دکتر «مسعود مردانی» متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا شنبهشب تاکید کرد: همه باید بیشتر مراقب خودشان باشند و پروتکلها و فاصله گذاری اجتماعی را کاملا رعایت و از تجمع و اجتماع دوری کنند و با اعمال این محدودیتهای جدید تلاش میکنیم حداقل سرعت انتقال بیماری را آهستهتر کنیم.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا یادآور شد: ما امیدواریم که محدودیتهایی که اعلام میشود اجرا شود، من خودم دیشب سمت سعادت آباد رفتم حدود ساعت 8 و 9 شب، دیدم رستورانها و فست فودها همه باز و لبالب آدم نشسته بود و فاصله گذاری و پروتکلها اصلا رعایت نمیشد.
دکتر مردانی با اشاره به این که پیشنهادهای کمیته علمی در سطوح بالاتر ستاد ملی چکش کاری و به اقتضای جوانب مختلف تصمیم گیری میشود گفت: پیشنهاد ما تعطیل کردن کامل 2 تا 3 هفتهای شهر تهران بود.
این متخصص عفونی با ابراز خوشبینی درخصوص ساخت واکسن تا 6 ماه آینده گفت: هر عاملی که بتواند گردش ویروس را در سطح جامعه یا متوقف و یا آهسته کند میتواند از بار و فشار همه کارکنان درمانی و بهداشتی کم کند و بگذارد تا نفسی بکشند الان هر روز وقت و بی وقت ما خبر ابتلا و یا فوت همکاران پزشک یا پرستارمان را میشنویم و این خیلی سخت و دردناک است.
دکتر مردانی درباره افزایش تست گیریها گفت: تعداد تستها خیلی نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است و نزدیک به 30 هزار تست pcr در روز رسیده است و قرار است با کیتهای رپیدی که از کشور کره وارد کرده اند تعداد تستها به روزی 100 هزار برسد و مراکزی برای غربالگری مشخص کرده اند تا افراد مشکوک به کرونا به آنجا معرفی شوند و تست بدهند و این به شناسایی افراد مبتلا و ناقل کمک می کند و قرنطینه آنها خودش کمک شایانی به کنترل بیماری میکند.
ابتلای 50 درصد مبتلایان در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا ضمن اشاره به این که 50 درصد مبتلایان در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی مبتلا شده اند، از مردم خواست ضمن رعایت همه پروتکلها حتما از تجمعها دوری و از برگزاری مهمانیهای شبانه و دورهمیها به شدت اجتناب کنند.
هذیانگویی از علایم جدید در مبتلایان به کرونای شدید
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، هذیانگویی را یکی از علایم جدید در شدیدترین موارد ابتلا به کرونا عنوان کرد و گفت: این عارضه به خصوص در سالمندان بیشتر مشاهده میشود و آنها با این عارضه سردرگمی و توهمات شدید را تجربه میکنند.
دکتر مردانی افزود: ویروس کرونا بیماری هزار چهره است که با تغییر جهشهای متفاوت، علایم مختلفی را در 9 ماه گذشته از خود نشان داده است به طوری که در اوایل شیوع این بیماری مبتلایان دچار سردرد و مشکلات ریوی میشدند، اما به مرور، دردهای عضلانی، علایم گوارشی، سکتههای مغزی و قلبی نیز اضافه شد و اکنون شاهد هذیانگویی مبتلایان هستیم. 113
بیشتر بخوانید:
ضرورت تهویه هوای محیطهای بسته برای کنترل کرونا
آغاز آزمایش فاز انسانی دو واکسن کرونای ایرانی
فوت 452 بیمار و شناسایی 11 هزار و 203 مورد جدید مبتلا به کرونا