به گزارش ایران پرس، «سعید رسولی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت: مذاکرات کارشناسی درباره راه اندازی قطار تهران - آنکارا انجام شده است و به زودی این قطار از مسیر تهران - تبریز - وان - آنکارا راه اندازی می شود.
رسولی همچنین با اشاره به پذیرش عضویت دائم ایران در هفتادمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل همسود CIS در هلسینکی فنلاند افزود: این عضویت فرصت خوبی را برای رونق حمل و نقل بین المللی و ترانزیت ایران فراهم می کند و موجب توسعه ترانزیت ریلی بین کشورهای آسیای مرکزی و کشورمان می شود.
رسولی با بیان اینکه در این اجلاس عضویت ایران با اکثریت آرا از عضو ناظر به عضو پیوسته ارتقا یافت، تصریح کرد: با این اقدام ایران در این شورا حق رای پیدا کرد و به پروتکل ها و کنوانسیون ها این شورا پیوست.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای استفاده از این ظرفیت ارزشمند شروع شده است، اظهار کرد: عضویت در این شورا موجب فعال شدن بیشتر کریدور شمال - جنوب از اروپا به آسیای جنوب شرقی می شود.
امضاء توافقنامه مبادله واگن ها بین ایران، ترکیه و کشورهای مستقل همسود
مدیرعامل راه آهن کشورمان از امضای توافقنامه مبادله واگن ها بین ایران، ترکیه و کشورهای مستقل همسود خبرداد و گفت: امضای این توافق موجب افزایش ظرفیت جابجایی، امکان تردد و افزایش سهم بار در این مسیر می شود.
رسولی با اشاره به تفاهم یکسان سازی سیستم های کامپیوتری ایران و ترکیه، افزود: کارشناسان ترکیه ای پس از ماه رمضان به ایران سفر می کنند تا زمینه یکسان سازی و برقراری ارتباط سیستم های کامپیوتری دو کشور را فراهم کنند.
وی گفت: یکپارچه سازی سیستم های کامپیوتری موجب تسهیل مبادله کالاها و اطلاعات بارگیری، بارنامه ها و واگن ها و سایر اطلاعات می شود.
یک هزار دستگاه لوکوموتیو و واگن در داخل کشور تولید می شود
مدیرعامل راه آهن کشورمان همچنین گفت: براساس تفاهم نامه ای که اواخر سال گذشته بین وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه ریزی کشور امضا شد، حدود یک هزار دستگاه لوکوموتیو و واگن های باری، مسافری و خودکشش در داخل کشور تولید می شود.
رسولی افزود: با این کار هم تولید در کشور رونق می یابد و هم ناوگان نو در شبکه راه آهن حرکت می کند.
115/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: خودکفایی ایران بر روی ریل قطار
گزارش: حرکت قطار توسعه و درخشش صنعت ریلی