کردند که نوعی تحقیر بزرگ برای مردم ژاپن تلقی می شود.

علی خزایی کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:

"پذیرایی از کسانی که بزرگترین جنایت را برضد مردم ژاپن مرتکب شده اند از سوی نخست وزیر و همسر وی قطعا برای مردم ژاپن موجب سرشکستگی است به خصوص آنکه مقامات آمریکایی که پا به خاک ژاپن می گذارند همچنان خود را فاتح می دانند و به شدت به مردم این کشور به دیده حقارت می نگرند‌ این در حالی است که حزب حاکم لیبرال دمکرات ژاپن در جهت خوشایند کاخ سفید چنین حقارتی را به جان می خرد که موجب خشم ژاپنی ها شده است".

در هر حال، به خشونت کشیدن اعتراضات مردم هیروشیما با هدف سرکوب آن و پراکندن معترضان نه تتها جنایات امریکا و رفتار استکباری گروه هفت از اذهان مردم ژاپن پاک نمی شود بلکه بیش از پیش خشم و انزجار آنان را بر می انگیزد. در این حال از دیدگاه مردم ژاپن، دولت ها از جمله دولت این کشور به رهبری حزب لیبرال دموکرات که در راستای گسترش نقش محوری ژاپن در سیاست منطقه ای آمریکا همکاری های خود را با واشنگتن توسعه می دهد، باید پیش از هر تصمیمی به خواسته های مردم ژاپن توجه کند و انرا در اولویت برنامه ها و سباستگذاری های خود قرار دهد. زیرا نه تنها مردم ژاپن بلکه افکار عمومی جهانی هیچگاه جنایات آمریکا را فراموش نخواهند کرد.

نویسنده: مجید وقاری

115