به گزارش ایران پرس، روزنامه فرانسوی «لوموند» در مطلبی به قلم «ساندرین مورل» درباره تحولات اسپانیا؛ با عنوان تجزیه یا انتخابات؟ پس از آنکه دولت مرکزی اسپانیا روز شنبه 21 اکتبر موضوع استفاده از بند 155 قانون اساسی و برگزاری انتخابات زودهنگام را مطرح کرد، شک و تردید در میان نمایندگان پارلمان کاتالونیا حاکم شد. البته قرار است مجلس سنای اسپانیا به طرح «ماریانو راخوی» نخست وزیر این کشور، مبنی بر برگزاری انتخابات، امروز جمعه 27 اکتبر رای دهد.
طی روزهای گذشته نشست های متعددی بین فعالان و حامیان جدایی طلبی کاتالونیا از اسپانیا برگزار شده است تا گام ها و تصمیمات بعدی دولت محلی کاتالونیا مورد بررسی قرار گیرد. دولت محلی کاتالونیا امروز جمعه 27 اکتبر نیز آثار اجرای بند 155 قانون اساسی یعنی انحلال کامل این دولت را مورد بررسی قرار می دهد، دولت محلی کاتالونیا به ریاست « کارلس پوجدمونت» از سوی دولت مرکزی به وارد آوردن صدمه جدی به منافع عمومی، متهم شده است.
دولت کاتالونیا روز پنج شنبه سه گزینه را مورد بررسی قرارداد؛ برگزاری انتخابات محلی در قالب اجرای بند 155 قانون اساسی، اعلام جمهوری با در نظرگرفتن نتایج همه پرسی جدایی از اسپانیا که در تاریخ اول اکتبر برگزارشد و به نوعی تا پایان ماجرای استقلال پیش رفتن و گزینه سوم اینکه باردیگر موضوع استقلال ازاسپانیا پس از برگزاری انتخابات مطرح شود تا هم موضوع همه پرسی مد نظر قرار گرفته شود و هم کاتالونیا ازمجازات سنگین دولت اسپانیا نجات یابد.
در صورت اعلام قطعی جدایی از اسپانیا «خوزه مانوئل مازا» دادستان کل اسپانیا می تواند با طرح اتهام «شورش» علیه حامیان و رهبران جدایی طلبی، مجازاتی بین 15 تا 30 سال زندان برای آنها درخواست کند.
گزینه ای جز برگزاری انتخابات زود هنگام، وجود ندارد
دولت اسپانیا به هر حال بند 155 قانون اساسی این کشور را اجرا خواهد کرد؛ گویا این موضوع به نظر «کارلس پوجدمونت» رئیس دولت محلی کاتالونیا نیز چندان غیرممکن به نظر نمی رسد. دولت مادرید هرگونه تکرار چند باره مواضع خود در مورد کاتالونیا را رد کرده است؛ مواضعی که یک بار ماه ژانویه در حضور رهبران محلی، بار دیگر در ماه مه درحضورنمایندگان پارلمان و بار سوم درماه ژوئیه در کمیسیون کارشناسی و بررسی اصلاحات مالیِ منطقه کاتالونیا مطرح شد.
این در حالی است که «اوریول جونکراس» معاون دولت کاتالونیا در گفت و گو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده است، دولت اسپانیا با بی توجهی خود، جز اعلام استقلال، چاره ای برای دولت محلی نگذاشته است. «کارلس پوجدمونت» رئیس دولت محلی کاتالونیا نیز در پیامی توییتری تصریح کرد زمان را از دست نخواهد داد و از برقراری نظام جمهوری کاتالونیا حمایت کرده است.
با این وجود و با در نظرگرفتن تمامی موارد مطرح شده چندین نشست میان مسؤلان مهم و فعالان جنبش استقلال طلبی برگزار شده است که هیچ یک نیز به نتیجه قطعی دست نیافته اند.
احزابی چون »باهم برای بله» ، «حزب دموکرات کاتالونیا» ، مشاوران رهبر دولت محلی کاتالونیا، «آرتور ماس» رئیس پیشین دولت محلی کاتالونیا و نمایندگان انجمن های مستقل قدرتمند در پارلمان کاتالونیا در جست و جوی دیدگاهی مشترک هستند.
یکی از احزابی که بسیار درموضوع استقلال دچار تفرقه شده است حزب دموکرات کاتالونیا است، حزبی که مخالفان و موافقان (ملی گرایان تندرو) جدایی کاتالونیا، فعلاهمزیستی مسالمت آمیز را انتخاب کرده اند. در این میان «سانتی ویلا» وزیر تجارت کاتالونیا باردیگر هشدار داده است که درصورت اعلام استقلال یک جانبه، از سمت خوداستعفا خواهد کرد.
دولت کاتالونیا بسیار تحت فشار قرار گرفته است؛ از یک سو استقلال طلبان که در میان آنها می توان به چپگرایان افراطی اشاره کرد که خواستار احترام به نتایج همه پرسی اول اکتبر و مخالف هر گونه عقب نشینی و مصالحه دولت محلی با دولت مرکزی اسپانیا هستند و البته حامیان خود را به برگزاری تجمع مقابل پارلمان کاتالونیا در روز جمعه 27 اکتبر فرا خوانده اند.
از سوی دیگر شرکت ها و موسسات که نگران این بی ثباتی سیاسی و قضایی در کاتالونیا هستند وتاکنون نزدیک به 1500 شرکت کاتالونیا را ترک کرده اند. در این میان شخصیت های تاثیرگذار از مخالفان جدایی کاتالونیا از اسپانیا و نمایندگانی از جامعه مدنی در تلاش هستند تا دولت محلی را متقاعد کنند جدایی از اسپانیا مفهوم و معنای مثبتی نخواهد داشت.
111/114
بیشتر بخوانید:
راخوی: همهپرسی استقلال «کاتالونیا» سرانجامی ندارد
پوجدمونت: اقدام مادرید علیه کاتالونیا کودتا است
«پوجدمونت» مادرید را تهدید کرد / در صورت تعلیق خودمختاری کاتالونیا، اعلام استقلال میکنم