ایران پرس- اقتصاد بریتانیا نه فقط «برگزیت» (خروج این کشور از اتحادیه‌اروپا) را عالی نمی‌داند، بلکه نظری کاملاً معکوس دارد.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از روزنامه فرانسوی «لوموند»؛ «اریک آلبرت» در تحلیلی درباره برگزیت و اقتصاد بریتانیا می‌نویسد: سناریویی که توسط بازیگران اقتصادی برگزیت در لندن دنبال می‌شود، قطع ارتباط طولانی است نه فروپاشی اقتصادی.

اگر واقعیت‌های اقتصادی مقابل ما قرار بگیرد و آن را ببینیم، با وجود هشدارهای فراوان درباره بروز بحران اقتصادی در دوران پسابرگزیت و نتایج فجایع‌بار برگزیت، نه بازارهای مالی و نه شرکت‌ها چندان نگرانی از خود نشان نمی‌دهند.

این در حالی است که بسیاری از مقامات بریتانیا به تازگی اذعان کرده‌اند که رتبه این کشور در بین قدرت‌های اقتصادی جهان تنزل یافته است.

پوند استرلینگ، بهترین مثال از شاخصی است که با وجود تهدیدهای مرتبط با برگزیت و فراز و نشیب مذاکرات اخیر میان مقامات بریتانیا با اروپا درباره خروج این کشور از اتحادیه‌اروپا، همچنان مدت دو سال است که ثابت مانده؛ یک پوند استرلینگ در این مدت معادل حدود 1/30 دلار و 1/12 یورو بوده است. 

در بخش اقتصاد نیز باید گفت که رشد اقتصادی پس از کاهش شدید در اوایل سال 2018، در این ماه‌های اخیر افزایش یافت و بین ماه‌های مه و ژوئیه افزایش 6 دهم درصدی داشت که بالاترین سطح از اواخر سال 2016 تاکنون است.

دستمزدها نیز در بریتانیا که به مدت طولانی ثابت مانده بود، در ماه ژوئن افزایش یافت و براساس احتساب سالانه به حدود 2.9 درصد رسید.

نرخ بیکاری که در این کشور معادل چهار درصد است، پس از همه‌پرسی برگزیت در ماه ژوئن 2016 شروع به کاهش کرد.

با این وجود، بریتانیا که پیشتر در بین کشورهای صنعتی گروه جی- هفت بالاترین رشد اقتصادی را داشت، اکنون رشد بسیار ناچیزی در مقایسه با این کشورها دارد.

پرواضح است که بازیگران اقتصادی و مالی بریتانیا هنوز با سناریوی فجیعی در رابطه با برگزیت مواجه نشده‌اند.

آنها حتی بدون هیچ نگرانی به توافق بین لندن و بروکسل در ماه‌های آتی چشم امید بسته‌اند.

یک وکیل فرانسوی که مدت زیادی در لندن به سر می‌برد، در این باره توضیح می‌دهد: شرکت‌ها در بریتانیا که دم از بی‌اعتمادی و خستگی از مساله برگزیت می‌زنند، در عمل طوری رفتار می‌کنند و به کار خود ادامه می‌دهند که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. 

اقتصاد بریتانیا برگزیت را مساله‌ای عالی نمی‌داند و حتی بالعکس؛ برگزیت با اقتصاد بریتانیا سازگاری ندارد. 

ارزش پوند استرلینگ پس از همه‌پرسی برگزیت (در سال 2016) 15 درصد کاهش یافت و هیچ گاه به حالت اول بازنگشت و باز نمی گردد.

چنین کاهش دائمی در یک کشور بزرگ غربی همیشه نشانه یک ضربه بزرگ اقتصادی است.

رشد اقتصادی بریتانیا که در بین کشورهای صنعتی گروه جی هفت همواره بیشتر بوده است، امروز به ضعیف‌ترین تبدیل شده است.

شرکت خدمات مالی یو بی اس «UBS» در این باره می‌گوید: بریتانیا 2/1 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را درپی برگزاری همه پرسی برگزیت از دست داد.

135/120

مترجم: حاجی خانی 

بیشتر بخوانید: 

کورتز: اروپا باید مانع برگزیت سخت شود+ ویدئو

شهردار لندن خواستار همه پرسی مجدد درباره برگزیت شد

لندن، اتحادیه اروپا را با «برگزیت» تهدید کرد

برگزیت، تهدیدی جدی برای اقتصاد بریتانیا/ تحلیل

اذعان لندن به زیان عظیم برگزیت برای بریتانیا/ تحلیل

لایحه برگزیت دولت بریتانیا در مجلس اعیان رای نیاورد

پیامدهای برگزیت بر معیشت روزمره مردم بریتانیا